در جلسه کارگروه فرش دستبافت استان فعالان اين صنعت در قم به لزوم مقابله با افرادي که در توليد فرش دستبافت شبيهسازي ميکنند تاکيد کردند.
همچنين در اين جلسه در خصوص بيمه بافندگان، فراهم کردن شرايط حضور پر رنگ توليد کنندگان فرش ابريشم در نمايشگاه هاي بين المللي، کاهش تعرفه واردات ابريشم و تامين منابع مورد نياز براي تکميل نمايشگاه فرش قم که تاکنون 80 درصد پيشرفت فيزيکي داشته بحث و تبادل نظر شد.
خانم دستپاک رئيس مرکز ملي فرش دستبافت ايران در اين جلسه رونق توليد و افزايش صادرات در اين حوزه را نيازمند حمايت همه جانبه دولت و ارائه تسهيلات مناسب به توليدکنندگان جهت حضور در نمايشگاههاي بين المللي دانست و گفت: از دولتمردان مي خواهيم صادرات فرش با ارائه يارانه به توليدکنندگان و در نظر گرفتن تسهيلات ويژه براي فعالان اين صنعت استثنا قائل شده و زمينه رونق اين صنعت که داراي ويژگي هاي خاص و سوددهي مناسبي است را بيش از پيش فراهم کند.
استاندار نيز در اين کارگروه گفت: بدون شک توليدکنندگان فرش دستبافت در قم با حضور در نمايشگاههاي بينالمللي اين توان را دارند که آبروي ايران در اين صنعت گران بها باشند و اعتبار خود در توليد فرش دستبافت به خوبي دفاع کنند.
آقاي سرمست افزود: در راستاي صيانت از اصالت فرش دستبافت قم از متوليان اين حوزه و مسئولان مرتبط ميخواهيم با شبيه سازان فرش دستبافت که از نام قم به عنوان يک برند استفاده مي کنند مقابله شود.
آقاي مصلح معاون اشتغال کميته امداد امام خميني قم هم با ارائه گزارشي از فعاليت اين نهاد در سال رونق توليد ملي گفت: در شش ماه نخست امسال با فعاليت 552 بافنده تحت پوشش کميته امداد 82 متر فرش دستبافت بافته شده است.
به گفته وي در سال گذشته 424 متر فرش دستبافت بافته شده است.
استان قم سهم 20 درصدي در صادرات فرش دستبافت کشور را دارد که از اين حيث توجه بيشتر به توليد کنندگان اين استان از اهميت ويژهاي برخوردار است و حمايت از توليدکنندگان فرش دستبافت قم ميتواند زمينه توسعه صادرات فرش دستبافت کشور را فراهم کند.