وزیر علوم درساری گفت: شرایط پذیرش دانشجو خارجی در دانشگاههای شمال کشور به دلیل دارا بودن اکوسیستم جاذبه برای کشورهای همسایه فراهم میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مازندران ؛وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در نشست شورای دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری با بیان اینکه استقبال جوانان از رشتههای کشاورزی در دنیا رو به کاهش است، گفت: باید انگیزه جوانان برای تحصیل در رشتههای کشاورزی، تولید و تامین غذای سالم در کشور را با تبلیغ گسترده افزایش داد.
منصور غلامی افزود: بزودی شرایط پذیرش دانشجو خارجی دردانشگاههای شمال کشور به دلیل دارا بودن اکوسیستم جاذبه برای کشورهای همسایه فراهم میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به حضور نیافتن دانشجوی دکتری بمدت ۲ ماه در کلاس درس اشاره کرد و گفت: اعضای هیات علمی باید پیگیری و بررسی کنند که چطور این دانشجویان پایان نامه و رساله را ارائه میدهند.
غلامی افزود: براساس بررسیهای انجام شده بستر تقلب در ۹۰ درصد دانشگاههای غیردولتی به دلیل تعداد زیاد دانشجو، کم بودن استاد و نظارت پایین فراهم شده است.
او گفت: افراد سودجو با اجیر کردن دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای تقلب بهره میبرند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه درکارگروه اخلاق پیگیر برچیده شدن این مساله هستیم، افزود: با متخلفان دراین زمینه برخورد جدی میشود.
غلامی گفت: تحریم سبب شد توان متخصصان داخلی دیده شود و توانستیم در این زمینه موفق باشیم.
او با اشاره به اینکه کشور توانایی صادرات محصولات مبتنی بر دانش را دارد، افزود: ثروت حاصل از دانش وفن آوری میتواند به جایگزین شدن نفت و افزایش توان اقتصادی کشور کمک کند.
غلامی به جلوگیری از خام فروشی درکشور اشاره کرد و گفت: با کمک فنآوری متخصصان داخلی و بها دادن به فراوری میتوان ارزش افزوده چندین برابری را برای کشور به ارمغان آورد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بخشهای علمی وپژوهشی باید در جهت کمک به کنترل بقایای کود وسم در کشور برنامه ریزی کنند چرا که ایران با توجه به اقلیم متفاوت میتواند محصول کیفی تولید کند که کشورهای دیگر قادر به رقابت با آن نباشند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر ارتقای سطح علمی و امکانات آموزشی دانشگاههای غیرانتفاعی کشور تاکید کرد.
او با اشاره به فعالیت ۴۶ دانشگاه غیرانتفاعی در مازندران گفت: این دانشگاهها باید سطح هیات علمی وامکانات خود را ارتقا دهند.
منصور غلامی افزود: دانشگاههایی که برای ارتقای کمی وکیفی دانشگاه اقدام انجام بزودی از چرخه آموزش حذف میشوند.
او گفت: باید دانشگاههای غیرانتفاعی با تعامل ادغام شوند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دومین روز سفر به مازندران از چندین طرح عمرانی دانشگاهی بازدید و بهره برداری میکند.
رییس دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری هم با بیان اینکه این دانشگاه رتبه ۲۲ جهان را از سال ۴۷ تاکنون درپژوهش دارا است. گفت: فعالیتهای آموزشی این دانشگاه به سمت پژوهشهای تولید گرا در حال توسعه است.
اسدالله تیموری یانسری با اشاره به اینکه برنامههای آموزشی دانشگاه به سوی رشتههای تقاضا محوردر حال تغییر است، افزود: برای حل مشکلات بومی در بخش کشاورزی باید از توان هیاتهای علمی وپژوهشگران دانشگاههای کشاورزی بهره برد.
او بر احیا مراکز تحقیقاتی کشاورزی در کارگروه تاکید کرد و گفت: تناسب کیفیت آموزشی در دانشگاههای کشاورزی باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری به طرح پیشنهادی وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این طرح، زهکشی یکپارچه سه استان شمالی مورد توجه قرار گرفته است تا از زمینهای کشاورزی ۳۰۰ درصد بهره برداری اقتصادی شود.
تیموری یانسری با بیان اینکه ظریب کشت در کشور ۷ دهم درصد است، افزود:سهم مازندران از این فعالیت اقتصادی یک وسه تا یک وهفت دهم درصد است درصورتی که اقلیم مازندران توانایی سه دوره کشت را دارد.
او گفت: دانشگاههای کشاورزی به ویژه این دانشگاه نیاز دارد از حمایت جدی وزارت علوم برخوردار باشد تا از دانش بین المللی و رشتههای نوظهور برخوردار شود.
رییس دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری خواستار ایجاد چند رشته درزمینه کشاورزی هستهای در این دانشگاه شد.
ساخت پردیس پارک علم و فناوری مازندران با اعتبار ۱۸۹ میلیاردریال و با زیربنای ۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع در زمینی به مساحت ۲ و نیم هکتار و عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب مرکزی دانشگاه به ظرفیت تصفیه ۴۰۰ متر مکعب آب بر ثانیه و اختصاص ۴ میلیارد تومان اعتبار امروز با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ساری آغاز شد.
همچنین ساختمان معاونت فرهنگی دانشگاه به نام شهید وحید اسماعیل زاده به متراژ هزار و ۷۵ متر مربع و با هزینه ۲ میلیارد تومان امروز با حضور وزیر علوم بهره برداری شد.