رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور از فعالیت ۱۰۰ مرکز روانشناسی و مشاوره در کشور خبر داد
وی افزود: این سازمان ۳۰ هزار عضو دارد که ۶ هزار و ۵۰۰ نفرشان پروانه فعالیت دارند و بقیه در نوبت کسب مجوز هستند.
آقای حاتمی با اشاره به طولانی شدن نوبتهای مصاحبه در کمیسیون تخصصی گفت: هرچند در شش ماه نخست امسال تعداد مصاحبهها تا سه برابر افزایش یافته است و دفاتر استانی در چهار استان خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، فارس و اصفهان میتوانند مصاحبه و صدور مجوز را انجام دهند، اما مصاحبه پاسخگوی نیازهای علمی و افراد در نوبت نیست.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور افزود: براساس آمارهای رسمی ۲۰۰ هزار دانشجو در ۱۴ گرایش روانشناسی و مشاوره در ایران و دیگر کشورها مشغول به تحصیل اند که باید ظرفیت برای کسب مجوز آنها فراهم شود.
حاتمی با اشاره به ارائه طرحی به شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی اضافه کرد: براساس این طرح که امیدواریم به تصویب برسد بازآموزی و نظارت جایگزین مصاحبه خواهد شد و در صورت کسب امتیاز مجوزهای سه ساله تمدید میشود.
وی اضافه کرد: براساس این طرح از اعضای هیئت علمی بدون مصاحبه مجوز و پروانه دریافت میکنند، دانشجویان دکتری نیز پس از گذراندن یک دوره بازآموزی بدون مصاحبه مجوز میگیرند و دانشجویان کارشناسی ارشد نیز میتوانند با گذراندن ۱۲ واحد دانشگاهی و همان دوره بازآموزی مجوز موقت دو ساله دریافت کنند و در صورت تایید صلاحیت این مجوز تمدید و دائم شود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور گفت: مهمترین چالش ما نظارت به همراه صدور مجوز و مرجعیت واحد آن در کشور است.
وی افزود: متاسفانه برخی دستگاهها همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بهزیستی کشور مجوز خدمات روانشناسی و مشاورهای صادر میکنند که هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد، اما براساس قانون سازمان نظام روانشناسی کشور تنها مرجع ارائه مجوز و نظارت بر آن است.
حاتمی از تلاشهای معاون اول رئیس جمهور، وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری، همچنین شورای سیاست گذاری سازمان صدا و سیما در تایید مرجعیت واحد این سازمان بر صدور مجوز و نظارت برخدمات مشاوره و روانشناسی در کشور قدردانی کرد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور گفت: براساس استانداردهای جهانی ۸۰ میلیون جمعیت کشور (۲۲ میلیون خانوار) نیاز به ۴۰۰ هزار روانشناس و مشاور دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آغاز سال تحصیلی و تبریک آن به دانش آموزان و معلمان گفت: سازمان نظام روانشناسی آماده همکاری با وزیر جدید آموزش و پرورش به منظور بازآموزی معلمان در زمینه اطلاعات مربوط به سلامت روان که مورد نیاز آنان است اعلام کرد.
حاتمی گفت: براساس استانداردهای جهانی در هر مدرسه نیاز به حضور روانشناس و مشاور به منظور کنترل رفتارهای پرخطر، آسیبهای اجتماعی و حتی پیشگیری از آنها وجود دارد.