در تفاهم نامه ای بین شرکت آب و فاضلاب و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان اجرای طرح تصفیه و بازچرخانی آب خاکستری در ساختمان ها کلید خورد.
هاشم امینی افزود: بر اساس قانون توسعه و بهینهسازی آب شرب شهری و روستایی با ابلاغیه آییننامه هیات وزیران سازمان نظام مهندسی ساختمان با همکاری شرکت آب و فاضلاب و سازمان محیط زیست، مرکز بهداشت و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان مکلف شدند برنامه اجرایی تصفیه و بازچرخانی آب خاکستری را تدوین کنند.
وی گفت: این برنامه به صورت دقیق و جامع در 12 بخش تهیه شده که طبق ماده 7 این آییننامه شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی مکلف میشوند پس از تاییدیه نظام مهندسی ساختمان در شهرها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاها اقدام به نصب تاسیسات بازچرخانی آب ساختمانها کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان افزود: در چند سال اخیر، شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان پیکج تصفیه آب خاکستری را در دانشگاه اصفهان راه اندای کرده و علاوه بر اینکه مجموعه سیتی سنتر و دانشگاه صنعتی اصفهان هم با استفاده از پساب فاضلاب تصفیهشده گامی برای مدیریت مصرف آب برداشتهاند.
هاشم امینی گفت: برخی مصرف کنندگان از جمله تعدادی از مشترکان خانگی و ادارات آموزش و پرورش این استان خودجوش و داوطلبانه به استفاده مجدد از آب خاکستری و پساب روی آوردهاند و تجربههای موفقی در این زمینه حاصل شده است.
وی افزود : با توجه به اینکه نیمی از فاضلاب شهری تولید شده در خانهها به آب خاکستری تبدیل میشود، بازچرخانی آب خاکستری با وجود تغییر اقلیم و وضعیت بحران آب ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان اصفهان گفت: بطوریکه به طور معمول، میزان تقریبی آب مصرفی در حمام بین 25 تا 50 لیتر، در استفاده از لباسشویی 10 تا 20 لیتر و 5 تا 15 لیتر در ظرفشویی است که این میزان آب مصرفی در واحدی مسکونی میتواند در فرایند بازچرخانی آب خاکستری استفاده شود.
هاشم امینی، میانگین سرانه کنونی مصرف آب را در بخش خانگی شهر اصفهان حدود 150 لیتر برای هر نفر در شبانهروز بیان و برکاهش مصرف آن به 120 لیتر در شبانه روز با توجه به اقلیم آب و هوایی اصفهان تاکید کرد.
وی مدیریت مصرف آب را یکی از راهکارهای موثر در برونرفت از تنش آبی و سازگاری با کمآبی دانست و افزود: در این میان تصفیه، بازچرخانی و استفاده مجدد از آب خاکستری یکی از راهکارهای اصلی مدیریت مصرف آب محسوب میشود.