هفتمين اجلاس رسمي دوره پنجم مجلس خبرگان رهبري از دوم تا چهارم مهر در ساختمان سابق مجلس شوراي اسلامي برگزار مي شود.
وي افزود : با تصويب اعضاي هيئت رئيسه، سخنرانان اين اجلاس، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی ، ریيس قوه قضائيه و حجت الاسلام والمسلمين طائب ریيس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي خواهند بود.
آيت الله خاتمي با اشاره به مبارزه جدي قوه قضائيه با مفاسد اقتصادي به عنوان حرکتي مقدس که موجي از اميد در مردم ايجاد کرده است گفت : قرار است رییس دستگاه قضا ضمن تبيين خطوط کلي قوه قضائيه ، گزارشي از مبارزه با مفاسد اقتصادي به اعضاي مجلس خبرگان ارائه کنند که در صورت تصويب هيئت رئيسه علني خواهد بود.
سخنگوي مجلس خبرگان رهبري افزود : پس از سخنراني آقای رئيسي بر اساس آئين نامه ، پنج نفر هرکدام به مدت 10 دقيقه مي توانند در خصوص اظهارات وي سخنراني کنند.
آيت الله خاتمي گفت : رئيس سازمان اطلاعات سپاه نيز در خصوص نفوذ سياسي فرهنگي اقتصادي و اجتماعي سخنراني خواهد کرد.
وي تاکيد کرد: انتخاب سخنرانان با پيشنهاد کميسيون سياسي اجتماعي و فرهنگي مجلس خبرگان و تصويب هيئت رئيسه انجام مي شود.
آيت الله خاتمي يکي از موضوعات مهم اين اجلاس را طرح اصلاح قانون انتخابات خبرگان عنوان کرد و گفت: تاکنون در آئين نامه اين مجلس، مدرک علمي و سن داوطلبان ورود به مجلس لحاظ نشده بود که قرار است اين موارد در اين اجلاس به بحث گذاشته شود.
وي برگزاري ضيافت ریيس مجلس خبرگان را از ديگر برنامه هاي روز اول اين اجلاس طبق معمول سالهاي گذشته دانست و گفت: اين ضيافت نوعي جلسه غيررسمي که معمولا پربار است و اعضا مجاز هستند هرکدام به مدت پنج دقيقه اظهارنظر کنند.
آيت الله خاتمي در خصوص بيانيه پاياني اجلاس هاي رسمي خبرگان هم گفت: از روز آغاز اجلاس کميته اي پنج نفره انتخاب مي شوند تا پيش نويس را آماده و پس از کسب نظر اکثريت اعضا و تاييد هيئت رئيسه بيانيه پاياني تدوين کنند.
وي تاکيد کرد: اين بيانيه به معناي دقيق کلمه نظر اکثريت اعضا خواهد بود.
عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبري تاکيد کرده اند که اين بيانيه بايد قطعنامه به معناي مطالبه گري باشد.
آيت الله خاتمي گفت: اصل مطالبه گري يک ارزش است و ان شاالله مسئولان هم اين مهم را تخريب ندانند و آن را تقويت نظام تلقي کنند.
وي در عين حال افزود: مطالبه گري به معناي ناديده گرفتن خدمات نيست و بايد در چارچوب مطالبات امام و رهبري باشد.
آيت الله خاتمي در پاسخ به سوالي در خصوص تاثير صدور اين بيانيه ها گفت: صدور آنها بي تاثير نبوده چرا که ما تنها به صدور بيانيه اکتفا نمي کنيم و بسياري از مطالب خبرگان را براي مسئولان نظام ارسال مي کنيم.
وي افزود: علاوه بر آن از مسئولان پاسخ هم مي خواهيم که در برخي موارد پاسخ داده اند و برخي را هم جواب نداده اند.
سخنگوي هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري افزود: پيگيري ما در چارچوب آئين نامه ها انجام مي شود چرا که ما مکلف به تکليف هستيم نه به نتيجه .
آيت الله خاتمي گفت: در روز پنجشنبه چهارم مهر هم با زيارت مرقد امام خميني و ديدار با مقام معظم رهبري اين اجلاس به پايان مي رسد.
آيت الله خاتمي در پاسخ به سوالي در خصوص دعوت احتمالي از اعضاتي دولت براي سخنراني در خصوص احتمال مذاکره با آمريکا نيز گفت: ميهمانان اين اجلاس همان دو نفر(آقایان رئيسي و طائب) هستند و ميهمان ديگري نداريم.
وی تاکید کرد: موضع مجلس خبرگان در این خصوص در صورت تایید، در بیانیه پایانی ذکر خواهد شد.
وي افزود: با اطلاعي که من از اعضاي خبرگان دارم، خط مشی آنها همان خط ولايت است.
آيت الله خاتمي گفت: آنچه براي خبرگان مهم است عزت ملت ايران است.
وي ملت ايران را ملتي عاشورايي دانست که منطق شان (هيهات من الذله) است.
سخنگوي هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري تصريح کرد: با سربلندي مي گويم عاشوراي امسال بسيار با شکوه برگزار شد به ويژه حضور جوانان که در اين ابراز ارادت ها به امام حسين (ع) ديده شد.
آيت الله خاتمي در پاسخ به سوالي در خصوص آسيب شناسي جايگاه ولايت فقيه در خبرگان هم گفت: وظيفه کميسيون پاسداري و حراست از ولايت فقيه همين مسئله است که کارهاي خوبي هم انجام شده و تمام شبهات در اين عرصه جمع آوري شده است.
وي افزود: مرکز پژوهش هاي مجلس خبرگان هم طرح هاي ارزشمندي در اين خصوص دارد که تصويب شده و اجرا خواهد شد.
آيت الله خاتمي در عين حال گفت: دشمنان شبهه افکني هاي بسيار گسترده اي به ويژه در فضاي مجازي در اين خصوص دارند و البته امکانات مجلس خبرگان و کميسيون ها هم محدود است از اين رو بايد در اين عرصه با مديريت جهادي وارد شد.
سخنگوي هيئت رئيسه مجلس خبرگان تاکيد کرد: البته برگزاري کلاس هاي ولايت فقيه در حوزه علميه قم و ساير استان ها هم تصويب شده است تا بتواند به شبهه زدايي از اين مهم بپردازند.
آيت الله خاتمي گزارشي از هيئت رئيسه و کميسيون هاي اين مجلس هم بيان کرد و گفت: در فاصله اجلاس ششم در اسفند 97 تا کنون 15 جلسه در قم و تهران برگزار شده است.
وي افزود: در کميسيون سياسي اجتماعي و فرهنگي مجلس خبرگان موضوعاتي مانند نفوذ ، عفاف و حجاب و مشکلات فرهنگي با حضور معاون ضد جاسوسي وزارت اطلاعات، رئيس سازمان اطلاعات سپاه، رئيس سازمان صدا و سيما، معاونان وزارت ارشاد و مسئولان ناجا برگزار شده که نشان مي دهد مجلس خبرگان جناحي عمل نمي کند و نظرات همه مسئولان را مي شنوند تا تصميمي اتخاذ کند.
آيت الله خاتمي همچنين از ارائه طرح همکاري کميسيون پاسداري و حراست از ولايت فقيه مجلس خبرگان رهبري با مديريت حوزه علميه قم به منظور تبيين انديشه و فقه سياسي اسلام در مدارس حوزه خبر داد.
وي افزود: از اجلاس اسفند تا کنون هيئت انديشه ورز و کارگروه هاي مرتبط نيز 16 جلسه و در مجموع از زمان تشکيل اين هيئت تا کنون 88 جلسه برگزار کردند که اقدامات و مصوبات آنها براي مقام معظم رهبري ارسال مي شود.
آيت الله خاتمي در پاسخ به سوالي در خصوص ضرورت تشکيل ستادي براي اجرايي کردن اوامر رهبر معظم انقلاب هم گفت: تشکيل چنين ستادي خوب است اما خوب تر آن است که مسئولان اجرايي سخنان رهبري را فرهنگ و هنجار و برخود لازم بدانند، يعني آنکه اين ستاد در کشور فراگير شود
وي از رهبري انقلاب به عنوان فردي فقيه، عارف، مخلص، کشور شناس و دور انديش به عنوان نعمتي براي کشور ياد کرد و گفت: رهنمودهاي ايشان موعظه نيست بلکه دستور و تکليف است.
آيت الله خاتمي در خصوص مطالبه گري مجلس خبرگان رهبري هم گفت: در يکي از اجلاس هاي قبل، از روساي سه قوه دعوت کرديم که رئيس مجلس شوراي اسلامي و رئيس سابق قوه قضائيه حاضر شدند اما رئيس جمهور در مسافرت بود و نيامد.
عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينکه هر اجلاس رسمي با سخنان رئيس مجلس خبرگان رهبري آغاز مي شود گفت: در آئين نامه داخلي هيچ مطلبي در خصوص مشورت رئيس مجلس خبرگان با هيئت رئيسه ذکر نشده اما همه روساي مجلس خبرگان اهل مشورت با هيئت رئيسه بوده و هستند.
آيت الله خاتمي در پايان، برگزاري اين جلسه مطبوعاتي را به منظور ابراز ارادت به همه خبرنگاران دانست و گفت: برگزاري اين جلسه بدين منظور است که بدانيد خبرگان متعلق به همه خبرنگاران است و ما تنها با يک رسانه گفتگو نمي کنيم.