برای تسهیل تردد زائران
شناسایی بیش از ۱۵۰۰ نقطه حادثه خیز جادهای در مسیر اربعین
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا: با همکاری وزارت راه یک هزار و ۵۸۵ نقطه حادثه خیز در مسیر تردد زائران اربعین شناسایی شد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، سردار "سیدکمال هادیانفر" در گفتگوی اختصاصی با پایگاه خبری پلیس اظهار کرد: ماه گذشته در تفاهم نامه همکاری که با وزارت راه و شهرسازی منعقد شد مقرر شد تا بخش اعظمی از این نقاط پیش از سفر زائران اربعین اصلاح شود.
وی با بیان اینکه این کار در حال انجام است، خاطرنشان کرد: آن نقاطی هم که اصلاح هندسی آنها زمان بر است با نصب تابلو و علائم هشدار دهنده مشخص خواهند شد تا بتوانیم سوانح جادهای را در این ایام به حداقل برسانیم.
سردار هادیانفر همچنین از استقرار بیش از ۲۰ هزار مامور پلیس راه و راهور در مسیر تردد زائران اربعین خبر داد و گفت: هدف اولیه استقرار این تعداد مامور پلیس، یاری رساندن به مردم و زوار و در مرحله بعدی برخورد با تخلفات حادثه ساز است.
رئیس پلیس راهور ناجا همچنین با اشاره به اینکه اوج تردد زائران ۱۷ تا ۲۷ مهر پیش بینی میشود، گفت: مهمترین درخواستی که از زائران داریم این است تا حد امکان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
وی گفت: برای ایام اربعین بیش از ۵ هزار دستگاه اتوبوس جهت انتقال زائران به مرزهای خسروی، شلمچه، چذابه و مهران پیش بینی شده و تذکرات لازم به ناوگان حمل و نقل عمومی در خصوص کنترل معاینه فنی این خودروها داده شده است.
سردار هادیانفر خاطرنشان کرد: تردد اتوبوس حامل زوار از مبداء تا مقصد توسط پاسگاههای پلیس راه و دوربینهای نصب شده در جادهها کنترل میشود.
فرمانده مرزبانی ناجا
تاکید ایران و عراق بر حفظ نظم و امنیت مرزها
فرمانده مرزبانی ناجا بر اهتمام مرزبانان ایران و عراق برای حفظ امنیت و تسهیل تردد زائران اربعین حسینی تأکید کرد
هشتمین اجلاس مشترک مرزی فرماندهان مرزبانی ایران و عراق با حضور سردار "قاسم رضایی" فرمانده مرزبانی ناجا و سپهبد "حامد عبدالله ابراهیم الحسینی" فرمانده مرزبانی کشور عراق در بغداد برگزار شد.
فرمانده مرزبانی ناجا در این اجلاس با بیان اینکه ایران و عراق نقطه تماس جغرافیایی مشترک دارند، گفت: سرود ملی دو کشور نشان از اتفاق نظر برای طی کردن مسیر عاشورا را دارد.
سردار رضایی ادامه داد: از واقعه محرم و عاشورا باید درس بگیریم و کسانی را که باعث تفرقه دو کشور در گذشته شدند، با بصیرت عاشورایی کنار بزنیم.
وی با اشاره به اینکه دو دولت ایران و عراق به دنبال آرامش، رفاه و بهبود زندگی برای دو ملت منطقه هستند، افزود: اجلاس امروز میتواند پیامی بسیار بزرگ برای دو ملت و بدخواهان دو کشور باشد و مرزبانی، میتواند طلایهدار این پیام گسترده در منطقه باشد.
فرمانده مرزبانی ناجا با تأکید بر برخورد با قاچاقچیان و اجرای رزمایشها و گشتهای مشترک در مرز، اظهار کرد: کنترل مرزهای مشترک از اهمیت بالایی برخوردار است که برای جلوگیری از ورود قاچاقچیان، معاندان و اشرار مسلح به مرزها، رصد کردن نقاط صفر مرزی را باید دو طرفه افزایش دهیم.
سردار رضایی حل مشکلات مرزی را منوط به مرزبانان دو کشور دانست و تصریح کرد: ارتباط کلانتران در مرز باید مستمر باشد تا اقدامات مشترک، تضمین کننده توافقات و امنیت پایدار مرزها شود.
وی بر آمادگی مرزبانان جمهوری اسلامی در تأمین امنیت مرزهای چهارگانه "خسروی، مهران، شلمچه و چذابه" در اربعین تأکید و بیان کرد: با توجه به حذف ویزا، پیشبینی میشود امسال از کنگره عظیم اربعین استقبال ویژهای شود که مرزبانان دو کشور باید علاوه بر حفظ نظم و امنیت، در تسهیل تردد زائران نیز کوشا باشند.
سپهبد ابراهیم الحسینی، فرمانده مرزبانی کشور عراق
اعلام آمادگی مرزبانی عراق در تأمین امنیت مرز خسروی
سپهبد "حامد عبدالله ابراهیم الحسینی" فرمانده مرزبانی کشور عراق نیز در این دیدار با اشاره به روابط حسنه ایران و عراق، اظهار داشت: تلاش داریم اقدامات مرزی را برای امنیت زائران در ایام اربعین افزایش دهیم و توافقهای مرزی را بیش از پیش اجرایی کنیم.
فرمانده مرزبانی کشور عراق با اشاره به بازگشایی مرز خسروی، گفت: با توجه به توافق ایران و عراق مبنی بر بازگشایی مرز خسروی، مرزبانی این آمادگی را دارد تا امنیت و تسهیل تردد زائران را در ایام اربعین به نحو بهتری فراهم کند.
فرماندهان مرزبانی استانهای همجوار ایران و عراق نیز در این اجلاس حضور داشتند.
سردار رضایی، فرمانده مرزبانی ناجا
تردد روزانه ۱۵۰ زائر از مرز خسروی
سردار "قاسم رضایی" در حاشیه دومین روز از برگزاری هشتمین اجلاس مشترک مرزی با سپهبد "حامد عبداله ابراهیم الحسینی" فرمانده مرزبانی کشور عراق اظهار کرد: در آستانه برگزاری اربعین آقا و سرورمان اباعبدالله الحسین (ع) قرار گرفتهایم و این حماسه باعث وحدت تمام مسلمانان جهان به ویژه مردم دو کشور ایران و عراق میشود.
وی با اشاره به مرز گسترده و مشترک ایران و عراق، افزود: مرزبانان موظف هستند برابر توافق بین دو کشور، روابط مشترک را افزایش دهند تا بسترساز و تسهیل کننده تمام مراودات مرزی باشد.
فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به امضای تفاهم نامه مرزی میان دو کشور تصریح کرد: در این اجلاس بر کنترل مرزها، اجرای رزمایشهای دریایی و هماهنگی بر تسهیل تردد زائران در ایام اربعین امام حسین (ع) تأکید شد.
سردار رضایی با اشاره به بازگشایی مرز خسروی، گفت: بازگشایی مرز خسروی اتفاق مبارکی است که به صورت رسمی با حضور وزیر دو کشور افتتاح شد؛ از زمان بازگشایی این مرز، روزانه ۱۵۰ زائر از این مرز تردد میکنند که در سطح منطقه بینظیر است.
وی کنترل مشترک مرزها در سالهای گذشته را توفیق دانست و افزود: با توجه به حذف ویزا، اربعین امام حسین (ع) امسال نسبت به سالهای گذشته تماشاییتر خواهد بود و به همین منظور توافق شد که روابط مرزی ما مستمر باشد.
فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به سایر توافق این اجلاس ادامه داد: مقرر شد تا مسابقات ورزشی با حضور دو کشور برگزار شود و تیمهای مختلف ورزشی از مرزبانی جمهوری اسلامی ایران به شهر سلیمانیه عراق اعزام شوند که این موضوع هم نویدی بر روابط حسنه دو کشور است.
سردار فتحی زاده، جانشین معاون هماهنگ کننده نیروی انتظامی
تامین امنیت زائران اربعین
سردار محسن فتحی زاده روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از پایانه و مرز خسروی اظهار داشت: این مرز شرایط خوبی دارد و از زیرساختهای مناسبی برای پذیرایی از زائران اربعین برخوردار است.
وی همچنین با اشاره به امکانات مطلوب پایانه خسروی، اظهار داشت: زائران مشکل خاصی برای عبور و مرور و تردد از این مرز نخواهند داشت.
سردار فتحی زاده تصریح کرد: خدمت به زوار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) سعادت و افتخار بزرگی است که پلیس آن را ارج مینهد و با همه توان و ظرفیت خود در این راستا تلاش میکند.
این مقام عالیرتبه انتظامی یادآوری کرد: در مراسم باشکوه اربعین حسینی (ع) همه ما باید فراتر از وظایف مان عمل کنیم تا این مراسم بهتر از سالهای گذشته برگزار شود.
وی در پایان از مردم استان کرمانشاه که طی سالیان اخیر همواره از زائران حسینی (ع) به خوبی پذیرایی کرده اند، قدردانی کرد و یادآور شد: مطمئنا امسال با بازگشایی مرز خسروی این مهمان نوازی بیش از گذشته خود را نشان میدهد.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست به گونهای که این مرز تا بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا نیز ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.
زائران بدون گذرنامه به مرزها مراجعه نکنند
سردار محسن فتحی زاده گفت: در سالهای گذشته تعداد زیاد زائران اربعین حسینی (ع) از مرز مهران ورود و خروج داشتند و امسال نیز پیش بینی میشود بار سنگینی از مأموریت اربعین حسینی (ع) در این مرز حاکم باشد و باید نسبت به سالهای قبل تلاشمان را جهت پذیرایی از زائران بیشتر کنیم.
وی با بیان اینکه باید پذیرایی مناسبی از زائران داشته باشیم، افزود: پیش بینی افزایش حجم زائران توسط همه مسئولان و خادمان مردم صورت گرفته است و باید زیرساختها را به نحو مناسب تقویت کنیم و نیروی انتظامی هم تمام توان خود را به کار خواهد بست تا زائران سفری امن و ایمن داشته باشند.
سردار فتحی زاده با اشاره به اینکه آماده شدن زیرساختها در برقراری نظم و امنیت کمک میکند، ادامه داد: نیروی انتظامی با توجه به حجم عظیم تردد زائران در مرز مهران ظرفیت بالای امکانات و نیروهای خود را در این مرز به کار خواهد بست.
این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه امسال خودروهای بیشتری نسبت به سالهای قبل به ایلام و مرز مهران وارد خواهند شد، تصریح کرد: آماده سازی پارکینگها و ظرفیت آنها برای ما بسیار مهم است و پارکینگ داران باید با مدارک قانونی فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه زائران عزیز با مدارک قانونی به مرز مراجعه کنند، از زائران خواست با مدیریت زمان و استفاده از فرصت نسبت به تکمیل مدارک قانونی اقدام کنند و کارهای سفر خود را به روزهای پایانی و شلوغ مراسم اربعین موکول نکنند تا با هم بتوانیم مانند سالهای گذشته یک مراسم و همایش زیبا و بزرگ را در سطح ملی شاهد باشیم.