رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: هر سال با شروع فصل سرما در کشور حدود ۲۰ درصد جامعه به بیماری آنفولانزا مبتلا میشوند
وی افزود: بیشتر واکسنهایی که از بدو تولد میزنیم اجباری و نگرفتن بسیاری از بیماریها را مدیون همین واکسنها هستیم، اما واکسنهای دیگری هم هست که زدن یا نزدن آنها انتخاب خود ماست و واکسن آنفولانزا از این گونه واکسن هاست.
آقای گویا گفت: البته باید تأکید کرد واکسن آنفولانزا برای افرادی که سالم هستند ضرورتی ندارد و بیشتر مخاطبان این واکسن گروههای حساس بشمار میآیند.
رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: گروههای حساس شامل بیماران تحت درمان سرطان، بیماران قلبی، ریوی، کلیوی، بیماران دیابتی بیماران نقص سیستم ایمنی، سالمندان بالای ۶۵ سال، کودکان زیر۶ سال و زنان باردار هستند.
آقای گویا درباره کنترل کیفی واکسن آنفولانزا گفت: تمام واکسنهایی که وارد کشور میشود از سد محکم سازمان غذا و دارو عبور میکند و تحت بررسیهای دقیق آزمایشگاهی قرار میگیرد و برای استفاده از آن هیچ نگرانی وجود ندارد و تأکید میکنم سلامت این واکسنها مورد تأیید ما است.
وی افزود: تهیه واکسن آنفولانزا در زمان مناسب و از مراکز رسمی اهمیت فراوانی دارد، زیرا واکسنهای سالهای قبل ایمنی زایی ندارد و فاقد ارزش درمانی است.
آقای گویا گفت: واکسن آنفولانزا باید در زنجیره سرد تهیه و توزیع شود بنابراین متقاضیان تهیه این واکسن از خرید از جایی غیر از داروخانه خودداری کنند.
وی افزود: نکته حایز اهمیت این که این واکسنها فقط برای بیماری آنفولانزا هستند و نباید توقع داشت که با زدن آن سرما خوردگی نگیریم.
آقای گویا با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ نوع ویروس سرما خوردگی داریم، گفت: واکسنهای موجود در برابر آنفولانزا با ظرفیتهای ۳ و ۴ در داروخانهها موجود است که در برابر ۳ و ۴ سوش شایع ویروس آنفولانزا ایمنی ایجاد میکند.
وی افزود: بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا روزهای پایانی شهریور تا نیمه نخست ماه مهر است تا ایمنی لازم در برابر این ویروس در فصل سرما ایجاد شود.