در حاشیه کنفرانس عمومی آژانس
ارائه دستاوردهای ایران در حوزه رادیو داروها و مبارزه با سرطان
در مجمع علمی جهانی "ده سال اقدام در کنترل سرطان و راههای پیش رو" دکتر شیبانی به روند توسعه و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در این حوزه در یک دهه گذاشته پرداخت
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از وین، در مجمع علمی جهانی "ده سال اقدام در کنترل سرطان و راههای پیش رو" که در روزهای دوم و سوم کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی برگزار شد، رئیس سابق گروه تحقیقاتی رادیوایزوتوپها در پژوهشگاه علوم و فنون هستهای کشورمان، طی یک سخنرانی در مورد تولید و کنترل کیفیت داروهای رادیو درمانی در ایران، دستاوردهای کشورمان طی یک دهه گذشته در این خصوص را ارائه کرد.
دکتر شیبانی در سخنانی به روند توسعه و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در این حوزه در یک دهه گذاشته پرداخت و بر ضرورت استفاده و بهره مندی از پتانسیلهای ملی و بین المللی برای رسیدن به هدف مبارزه و کنترل سرطان تاکید کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به سابقه طولانی همکاری ایران با آژانس از سال ۱۹۵۹ و استفاده از فن آوری صلح آمیز هستهای به ویژه در حوزههای درمانی، از خدمات گسترده ایران به بیماران در حوزه تولید دارو گفت و افزود: ایران طی ده سال گذشته، زیرساختها در حوزه تولید دستگاههای تشخیصی و درمانی را با کمک دولت، سمتها و آژانس توسعه چشمگیری داده است.
وی با اشاره به اینکه ایران هم اکنون میتواند تمامی تقاضاهای داخلی در حوزه پرتو درمانی را تامین نماید، افزود: جمهوری اسلامی همچنین یکی از کشورهای به رسمیت شناخته شده در عرصه تامین ایزوتوپها در این حوزه در سطح جهانی میباشد.
دکتر شیبانی با اعلام اینکه ایران در سال ۲۰۱۵ کمیته کنترل ملی سرطان را تاسیس کرده و از طریق این کمیته، سیاستها و قوانین حوزه مبارزه با سرطان را به روز نموده، گفت: ذیل این کمیته، برنامه ملی کنترل سرطان تهیه و تدوین شده و از ظرفیت همه نهادها در این کمیته استفاده میشود.
این سخنران همچنین با اعلام اینکه ایران اقدامات گستردهای را از جمله در نوسازی آزمایشگاه و مراکز درمانی، تاسیس کارخانههای تولید دارو، و همچنین صادرات تولیدات به کشورهای نیازمند از جمله ۱۸ کشور دنیا انجام داده، افزود: تمامی اقدامات ایران در تاسیسات و مراکز تولیدی و آزمایشگاه، بر اساس استانداردهای تخصصی آژانس میباشد.