مدیر کنترل کیفیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: این موسسه سالانه پنج میلیون دُز واکسن پی.پی.آر تولید میکند.
وی در ادامه اضافه کرد: مجموعه کنترل کیفیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شش بخش، ۲۳ آزمایشگاه تخصصی و بالغ بر ۸۰ نفر نیروی انسانی دارد، وظیفه این مجموعه ارزیابی و کنترل کیفیت فرآورده های موسسه است که مشتمل بر مواد اولیه تا فرآورده های میانی و نهایی است.
مدیر کنترل کیفیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تاکید بر اینکه بیش از ۶۰ فرآورده بیولوژیک در این موسسه تولید می شود که واکسن پی. پی. آر یکی از این فرآورده های ویروسی تولیدی است، گفت: تمامی آزمایش های لازم برای تحت کنترل قرار گرفتن این واکسن و دیگر فرآورده های موسسه بر اساس استانداردهای بین المللی انجام می شود.
وی ادامه داد: تولیدات این موسسه نقش به سزایی در ریشه کنی و کنترل بیماریهایی مثل فلج اطفال و سرخک داشته و همین باعث شده علی رغم مشاهده این بیماریها در کشورهای همسایه، ایران به عنوان کشوری امن در این حوزه مطرح باشد.
سلیمانی با اشاره به انجام مطالعات پایداری بر روی واکسن پی. پی. آر ادامه داد: برای این واکسن در انواع مختلف از جمله وارداتی و داخلی ۲۴ ماه تاریخ انقضا تعریف شده است اما واکسن پی پی آر موسسه رازی طبق آزمایشات تا ۲۷ ماه پس از تولید کاملا از لحاظ کیفیت می تواند برای مقابله با بیماری مورد استفاده قرار گیرد.
وی در خصوص ارزیابی ویروس واکسن پی پی آر یا میزان ایمن زایی واکسن علیه بیماری بر اساس مطالعات پایداری که در بازه زمانی سه ماه یکبار از زمان تولید تا ۲۷ بعد از آنانجام شده است، گفت: در ماه بیست و هفتم عدد به دست آمده ۱۰ به قوه ۲.۷ بوده است در حالی حداقل دُز برای مقابله با بیماری ۱۰ به قوه ۲.۵ است.
مدیر کنترل کیفیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در مورد آزمایش ها مربوط به اندازه گیری درصد رطوبت واکسن گفت: بر اساس این آزمایش نیز واکسن پی. پی. آر موسسه رازی تا ۲۷ بعد از تولید قابلیت استفاده دارد.
سلیمانی ادامه داد: تیتر واکسن های وارداتی تنها پنج ماه بعد از تولید به عدد ۱۰ به قوه ۲.۷ می رسد، برای واکسن تولیدی یک شرکت خصوصی داخلی در کشور این رقم بعد از ۷ بعد از تولید به عدد ۱۰ به قوه ۲.۸ رسیده است.
مدیر کنترل کیفیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی افزود: در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بحث کنترل کیفییت برای ۶۰ فرآورده تولیدی انجام می شود.
سلیمانی گفت: واردات این واکسن در حال حاضر زیاد است به نحوی که ۵۰ درصد بازار در اختیار واکسن های وارداتی و یا تولیدات شرکت های خصوصی داخلی ایران است.
وی با اشاره به اینکه اکنون تولید واکسن پی. پی. آر موسسه رازی بر اساس درخواست های کنونی در حال حاضر ۵ میلیون دُز در سال است اما توانایی این را داریم که تمامی نیاز کشور به این واکسن را تحت پوشش قرار دهیم.
مدیر کنترل کیفیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اینکه می توانیم علاوه بر تامین نیاز کشور به واکسن پی. پی. آر در بحث صادرات آن نیز کار کنیم، افزود: در بحث ارتقای کیفیت این واکسن کار کرده ایم، در خصوص این واکسن و دیگر فرآورده های تولیدی موسسه رازی بخشی از مواد اولیه از شرکت های سازنده خارجی این مواد وارد کشور می شود.