رییس سازمان غذا و دارو : بیش از ۸۰ درصد تولیدات مواد غذایی در داخل صورت میگیرد
وی با بیان اینکه غذای سالم یکی از عوامل مهمی است که از بیماریهای همهگیر و اپیدمی پیشگیری میکند، عنوان کرد: بیماریهای غیر واگیر از مواردی هستند که همچنان باید درحوزه مواد غذایی و صنایع غذایی نگاه ویژهای به آنها شود و در زمینه بیماریهایی، چون قلبی و عروقی و دیابت نحوه تغذیه و سلامت غذایی بسیار حائز اهمیت است.
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اگر نقش صنایع غذایی نبود ما امروز در چنین جایگاهی نبودیم و الان معضلات بسیاری داشتیم.
وی افزود: سرمایهگذاری متخصصان و افراد کاردان در این حوزه و برنامههای بسیار مؤثر سازمان غذا و دارو در چند سال گذشته در زمینه کاهش مواد قندی و نمک مواد غذایی قدمهای شایان توجهی بوده است.
وی با اشاره به اجرای پویش فشارخون، گفت: پیشبینی میشد که حدود ۳۰ میلیون نفر در قالب این طرح غربالگری شوند، اما خوشبختانه بیش از ۳۰ میلیون نفر پایش و منجر به شناسایی ۲ و نیم میلیون مورد جدید مبتلا فشارخون شد.
آقای شانه ساز با تأکید بر اینکه ایمنی و امنیت غذایی باهم همپوشانی دارند، افزود: در حوزه غذا حدود ۶ میلیارد و ۱۱۸ میلیون دلار ارز برای واردات کمتر از ۲۰ درصد واردات اختصاص مییابد و بیش از ۸۰ درصد تولیدات مواد غذایی در داخل صورت میگیرد که اگر اینگونه نبود با مشکلات بسیار عدیدهای مواجه میشدیم.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیتهای خالی در کارخانههای تولید مواد غذایی وجود دارد که از فعالان صنعت غذا میخواهیم در زمینه ظرفیتهای خالی این حوزه اهتمام بیشتر داشته باشند و سازمان غذا و دارو نیز این صنعت را حمایت میکند.
وی از فعالان صنعت غذا خواست بر ورود بیشتر دانشهای جدید در حوزه غذا برای تولیدات محصولات غذایی جدیت بیشتری داشته باشند، زیرا این موضوع باعث گسترش صادرات در این حوزه میشود.