معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد از صدور بیش از ۳۰ هزار مجوز پس از راه اندازی کامل درگاه ملی مجوزهای کشور طی مرداد سال ۱۳۹۷ تا مرداد امسال خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد طی گزارشی در تشریح اهم دستآوردهای یک ساله وزارت امور اقتصادی و دارایی از شهریور ماه ۱۳۹۷ تا مرداد ۱۳۹۸، به سهولت دریافت مجوزها با حذف مجوزهای کاغذی و حذف یا ادغام بیش از ۶۰۰ عنوان مجوز توسط هیئت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزها اشاره کرده است.
این گزارش با تشریح محورهای نقشه راه عملیاتی بهبود محیط کسب و کار، "مقررات زدایی" و "ساماندهی نظام مجوز دهی کشور" را به عنوان دو محور مهم در این خصوص معرفی و در همین جهت، کاهش مجوزهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ۱۵ عنوان، کاهش مجوزهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ۳۱ عنوان و تعیین کارمزد ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت بر مبنای قیمت تمام شده خدمات را از جمله نتایج اقدامات انجام شده در این خصوص عنوان کرده است.
بر این اساس، تسهیل فرآیند پرداخت مالیات نقل و انتقال قطعی املاک، ملغی کردن بخشنامههای محدود کننده فعالیت فروشگاههای چند منظوره و زنجیرهای و صدور تمامی پروانههای کسب موضوع قانون صنفی از طریق دفاتر پیشخوان خدمات دولت از جمله دیگر دستآوردهای فعالیتهای انجام گرفته از سوی معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد در خصوص "مقررات زدایی" و "ساماندهی نظام مجوز دهی کشور" طی یک سال اخیر محسوب میشود.
به گزارش معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد، "برنامه ریزی به منظور ارتقای امتیاز کشور در شاخص جهانی"، "سهولت کسب و کار"، "ایجاد پنجرههای واحد استانی کسب و کار" و "توانمند سازی بخش خصوصی" را به عنوان دیگر محورهای نقشه راه عملیاتی بهبود محیط کسب و کار کشور معرفی کرده است.
این گزارش با اشاره به تدوین بسته رونق تولید از سوی معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد، محورهای اصلی این بسته را شامل "توسعه بازارهای صادراتی"، "سیاستهای ارزی برای رونق تولید"، "اصلاحات کوتاه مدت نظام بانکی و تقویت رویکرد بانکداری توسعه ای"، "توسعه بازار بدهی" و "شناسایی و رفع موانع کلیدی مخل کسب و کار" اظهار کرده است.
بر این اساس، ارتقای ۴۵ پلهای رتبه ایران در گزارش سال ۲۰۱۹ فضای کسب و کار به دلیل توسعه پنجره واحد تجارت فرامرزی گمرک و ارتقای ۲۹ پلهای رتبه ایران در نماگر ورشکستگی و پرداخت دیون به دلیل تصحیح اطلاعات بانک جهانی در خصوص مولفه نرخ بازستانی از جمله دیگر دستآوردهای یک ساله وزارت امور اقتصادی و دارایی از شهریور ۱۳۹۷ تا مرداد ۱۳۹۸ محسوب میشود.