با امضای قراردادی ، شهر تبریز اصلی ترین مرکز تولید الکتروپمپهای طرح ملی انتقال نفت گوره - جاسک شد.
بر اساس این قرارداد ۲۰ دستگاه از این الکتروپمپهای بزرگ به ارزش تقریبی ۱۹ میلیون یورو در شرکت پمپیران تبریز و 10 دستگاه به ارزش ۱۰ میلیون یورو در شرکت پتکو تبریز و 20 دستگاه باقی مانده در شرکت پمپهای صنعتی ایران در البرز ساخته می شود.
مدت اجرای این طرح ۱۸ ماه است و طی این قرار داد تمامی پمپهای مورد نیاز طرح راهبردی خط انتقال گوره به جاسک با اتکا به توان داخلی تولید خواهدشد.
وزیر نفت در مراسم امضای قرارداد ساخت الکتروپمپهای طرح انتقال نفتگوره - جاسک با اشاره به حمایت این وزارتخانه از ساخت تجهیزات صنعت نفت در داخل گفت: امروز به عبارتی روز آذربایجان و بهطور ویژه روز تبریز است، چرا که شرکت پمپسازی که امروز با
زنگنه افزود: شاید بین تبریز و نفت خیلی ارتباطی نباشد، اما باید صنعتگر و سرمایهدار تبریزی را به صنعت نفت آورد.
وی به سفر کوتاه اخیر خود به تبریز و بازدید از کارخانههای پمپسازی این شهر اشاره کرد و ادامه داد: در همان بازدید علاقهمندی و اهتمام به کار در میان سازندگان بسیار بالا و ستودنی بود، آنجا هم به من گفتند که قادر به ساخت پمپهای درونچاهی هستند و من نیز این موضوع به همکارانم منتقل کردم که هر دو طرف باید این موضوع را دنبال کنند .
احداث خط لوله گوره- جاسک و پایانه صادراتی نفت خام در بندر جاسک، از طرحهای اولویتدار شرکت ملی نفت ایران است که با استفاده حداکثری از توان پیمانکاران و سازندگان داخلی در دست اجراست.
این طرح مشتمل بر بخشهای ساخت حدود هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ، پنج ایستگاه پمپاژ، تجهیزات اندازهگیری و پایش، احداث مخازن ذخیرهسازی و ساخت اسکله صادراتی است.
با اجرای این طرح، امکان انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از پایانه نفتی گوره در استان بوشهر به منطقه جاسک در ساحل دریای عمان فراهم میشود و بدین ترتیب جاسک دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور، خواهد شد.
پیشبینی میشود این طرح تا پایان سال ۱۳۹۹ آماده بهرهبرداری شود.