معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم؛ تحقیقات و فناوری: راهپیمایی اربعین فقط یک اجتماع و یا راهپیمایی بزرگ نیست بلکه جدا از صورت و شکلی که دارد از مفادی نیز برخوردار است
وی گفت: راهپیمایی اربعین همانند یک قاب و آیینهای است که باید تمام کمالاتی را که جامعه اسلامی هویتش برمبنای آن تعریف میشود، به منصه ظهور برساند.
همچنین رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در سخنانی گفت: تمرکز اصلی این دانشگاه در خصوص پدیدههای اجتماعی و علوم انسانی است و معتقدیم که پیاده روی اربعین، پدیده جدیدی است که میتواند نشان دهنده تحولی بزرگ در عصر جدید باشد.
آقای حسین سلیمی افزود: ما از عصری عبور کردیم که همه پدیدههای اجتماعی شامل فرهنگ، اقتصاد، مذهب، جنگ، هویتهای اجتماعی و سایر موارد در درون مرزهای دولت - ملتها معنا میگرفت و به نوعی پدیدههای اجتماعی، فرهنگها و هویتها در چنگال دولت - ملتهای مدرن گرفتار شده بود.
وی ادامه داد: راهپیمایی اربعین، یک پدیده اجتماعی جدید است که میتواند مورد مطالعه دانشمندان و پژوهشگران قرار گیرد.
آقای سلیمی گفت: بعد از سال ۱۹۴۸ که راهپیمایی بزرگی در چین برگزار شد، هیچ اجتماعی با این گستردگی نداشته ایم.
وی افزود: در این اجتماع بزرگ انسانها از ملیت ها، قومیت ها، اندیشهها و گرایشهای مختلف، حول یک پیام آزادی بخش که از ۱۴۰۰ سال قبل برای ما ارسال شده است؛ دور هم جمع میشوند.
آقای سلیمی افزود: در جهانی که برای تصرف سرزمینی کوچک خونهای زیادی ریخته میشود و برای رسیدن به اندکی اقتدار در عصر جهانی مردمان مختلف به خاک فلاکت مینشیند، اجتماعی به وجود میآید که در آن انسانها برای خدمت به یکدیگر از هم سبقت میگیرند.
وی ادامه داد: محبت و انسانیت در اوج خودش در این اجتماع عظیم جلوه گر میشود و ما فکر میکنیم شیوهای از انسانیت، ارزشمداری و کمال بشری در راهپیمایی اربعین جلوه گر شده است و شاید بتواند شیوه جدیدی از زیست اجتماعی و تعاملات انسانی را به ما نشان دهد.
همایش بین المللی اربعین با هدف گسترش نگاه علمی و گفتمان اربعین در فضای دانشگاه کشور و انتقال مفاهیم ارزشمند آن به مراکز علمی خارجی در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است.