آئین نکوداشت روز ملی آتش نشان
تجهیز سازمان آتشنشانی به فناوریهای جدید
مدیر عامل سازمان آتشنشانی با اشاره به اجرای طرح ایمنی خانه به خانه از اواخر آبان امسال بر استفاده این سازمان از فناوریهای جدید از جمله پهپاد و رباتها تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛
مهدی داوری درباره میزان رضایت شهروندان از خدمات آتشنشانان اظهار کرد: بازخوردها نشان میدهد که شهروندان رضایت دارند و البته با توجه به حمایتهای مناسب صورتگرفته از سازمان آتشنشانی و تخصیص بودجه، تلاش میکنیم تا با سرعت هرچه بیشتر به سمت بهروزرسانی تجهیزات در آتشنشانی حرکت کنیم و برای تأمین هزینههای نردبان، لباسها، فن و تجهیزات عمومی اقدامات مناسبی انجام شده است.
وی با اشاره به دیگر برنامههای سازمان آتشنشانی عنوان کرد: یکی از برنامههای سازمان آتشنشانی مجهز کردن خودروهای سبک به تجهیزات مهار آتش سوزی است، زیرا این خودروها در بافت فرسوده و در برخی از معابر مؤثرتر عمل میکنند.
داوری با اشاره به استفاده از فناوریهای جدید از جمله پهپادها تصریح کرد: هماکنون در حال ارزیابی استفاده از تکنولوژیهای جدید هستیم که از جمله آنها میتوان به استفاده از رباتها هم اشاره کرد.
مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اجرای «طرح ایمنی خانه به خانه» در پایتخت اضافه کرد: در نظر داریم تا به منظور آموزش شهروندان در پاییز امسال به صورت رایگان مشاورههایی را به منظور جلوگیری از حوادث به شهروندان تهرانی اعلام کنیم که این اقدام اواخر آبان امسال به مرحله اجرا در میآید؛ ما دست خود را برای آموزش شهروندی به سمت پایتختنشینان دراز کردهایم و حاضر هستیم هر نوع آموزشی را در هر نقطهای اعم از مجتمعهای ساختمانی، کارگاهها یا منازل ارائه دهیم.
به گفته وی؛ اجرای طرح ۹۹۹ ویژه افرادی که در برجهای تهران زندگی میکنند یکی از اقدامات در جهت آموزشهای شهروندی بوده است.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره تحریمها و مشکلات پیشآمده به منظور خرید و نگهداشت تجهیزات عنوان کرد: در زمینه به دست آوردن تجهیزات و نگهداشت آنها با هیچ مشکلی روبرو نیستیم.
آقای داوری در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص زمان رسیدن به محل حادثه در برخی از مناطق تهران بیان کرد: در اجرای عملیات مختلف فارغ از کیفیت، شاخصی برای زمان پاسخگویی وجود دارد که در دنیا این شاخص ۶ دقیقه است. یک دقیقه آن به اطلاعرسانی از سوی مردم، یک دقیقه به تجزیه و تحلیل و ۴ دقیقه به رسیدن به محل حادثه اختصاص دارد که به صورت میانگین زمان پاسخگویی ۵ دقیقه و ۵۵ ثانیه است. البته این زمان میانگین در همه نقاط شهر تهران یکسان نیست. به عنوان مثال ما در برخی از مناطق تهران شاهد مشکلات ترافیکی شدیدتر هستیم و در برخی از مناطق از جمله مناطق مرکزی (مناطق ۱۱ و ۱۲) با توجه به نوع مخاطرات و وجود بازار، تعداد ایستگاهها بیشتر است و در برخی از نقاط نیز میزان دسترسی محدودتر است.
مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه هماکنون ۱۳۱ ایستگاه آتشنشانی در شهر تهران وجود دارد، گفت: مقرر شده تا با پایان برنامه پنج ساله سوم ۱۴۵ ایستگاه در پایتخت مورد بهرهبرداری قرار گیرد که در مرحله بررسی محل بارگذاری ایستگاهها هستیم.
وی همچنین درباره شیوه همکاری آتشنشانی با متروی تهران توضیح داد: بیش از یک سال است که جلساتی را با مترو برگزار کردهایم تا تمام موضوعهای مرتبط با ایمنی مترو از جمله قطارها، ایستگاه و تجهیزات مورد بررسی قرار گیرد.
جلوگیری از بهره برداری ساختمانهای فاقد ایمنی
رئیس شورای شهر تهران: شهرداری باید در حیطه مقررات گذاری و اعمال مقررات ایمنی جدیت بیشتری داشته باشد و از بهره برداری ساختمان فاقد ایمنی و استاندارد لازم جلوگیری کند.
اقای محسن هاشمی صبح امروز در آیین نکوداشت روز آتش نشان ضمن یادآوری انگیزه نام گذاری هفتم مهر به نام آتش نشانی و ایمنی اظهار داشت: امروز مناسبت گرامیداشت فداکاری آتش نشانان در کنترل آتش سوزی گسترده پالایشگاه آبادان در هفتم مهر سال ۱۳۵۹ که توسط ارتش صدام بمباران شد نام گذاری شده است.
وی با اشاره به بخشی از خاطرات آن ایام ادامه داد: در آن حادثه تعدادی از آتش نشانان غیور در جریان مهار اتش سوزی و تعدادی نیز در حین انجام وظیفه بدلیل بمباران مجدد پالایشگاه به شهادت رسیدند، اما با وجود محاصره آتش و بمب، وظیفه خود را رها نکردند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در ۷۷ سالی که از احداث نخستین ایستگاه آتش نشانی در ایران که در سال ۱۳۲۱ در تبریز میگذرد، دهها حادثه بزرگ رخ داده که آتش نشانان غیور ایرانی همواره در آن سربلند بوده و جان و سلامتی خود را فدای جان مردم و شهر کرده اند که نمونه بارز آن حادثه دلخراش پلاسکو بود که در سال ۱۳۹۵، رخ داد و موجب تاثری شد که هنوز داغ آن بر دل خانوادههای شهدای پلاسکو و همکاران عزیز سازمان آتش نشانی تهران زنده است.
آقای محسن هاشمی با بیان اینکه طی دو سال اخیر، اقدامات مناسبی در تامین تجهیزات و نیازهای خاص سازمان آتش نشانی تهران جهت کنترل آتش سوزیهای خاص و بزرگ صورت گرفته است، ادامه داد: اگرچه امروز میتوانیم بگوییم که آتش نشانان تهرانی مجهزترین سیستم آتش نشانی در ایران را در اختیار دارند، اما هنوز فاصله زیادی با استانداردهای جهانی داریم و با توجه به مشکلات ناشی از تحریمهای ظالمانه ایران، برای تامین تجهیزات آتش نشانی که جزو موارد اورژانش و اضطراری هر کشوری است با چالش مواجه هستیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران مهمتر از مسئله کنترل آتش سوزی را پیشگیری از آن دانست و تاکید کرد: نیاز به دقت، سلامت، صحت و نداشتن مسامحه سازمان آتش نشانی با ساختمانهای در حال ساخت و در حال بهره برداری داریم که در این موضوع باید در حیطه مقررات گذاری و اعمال مقررات شاهد جدیت بیشتری از سوی شهرداری تهران باشیم و از بهره برداری از ساختمان فاقد ایمنی و استاندارد لازم بصورت جدی جلوگیری شود.
۳۰ درصد ماموریتها کنترل آتش سوزی است
همایش روز آتش نشان امروز با حضور رئیس شورای اسلامی شهر تهران و مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در تالار ایران زمین برگزار شد.
مهدی داوری مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این همایش با گرامیداشت یاد و خاطره ۵۸ شهید آتش نشان گفت: امروز روز آتش نشان است و من قصد ارائه عملکرد ندارم، اما ما با شغلی متفاوت و وظیفهای خاص مواجه هستیم که دارای تصمیم گیریهای لحظهای و با ریسک بالاست؛در شرایط سخت، تنها روحیه ایثارگرانه و عشق به مردم است که باعث میشود یک آتش نشان به فعالیت خود ادامه دهد و ما در طی سالها دیده ایم کسی که این خصوصیت را نداشته باشد نمیتواند ادامه دهد.
وی در ادامه مهارت و توان بالا را یکی دیگر از خصوصیتهای آتش نشانان دانست و گفت: طیف حوادث فقط آتش سوزی نیست و آتش سوزیها هم حتی شبیه به هم نیستند و هر کدام شرایط خاص خود را دارند؛ در این شرایط، آتش نشانان باید این مهارت و توان را داشته باشند که با حوادث مقابله کنند.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: همکاران من در سال گذشته ۷۲ هزار ماموریت انجام دادند که ۳۰ درصد آن آتش سوزی بوده است. آتش نشانان قشری هستند که به مسئولیت اجتماعی شان آگاه هستند، ما در سال گذشته ۲۵ هزار ساختمان را بازدید و ایمنی آنها را بررسی کردیم. اگر ایمنی ایجاد شود شهر شرایط بهتری خواهد داشت البته هنوز راه درازی داریم تا تهران شهری ایمن و کامل شود.
وی بر آگاه سازی مردم درخصوص مسائل ایمنی و مقابله با حوادث تاکید کرد و گفت: مردم باید ایمنی را از مسئولان مطالبه کنند؛ اگر این مطالبه شکل بگیرد بسیاری از مشکلات شهر تهران حل خواهد شد.
اقای داوری در پایان با تشکر از خرید تجهیزات آتش نشانی در سال گذشته گفت: امیدوارم حمایت مسئولان ادامه پیدا کند، ما هم اکنون به ایمنی آتش نشانان به عنوان یک مسئله شغلی توجه میکنیم و سلامت آتش نشانان برای ما یک اصل است؛ باید به تدریج استانداردهای لازم شغلی را در سازمان آتش نشانی بیش از گذشته لحاظ کنیم.
در پایان مراسم با اهدای لوح تقدیر از تعدادی از آتش نشانان برگزیده تقدیر شد.