وی با بیان اینکه حمل و نقل زائران از دغدغههای اصلی ماست، گفت: تعداد اتوبوسهای درون شهری کشور حدود ۱۴ هزار دستگاه است که ۱۱ هزار و ۸۰۰ دستگاه آماده به کار است و سازمان حمل و نقل پایانهای که عضو کمیته حمل و نقل ستاد اربعین است، برنامه ریزی خوبی دارد تا در یک مقاطعی که آمار زائران برای چند روز افزایش پیدا میکند مشکلی برای حمل و نقل زائران به وجود نیاید.
رئیس ستاد مرکزی اربعین افزود: افرادی که تمایل دارند زودتر به زیارت اربعین بروند و برگردند، میتوانند سفر خود را مدیریت کنند.
آقای ذوالفقاری گفت: حتی اگر در داخل مرزهای کشور مشکلی برای تردد و حمل و نقل نداشته باشیم، زیرساختهای کشور عراق کشش جمعیت مشخصی را دارد و بیشتر از آن ظرفیت اگر جمعیتی به آن کشور سفر کنند در حوزه حمل و نقل، اسکان و تغذیه با کمبودهایی مواجه خواهند شد.
وی ادامه داد: زائران اربعین سفر خود مدیریت کنند و زائرانی که تمایل دارند، زودتر به سفر بروند و برگردند تا با تراکم غیرقابل کنترل مواجه نشویم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: همچنین توصیه میکنیم زائران حتی المقدور از خودروهای شخصی استفاده کنند و امسال نیز پیش بینی کردیم برای کاپوتاژ به سواریهای شخصی بیشتر اجازه بدهیم تا وارد خاک عراق بشوند یعنی اگر افرادی بخواهند با سواری شخصی خود وارد خاک عراق شوند با مجوز از گمرک بتوانند سفر کنند.
آقای ذوالفقاری با بیان اینکه امسال برای دادن کاپوتاژ به خودروهای اتوبوس، سقف معینی را مشخص کردیم، افزود: سال گذشته بیش از ۲ هزار دستگاه اتوبوس وارد خاک عراق شدند و زائران را جابجا کردند و مدتی نیز داخل خاک عراق ماندند، اما امسال برای گروههای خاص از جمله معلولان و کسانی که مشکلات خاصی را دارند هماهنگی صورت گرفته است تا به آنها هم اجازه تردد به خاک عراق داده شود و اتوبوسهای بین شهری در داخل کشور در چرخه تردد قرار بگیرند.
وی گفت: امسال مرز خسروی بازگشایی شد و طرفهای عراقی برغم نگرانیهایی که از نظر امنیتی داشتند، اما با تدابیر بسیاری که در کشور عراق صورت گرفت، مرز خسروی از حدود دو هفته گذشته برای تردد زائران بازگشایی شد و نیروهای امنیتی عراقی مرتب در حال تکمیل کردن امنیت و تردد در مرز خسروی هستند تا ازدحام در مرزهای دیگر صورت نگیرد.
آقای ذوالفقاری افزود: به استانهای نیمه جنوبی، جنوب شرقی و شرق کشور اعلام کردیم که از مرزهای جنوبی تردد کنند تا دچار مشکل نشویم.
وی گفت: اگر در داخل کشور همه ظرفیتها را پای کار بیاوریم و مرز مهران را مدیریت کنیم، اما در عراق جادهای که از مرز مهران به سمت نجف وجود دارد کشش لازم و متناسب با آمار بالای جمعیت را ندارد و اگر آمار زائران بالا برود با دردسرهایی مواجه خواهند شد و حدود ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر را پیاده بروند تا به خودرو برسند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین افزود: در ستاد اربعین عراق با حضور سفیر ایران در عراق این موضوع را پیگیری میکنیم که تعدادی اتوبوس برای کمک به حمل و نقل در داخل خاک عراق اعزام کنیم که البته اگر هم خودرو تأمین شود، جادهها کشش لازم را ندارند بنابراین مردم باید همکاری و مدیریت سفر کنند ضمن اینکه تردد در مرزها نیز باید مدیریت شود تا دچار مشکل نشویم.
نام نویسی بیش از ۵۰۰ هزار نفر در سامانه سماح
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر در سامانه سماح برای سفر به زیارت اربعین نام نویسی کرده اند.
آقای حسین ذوالفقاری در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به حذف ویزای زائران اربعین اشاره کرد و گفت: ایران و عراق توافق کردند در ایام محرم و صفر به طور کلی ویزا برداشته شود.
وی گفت: البته حذف ویزا به این معنا نیست که برای سفر به عراق و زیارت اربعین دیگر به هیچ مدرکی نیاز نیست بلکه حتما باید زائران گذرنامه معتبر داشته باشند که حداقل سه ماه اعتبار داشته باشد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه زائران باید بیمه نامه معتبری نیز داشته باشند، افزود: مردم همچنین در سامانه سماح باید ثبت نام کنند تا اجازه عبور و سفر به داخل خاک عراق داده شود.
وی گفت: پیش بینی همه دستگاهها این است که امسال با افزایش زائران اربعین مواجه هستیم؛ بنابراین گزارش بر اساس توافق میان ایران و عراق زائران میتوانند از ۱۰ شهریور (اول محرم) تا ۷ آبان (۳۰ صفر) بدون نیاز به اخذ روادید و به شرط ثبت نام در سامانه سماح، همراه با گذرنامه معتبر برای زیارت اربعین وارد کشور عراق شوند.
لغو روادید برای این بازه زمانی است و خارج از این محدوده زمانی، زائران موظف به اخذ روادید از طریق دفاتر زیارتی هستند.
زائران برای پرداخت هزینههای مصوب فقط از طریق درگاه پرداخت الکترونیک سامانه سماح اقدام کنند.
ثبت نام در سامانه سماح رایگان و هزینههای دریافتی برای خدمات درمانی و بیمه زائران است.
مجموعه مبلغ دریافتی برای این خدمات ۲۵ هزار تومان است.