شرایط نامطلوب اقتصادی عربستان باعث شده است حدود دو میلیون کارگر خارجی این کشور را ترک کنند
شرکت سرمایه گذاری جدوا Jadwa عربستان با اشاره به کاهش ۱۳۲ هزار نفر از کارگران خارجی در سه ماهه دوم سال کنونی اعلام کرد، از آغاز ۲۰۱۷ تاکنون نزدیک به یک میلیون و ۹۰۰ هزار کارگر مهاجر، با احتساب ۲۲ درصد کاهش، این کشور را ترک کرده اند.
شمار کارگران خارجی شاغل در بخشهای عمومی و خصوصی عربستان سعودی از ۸.۵۵ میلیون نفر در پایان ۲۰۱۶ به ۶.۶۶ میلیون نفر در پایان ژوئیه سال کنونی کاهش یافت.
این در حالی است که بر اساس گزارش شرکت جدوا، در همان دوره زمانی، شمار خدمههای داخلی شامل کارگران منزل و رانندگان شخصی با افزایش ۳۳ درصد به ۳.۱۱ میلیون نفر افزایش یافته است.
فعالیت اقتصادی عربستان سعودی با تولید روزانه ده میلیون بشکه نفت از اواسط ۲۰۱۴ به شدت تحت تاثیر سقوط بهای نفت خام قرار گرفته است.
از سوی دیگر، کاهش ۷ دهم درصدی فعالیت اقتصادی عربستان سعودی در ۲۰۱۷ پیش از رونق دوباره ۲.۳ درصدی رشد اقتصادی این کشور در سال گذشته، سبب کاهش شدید رشد تولید ناخالص داخلی واقعی این کشور شده است.
از اینرو پیش بینی میشود تا ۵ سال آینده وضعیت اقتصادی ریاض درشرایط کنونی باقی بماند.
تاثیر شدید رکود اقتصادی بر بخش خصوصی سبب تعطیلی بسیاری از شرکتهای کوچک و اخراج هزاران نفر از کارگران از سوی شرکتهای بزرگتر شده است.
مقامات ریاض در ژوئیه ۲۰۱۷، ماهانه ۱۰۰ ریال (۲۶ دلار) هزینه بر کارگران خارجی مستقل اعمال کردند که این رقم به تدریج به ۴۰۰ ریال تا ۲۰۲۰ افزایش خواهد یافت.
از سوی دیگر، مقامات عربستان سعودی سال گذشته برای اولین مرتبه از شرکتهای سعودی که کارگران خارجی بیشتری نسبت به کارگران سعودی استخدام میکنند خواستار پرداخت هزینهای در حدود ۴۰۰ ریال برای هر نفر شدند که این رقم در سال کنونی به ۸۰۰ ریال رسید.
عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت خام که معمولا با کسری بودجه روبروست اقدامات ریاضت اقتصادی شامل کاهش یارانه سوخت و نفت و اعمال ۵ درصدی ارزش افزوده را اتخاذ کرده است.
دو سوم جمعیت ۳۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری عربستان سعودی از شهروندان این کشور به شمار میروند.