مسئول واحد تحقیقات سردرد دانشگاه علوم پزشکی تهران: خوددرمانی و استفاده از مُسکنها برای سردرد منجر به سردرد وابسته به دارو میشود که کنترل و درمان آن به مراتب سختتر خواهد شد
وی گفت:متاسفانه خوددرمانی سردرد در کشور زیاد است و افرادی که سردرد دارند اگر تعداد زیاد مصرف مسکن داشته باشند دچار سردرد وابسته به دارو میشوند.
دکتر تقا افزود:سردرد وابسته به دارو بر حسب نوع دارو متفاوت است اگر کسی مسکنهای ساده استامینوفن یا ژلوفن ساده را ۳ ماه متو الی بیشتر از ۱۵ روز در ماه مصرف کند و فرد مبتلا به سردرد باشد، امکان بروز این سردرد وابسته به دارو وجود دارد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اگر کسی برای تسکین سردرد داروهای ترکیبی مثل نوافن، مگافن یا استامینوفن کدئین را ۱۰ روز در ماه برای مدت ۳ ماه مصرف کند احتمال بروز این خطر وجود دارد.
وی افزود:متاسفانه در کشور ما این سردرد بسیار شایع است بطوریکه در کلینیک سردرد هر روز ۱۰ درصد مراجعان سردرد وابسته به دارو دارند هر چند آمار دقیق کشوری نداریم، اما پیشنهاد میکنیم همچون برخی کشورها که روز و هفته و حتی ماه به نام سردرد دارند ما نیز در تقویم کشور روزی به نام روز سردرد داشته باشیم تا درباره علل پیشگیری و کنترل سردرد اطلاع رسانی کامل در کل کشور داشته باشیم.
دکتر تقا گفت: از مشخصات سردردهای وابسته به دارو این است که دو طرف سر را درگیر میکند درحالیکه سردردهای میگرنی معمولاً یکطرفه هستند و برخلاف سردرد میگرنی در این نوع سردرد، تهوع یا استفراغ و نیز حساسیت به نور و صدا و بو از وضوح و شدت کمتری برخوردار است، ولی سردرد معمولاً شدید و آزاردهنده است و عملکرد اجتماعی و شخصی فرد مبتلا را به طور جدی تحت تأثیر قرار میدهد.
تقا گفت:یکی از راههای تشخیص سردرد وابسته به دارو این است که پس از قطع مصرف داروی مسکن مورد نظر، باید سردردها بهبودی قابل ملاحظه داشته باشند.
وی با تاکید بر ترک خوددرمانی با مسکنها برای سردرد افزود: علاوه برخطر بروز سردردهای وابسته به دارو، عوارض گوارشی، کبدی و کلیوی به دنبال این خوددرمانی بروز میکند.