مدیر آموزش سازمان نظام پزشکی از استقبال ۴۰۰ پزشک و متخصص از همایش پیشگیری و درمان سرطان سینه خبر داد
وی افزود: ارائه ۲۵ سخنرانی تخصصی و برگزاری ۴ نشست تخصصی به همراه یک نشست ویژه پرسش و پاسخ از جمله برنامههای این همایش است.
آقای عزیزی اضافه کرد: سازمان نظام پزشکی به منظور پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر همایشهای تخصصی برگزار میکند و همایش پیشگیری و درمان سرطان سینه به منظور کاهش ابتلا به این بیماری با افزایش آگاهی همکاران پزشک و متخصص برگزار شده است.
وی با بیان اینکه به سبب سبک زندگی در جوامع شهری بروز سرطانها در جهان و ایران افزایش یافته است گفت: سرطان سینه شایعترین سرطان در میان بانوان است.
دکتر عزیزی با اشاره به اینکه تشخیص دیرهنگام بویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته موجب افزایش مرگ و میر در میان بیماران مبتلا به سرطان میشود گفت: تلاش ما تشخیص زودهنگام بیماری و درمان و پیشگیری از مرگ بر اثر این بیماری است.
مدیر آموزش سازمان نظام پزشکی بررسی روشهای مختلف پیشگیری و درمان، شیمی درمانی، جراحی، تشخیص و تصویربرداری با رویکرد تشخیص به موقع و درمان موثر در این سمینار ارائه میشود.
دکتر عزیزی گفت: شیوع سرطانها بویژه سرطان سینه در جهان و ایران رو به افزایش است و باید با استفاده از اطلاع رسانی و اصلاح سبک زندگی کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه سرطان سینه در مردان نیز وجود دارد، اما شیوع آن کم است گفت: بانوان باید به منظور پیشگیری از ابتلا به سرطانها از جمله سرطان سینه سبک زندگی خود را اصلاح کنند، کاهش وزن، کنترل چربی، قند و فشارخون همچنین ورزش و بویژه شیردهی در کاهش ابتلا به سرطان سینه در بانوان موثر است.
سرطان سینه نخستین سرطان در میان بانوان
دکتر ماهرخ دائمی نیز در حاشیه همایش پیشگیری و درمان سرطان سینه گفت:سرطان سینه دومین عامل مرگ بانوان است.
وی افزود: این آمار نباید موجب وحشت بانوان شود، ولی باید دقت آنان را افزایش دهد تا هرگونه تغییر شکل، ترشح و تغییر سایز و از دست رفتن قرینگی در سینه خود را جدی بگیرند.
خانم دائمی ادامه داد: بانوان باید درصورت احساس درد یا علائم نامتعارف به سرعت به پزشک مراجعه کنند و نباید این عوامل موجب اختلال در زندگی آنان و یا ترس شان شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خوشبختانه بیش از ۸۰ درصد از سرطانهای سینه خوش خیم و درمان پذیر است، اما بیماران باید به موقع به پزشک مراجعه کنند تا با تشخیص بهنگام درمان موثر داشته باشند.
دکتر دائمی با اشاره به افزایش شیوع سرطان سینه در جهان و ایران گفت::متاسفانه به دلیل سبک زندگی محیط زندگی، تغذیه و حتی ژنتیک ابتلا به سرطان سینه افزایش یافته است.
این متخصص و جراح سینه گفت: هرچند ژنتیک عامل برخی از سرطانهای سینه است، اما عامل مهمتر شیوع این بیماری، محیط زندگی و سبک زندگی است.
دکتر ماهرخ دائمی با بیان اینکه حدود ۸ تا ۱۴ درصد از بانوان در جهان به سرطان سینه مبتلا میشوند گفت: در کشور ما ۱۲ تا ۱۲/۵ درصد از بانوان به این بیماری مبتلا میشوند.
وی افزود: سن ابتلا به سرطان سینه در جهان بین ۵۰ تا ۶۰ سالگی است، اما متاسفانه این سن در کشور ما ۵ سال کاهش یافته و به صورت متوسط از ۴۵ سالگی آغاز میشود هر چند بیماران ۱۳ و ۲۰ ساله نیز مشاهده شده اند.
این متخصص وجراح سینه گفت: نباید جوانان نیز از ابتلا به این بیماری غافل شوند و دقت در همه مراحل زندگی موثر است.
دکتر دائمی از پزشکان عمومی نیز خواست تا در صورت مراجعه بیماران و تشخیصهای اولیه، بیمار را به یک متخصص و یا جراح سینه معرفی کنند چرا که متناسب با سن و شرایط بیماری، تشخیص و درمان متفاوت است و نباید در این زمینه اشتباه شود.