بر اساس توافق انجام شده بین سازمان هلال احمر و کتابخانه ملی ایران قرار است ۴۰ هزار سند تاریخی دفاع مقدس از سازمان هلال احمر برای حفاظت به آرشیو ملی ایران منتقل شود
در ابتدای این مراسم رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سخنانی با اشاره به اینکه در آیات و روایات به اهمیت مقابله با متجاوزان تأکید شده است، گفت: خداوند در قرآن کریم تأکید میکند افرادی که در این راه تلاش میکنند، پاداش خود را میگیرند. خوشبختانه در دولت دوازدهم مصوب شد که آرشیو ملی ایران باید همه اسناد مرتبط با شهدا و وقایع جنگ را در اختیار داشته باشد و از آنها صیانت کند.
خانم اشرف بروجردی افزود: آرشیو ملی ایران مکان امنی برای نگهداری این اسناد است و میتواند به لحاظ فیزیکی از حریق یا مخدوش شدن این اسناد جلوگیری کند تا این اسناد برای آیندگان باقی بماند.
وی به توافق صورت گرفته میان سازمان هلال احمر و کتابخانه ملی ایران اشاره و تصریح کرد: بر این اساس، قرار است ۴۰ هزار سند هلال احمر در اختیار مرکز اسناد کتابخانههای ملی قرار گیرد و تاکنون ۸۱ هزار و ۱۸۷ پرونده در قالب ۲ هزار و ۶۰۰ کارتن به این سازمان ارسال شده است.
رئیس کتابخانه ملی ایران گفت:: اقدام پیشگامانه سازمان هلال احمر در انتقال این اسناد قابل ستایش است. این اسناد در آینده نزدیک به صورت دیجیتال ثبت خواهد شد تا به خوبی ضبط شود و در اختیار آیندگان قرار گیرد.
وی افزود: آسایش امروز ما مرهون تلاش ها، مجاهدتها و ایثارگری این عزیزان است وطبیعی است که نباید از حافظه ملت ایران بیرون بروند.
بروجردی گفت:: امروز بسیاری از جوانان با حال و هوای روزهای جنگ آشنا نیستند و شاید به خاطر ندارند که این ایثارگریها و گذشتها حاصل امنیت ایران است. از این مسئله میتوان به عنوان یک خطر یاد کرد و بنابراین لازم است درخصوص این مسئله هوشیار باشیم.
وی اضافه کرد: اسناد انتقالی از سازمان هلال احمر به آرشیو ملی ایران دیجیتال سازی میشود و در اختیار عموم اعم از علاقه مندان، پژوهشگران و محققان قرار میگیرد.
بروجردی گفت:: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان مخزن، گنجینه و پناهگاهی برای حفظ این اندیشهها و آثار است.