طرح رئيس جمهور ايران فرصتي براي همگرايي منطقه اي
طرح رئيس جمهور ايران مبني بر همکاري جمعي کشورهاي درون منطقه براي تامين امنيت منطقه، در ميانه تنش آفريني بيگانگان، فرصت مناسبي براي بازبيني کشورهاي منطقه در سياست هايشان و حل تنش ها از طريق مسالمت آميز فراهم مي سازد.
دکتر حسن روحانی رئیس جمهور ايران پیش از سفر به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل از طرحي براي پايان دادن به تنش ها در منطقه غرب آسيا با عنوان "طرح صلح هرمز" خبر داد که قرار است در مجمع عمومی سازمان ملل آن را تشریح نماید.
به گفته آقاي روحاني، ايران با ارائه اين طرح به دنبال همکاری دستهجمعی درون منطقه خلیج فارس برای امنیت منطقه است و میخواهد همه کشورهای منطقه در این مسیر مشارکت و همکاری داشته باشند.
پيش از اين نيز انصارالله يمن در اقدامي مسالمت آميز با اعلام توقف حملات پهپادي و موشکي به عربستان اين فرصت را براي سعودي ها فراهم کرد تا با متوقف کردن حملات هوايي خود به يمن، در سياست هاي خود بازنگري کرده و بطور آبرومندانه از اين فرصت براي خروج از باتلاق يمن استفاده نمايند.
اکنون با اين دو ابتکار عمل منطقه در برابر دو رويکرد قرار گرفته است رويکردي که از سوي ايران مطرح و در آن بر تامين امنيت با کمک کشورهاي منطقه و نظارت سازمان ملل تاکيد مي شود که اين خود بستري براي همگرايي وهمکاري کشورهاي حوزه خليج فارس در ساير زمينه هاي سياسي و اقتصادي وفرهنگي است.
و رويکردي که از سوي کشورهاي بيگانه از جمله انگليس و امريکا با اتهام زني هاي بي سندو مدرک به ايران و تحريک کشورهاي منطقه براي واگرايي ازيکديگر با اهدف سياسي واقتصادي مطرح و دنبال مي شود.
ترديدي نيست که بهترين وضعيت براي امريکا وانگليس در منطقه بي ثباتي و تشديد اختلافات کشورهاي حوزه خليج فارس با يکديگر و ماندن سايه جنگ بر سر اين کشورهاست چرا که دولت تاجر مسلک ترامپ از اين وضعيت براي فروش تسليحات و اعزام و نيرو و دريافت صورتحساب هاي کلان به منظور بهبود وضعيت اقتصادي امريکا استفاده مي کند تا اوضاع انتخاباتي خود را هم بهبود ببخشد.
انگليس هم که با هزينه هاي برگزيت روبروست به تبعيت از امريکا با اتهام زني به ايران و تنش آفريني در منطقه همان هدف ها را براي دوشيدن کشورهاي عربي استفاده مي کند. و با اينکه حوثي ها مسووليت حمله بازدارنده به آرامکو را پذيرفته اند نخست وزير و وزير امور خارجه انگليس مدعي اند که ايران در وراي اين حملات قرار دارد نمي تواند هدفي جز تنش آفريني و دوشيدن بيشتر سعودي ها و پيگيري برگزيت داشته باشد.
البته بماند که ممکن است امريکا در موضوع حمله پهپادي ارتش و کميته هاي مردمي يمن به آرامکو نيز شيطنت کرده باشد و چه بسا در پوشش حملات پهپادي يمني ها، نظاميان امريکايي از داخل خاک عربستان با موشک هاي کروز به اين تاسيسات حمله کرده باشد تا با سنگين تر شدن خسارت هاي وارده و اتهام زني به ايران هم سعودي ها را بيشتر بدوشند و هم اينکه امريکا از انزوا خارج شود و کشورهاي جهان را عليه ايران بسيج نمايد. ضمن اينکه ضربه زدن به اقتصاد چين نيز مي تواند يکي از هدف هاي امريکا در وراي چنين گمانه اي باشد.
آنچه که مشهود است اينکه دستگاههاي تبليغاتي غرب از جمله بي بي سي و راديو تلويزيون امريکا پس از ارائه طرح آقاي روحاني به تکاپو افتاده اند و سعي دارند با ديرهنگام جلوه دادن آن، از اقبال کشورهاي عربي به آن جلوگيري نمايند. و همين مسئله بيانگر اين نکته مهم است که دولت هاي امريکا وانگليس به هيچوجه مايل به موفقيت اين طرح نيستند.
اکنون بايد منتظر ماند و ديد آيا کشورهاي حوزه خليج فارس از فرصت به وجود آمده توسط آقاي روحاني استفاده مي کنند يا اينکه با پناه بردن به امريکا و انگليس و بستر سازي براي حضور نيروهاي بيگانه در منطقه راهي را مي روند که چهار دهه است طي مي کنند و هيچ نتيجه اي جز تضعيف امنيت آنها و جنگ و نابساماني در منطقه نداشته است؟
-------------------------------------------------
رضا محمدمراد