در آئینی ویزه از تصحیح و تعلیق ریاض الجنه، اثر ارزشمند مرحوم میرزامحمدحسن زنوزی خویی، بازمانده از دوران قاجاریه در شهرستان خوی، رونمایی شد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، ریاض الجنه از اثار خطی دوره قاجاریه است که به
تصحیح و تعلیق این اثر ارزشمند در حوزه های مختلف با حضور علما، صاحب نظران ادبیات و حوزه از جمله حجت الاسلام و المسلمین انصاریان از خطیبان برجسته کشور در بقعه شیخ نوایی خوی رونمایی شد.
خانم دکتر نجیبه هنرور، مصحح این اثر ارزشمند در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما هدف از تصحیح این اثر را احیای آثار پیشینیان و بهره گیری از آثار و نسخ حطی بعنوان منابع و مأخذ در عرصه های مختلف جهت آشنایی با فرهنگ و تمدن گذشتگان دانست و افزود: نسخه خطی ریاض الجنه، از تذکره های کامل است که مؤلف آنرا به شیوه تاریخ نگاری عمومی تألیف کرده و در تألیف آن به روایتهای ایرانی و اسلامی توجه داشته است.
وی افزود: ریاض الجنه، دایره المعارف بزرگی است که شامل یک مقدمه، هفت روضه و یک خاتمه است.
هنرور از تصحیح بخشی از روضه های این اثر در کتابخانه آیت ا.. مرعشی خبر داد و افزود: بنده روضه هفتم این اثر را که شامل مشاهیر امرا، وزراء و برخی خوشنویسان است، در مدت 3 سال تصحیح و تعلیق کرده ام.
دکتر هنرور، مصحصح از این اثر بعنوان مأخذ و منبعی معتبر یاد کرد و افزود: این اثر علاوه بر فواید رجالی، مسائل سیاسی و اجتماعی زمان مؤلف و مسائل تاریخی بسیار ارزنده آن زمان را نیز بازگو می کند.
حجت الاسلام شکوری امام جمعه خوی در آئین رونمایی از این اثر، ریاض الجنه را یک اثر دایره المعارفی دانست و افزود: این کتاب حاوی زندکی اهل بیت، بخشهایی از تاریخ، معارف دینی، عقاید و زندگی شعرا و ادباست و نیاز پژوهشگران را برطرف می کند. او مرحوم میرزا حسن زنوزی خویی مؤلف این اثر را فرزند حوزه علمیه دانست و افزود: حوزه های علمیه شهرستان با بیش از 800 سال قدمت علما و فضلای بزرگی همچون زنوزی خویی را به عرصه فرهنگ و ادب کشور و جهان اسلام تحویل داده است.
میرزامحمدحسن زنوزی خویی، عالم و ادیب و متکلم دوره قاجاریه است که از این عالم برجسته بیش از 10 اثر مکتوب و دهها رساله به یادگار مانده است.
بحرالعلوم، ریاض الجنه، زبده الامال، ریاض مصائب الابرار و دیوان اشعار از جمله آثار این عالم فقیه و دانشمند است.