پرینترهای سه بعدی در دو دهه اخیر، با ورود به صنعت ساخت و تولید؛ انقلاب جدیدی در این صنعت به وجود آورده اند. سرعت و انعطاف پذیری این تکنولوژی در تولید قطعات پیچیده و کاهش مراحل تولید بسیار قابل توجه است.
پژوهش خبری صدا وسیما: ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی حرکت رو به جلو در علم و فناوری داشت و در اکثر شاخص های تولید علم شاهد رشد کمی و کیفی بودیم و امروز ایران در برخی رشته ها با فناوری بالا سرآمد شده است.
یکی از فناوری های میان رشته ای چاپ سه بعدی است. چاپ زیستی سه بعدی در گسترۀ صنایع پزشکی و داروسازی موجب پیاده سازی مفاهیم پزشکی شده است. از کاربردهای جالب و پرچالش این فناوری، چاپ زیستی اعضاء است. چاپ زیستی، به صورت مهندسی بافت سه بعدی زنده اعضاء انسان بر پایۀ جوهر افشان به کمک رایانه، تعریف می گردد. در این گزارش که با شیوه اسنادی انجام شده است؛ به ساخت اعضاء بدن به ویژه استخوان مصنوعی و کاربرد پرینتر سه بعدی در علم پزشکی و همچنین دستاوردهای محققان کشورمان پرداخته ایم.
تاریخچه پرینتر سه بعدی
چاپگر سه بعدی با الهام از چاپ روی کاغذ، همان فرایند را به نوعی با چاپ مواد مختلف به شکل سه بعدی و واقعی (3DP ) انجام می دهد.
اوایل دهه هشتاد میلادی مهندسی به نام چاک هال که روکشهای فوتوپلیمر برای میز و صندلی تولید میکرد، دستگاه پرینتر سه بعدی را اختراع کرد، اولین قطعه ای که او با دستگاهش ساخت؛ یک فنجان شستشوی چشم بود.
از اواخر دهه ۸۰ تا سال ۲۰۰۰ مردم کم کم اسم این تکنولوژی را میشنیدند و میفهمیدند که نحوه کار آن چگونه است. از اوایل قرن ۲۱ اخبار جذاب دنیای سه بعدی همه را هیجانزده کرد. اولین عضو زنده بدن انسان پرینت شد. اخبار عجیبی که مثل فیلمهای علمی تخیلی بود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // مریم عابدی