شناسایی بیش از ۵ هزار کم شنوا و ناشنوا در قزوین + فیلم
مدیر کل بهزیستی استان قزوین گفت: در استان ۵ هزار و ۳۲۲ نفر دچار اختلالا ت شنوایی هستند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, علیرضا وارثی گفت: در این نهاد از ۵ هزار و ۳۲۲ نفر دارای اختلالات شنوایی حمایت و به
۴ هزار و ۱۱۷ نفر از آنان مستمری پرداخت میشود.
وارثی اضافه کرد: از مجموع ناشنوایان استان، هزار و ۳۱۴ نفر دارای اختلالات شنوایی خفیف، هزار و ۴۹۸ نفر دارای اختلالات شنوایی متوسط، هزار و ۲۵۲ نفر دارای اختلالات شنوایی شدید و هزار و ۲۵۸ نفر دارای اختلالات شنوایی خیلی شدید هستند.
به گفته او، ۲ هزار و ۵۵۴ نفر از ناشنوایان استان هم مربوط به شهرستان قزوین است.
مادرزادی و بیماری بیشترین عامل اختلالات شنوایی در استان
مدیر کل بهزیستی استان گفت: ۲ هزار و ۵۰۹ نفر از ناشنوایان استان به علت مادرزادی و هزار و ۲۸ نفر هم بر اثر بیماری دچار این اختلال شده اند.
وارثی، ژنیتیک، سانحه و عوارض زایمان را از دیگر دلایل این اختلال شنوایی در استان بیان کرد.
غربالگریی شنوایی نوزادان در بیمارستانها
او گفت: طرح غربالگری شنوایی نوزادان با هدف شناسایی به موقع و زود هنگام اختلالات شنوایی و مداخله بهنگام برای جلوگیری از عوارض کم شنوایی حداکثر تا سن یک ماهگی نوزاد انجام میشود.
مدیر کل بهزیستی استان افزود: این طرح از سال ۸۶ در استان قزوین به اجرا در آمد و هم اکنون در بیمارستانهای دولتی کوثر و رازی قزوین، تامین اجتماعی و شفا تاکستان و امیر المومنین بویین زهرا و همچنین در بیمارستانهای خصوصی دهخدا، پاستور، مهرگان قزوین، رحیمیان شهیستان البرز، ولی عصر (عج) آبیک در حال اجراست.
وارثی اضافه کرد: در این برنامه نوزادان در صورت مشکوک شناخته شدن به مراکز تخصصی شنوایی سنجی ارجاع میشوند.
وی گفت: نوزادان پس از مراجعه به شنوایی سنجی و انجام آزمایشهای تشخیصی تحت درمان قرار میگیرند و در صورت نیاز به پزشکان متخصص ارجاع میشوند.
غربالگریی شنوایی ۱۶ هزار و ۳۲۷ نوزاد
او افزود: پارسال شنوایی ۱۶ هزار و ۳۲۷ نوزاد در استان غربالگری شد که از ۳۳ آنها مبتلا به اختلالات شنوایی بوند.
مدیر کل بهزیستی استان گفت: امسال به علت پیگیریهای جدی که از ارجاع شدگان برنامه انجام شد تعداد بیشتری رادر سنین طلایی شناسایی کرده ایم.
وارثی گفت: همچنین در سال کودکان ۳ تا ۵ سال در مهدهای کودک مورد سنجش شنوایی قرار میگیرند.
خدمات بهزیستی به ناشنوایان
وی گفت: واگذاری انواع سمعک و باطری سمعک، پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، دادن خدمات توانبخشی و آموزشی برای کودکان ناشنوا و کم شنوای زیر ۱۰ سال در مرکز روزانه پرنیان با ظرفیت ۵۰ نفر، پرداخت شهریه دانشجویی، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان، پرداخت کمک موردی، کمک هزینه درمان، پرداخت کمک هزینه ایاب و ذهاب برای استفاده از مراکز آموزشی و درمانی و معافیت سربازی فرزندان معلولان ناشنوا که معلولیت شنوایی شدید و عمیق دارند، از جمله خدمات بهزیستی به افراد دارای اختلالات شنوایی است.
دوم تا هشتم مهر ماه به عنوان هفته ناشنوایان نامگذاری شده است.