این پژوهش به بررسی، شاخص یابی و محوربندی دیدگاه های رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره ایستادگی و مقاومت در بیاناتشان در سال های 1385 تا 1398 اختصاص دارد.
پژوهش خبری صدا وسیما: این پژوهش به بررسی، شاخص یابی و محوربندی دیدگاه های رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره ایستادگی و مقاومت در بیاناتشان در سال های 1385 تا 1398 اختصاص دارد. نویسنده تلاش کرده است با کاوش در بیانات معظم له و درنظرگرفتن منظومه فکری ایشان، مهم ترین شاخص ها و محورهای بیاناتشان را درباره "پایداری و مقاومت" احصا کند. در بخش اول این پژوهش که با شماره یک منتشر شد، به اصیل و درست بودن "نظریّه مقاومت" از دیدگاه رهبر انقلاب اشاره و بر لزوم ترویج این نظریّه در مقابلِ دشمنِ قویپنجه تاکید شد. "الگوی قهرمانانه مقاومت" در مقابل روند سازش موضوع دیگری بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند و آن را تنها نسخه شفابخش در مقابل شدت یافتن ظلم و قساوت دانستند. قطعیت نصرت و شکست ساز و برگ استکبار در صورت ایستادگی و زنده شدن روح مقاومت در نتیجه خوی تجاوزگرانه سلطه گران موضوعاتی بود که زیر شاخص "معادله های روشن مقاومت" به آنها اشاره شد. "معانی مقاومت" شاخص دیگری بود که از بیانات رهبر انقلاب استخراج شد. همچنین پایداری، در جهت درست حرکت کردن، طغیان نکردن، پایبندی به ارزش ها و جهاد کبیر از جمله مواردی بود که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند. بصیرت، ایمان دینی، عقل و تدبیر، انتخاب مسئولانی که اهل مقاومت اند و شکر نعمت نیز از مواردی بودند که رهبر انقلاب آنها را از "ملزومات مقاومت" دانستند.
شاخص های دیگری که از بیانات رهبر انقلاب درباره مقاومت به دست می آید "ملت مقاومت" و "دولت مقاومت" است. "ایستادگی و پایداری ملت ها، بستر اصلی مقاومت"،" مقاوم شدن ملتها در اوضاع سخت،" "جمهوری اسلامی، دولت مقاومت"، "معنای دولت مقاومت"،"مقاومت جمهوری اسلامی، عاملی برای دشمنیها"، "از ادامه راه بازنماندن انقلاب با مقاومت نکردن عدهای" و "جمهوری اسلامی، اصل عنصر مقاومت و مرکز مقاومت" از جمله مواردی است که زیر این شاخص ها به آنها اشاره شده است.
"مقاومت و دشمن" و "مقاومت و امام" نیز دو شاخص دیگری است که از بررسی بیانات رهبر انقلاب درباره مقاومت به دست آمده است. رهبر انقلاب در این باره "اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَمآءُ بَینَهُم"را از بایدهای مقاومت در برابر دشمن می دانند و بر برطرف نشدن مشکلات با تسلیم شدن در برابر دشمن تاکید می کنند. دکترین مقاومت امام، خصوصیت مقاومت و ایستادگی امام، تشریح معنای مقاومت امام، جاذبه ذاتی راه مقاومت امام و عناصر و اجزای منطقِ اندیشه مقاومت امام از جمله مواردی است که در این باره به آنها اشاره شده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // امید جلوداریان