با فعالیت سه کارگاه تولیدی فرش در روستای شهابیه از توابع شهرستان خمین استان مرکزی ضمن ایجاد اشتغال برای 30 نفر قالی بافی سنتی در این روستا نیز احیا شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر کارگاه های تولیدی فرش گفت: چند سالی بود که هنر قالی بافی در روستای شهابیه که از قطب های تولید فرش اصیل ایرانی در کشور است به دست فراموشی سپرده شده بود که با فعالیت این کارگاه ها قالی بافی سنتی رنگ دیگری گرفت.
شیرخانی کمبود وگرانی مواد اولیه، کاهش قیمت تمام شده قالی و نبود بیمه قالی بافی برای قالی بافان این روستا را از مشکل سد راه تولید دانست و گفت: امیداست با رفع این موانع اشتغالزایی و تولید روستایی افزایش یابد.
بخشدار مرکزی خمین هم گل بوته، بند ریحان ، شاه عباسی ، افشان را از طرح های عمده قالی در این شهرستان عنوان کرد و افزود: خمین درکنار شهرستان های اراک، فراهان، ساوه و کمیجان از قطب های قالی بافی استان مرکزی است.
نجاری ادامه داد: سالانه تا 15 هزار متر مربع در استان مرکزی فرش بافته می شود که در سال گذشته 3 میلیارد دلار ارز از همین دست بافت های سنتی عاید کشورمان شد.
بیش از 6 میلیون بافنده در تولید 3 میلیون متر مربعی فرش ایرانی سهیم هستند؛هنر صنعتی که در صورت عدم حمایت و رفع موانع تا چند سال آینده به دست فراموشی سپرده می شود.
با تلاش هنرمندان کشور در شهرها و روستاهای مختلف در سال گذشته 400 میلیون دلار فرش به کشورهای آمریکا، سوئد، آلمان، ایتالیا، استرالیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شده است.
11 هزار بافنده قالی دستبافت در نقاط مختلف استان مرکزی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.