انتظار از دانشگاهها این است که اثرگذاری دانشگاهها و مراکز علمی در سطح جامعه روز به روز شفافتر و قابل لمستر باشد
وی گفت: مدیریت در دانشگاهها بخش ویژهای از مدیریت در کشور است و انتظاری که از دانشگاهها و مراکز علمی وجود دارد، اندیشه ورزی، تحقیق و یافتن مسیرهای علمی برای انجام امور است.
غلامی با اشاره به جایگاه دانشگاهها در نزد افراد جامعه افزود: انتظاری که بسیاری از نخبگان و مدیران درخصوص تاثیرگذاری و حل مسایل جامعه از دانشگاهها دارند، پرداختن به مسائل مهم، مطرح و روز جامعه است و این فرصتی است که باید با رویکردی فعالانه با آن برخورد کنیم.
وی گفت: دانشگاهها و مراکز علمی جایگاه خودشان را در کشور پیدا کرده اند و توجه به ایدهها میتواند راهکارهای جدیدی پیش روی ما درخصوص مسائل مختلف قرار دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به مدیریت دانشگاهها افزود: در مقطع کنونی این موضوع اهمیت ویژهای دارد و ضرورت ایجاب میکند که به مسیرها و طرحهای جدید و به خواستهها و نیازها توجه داشته باشیم.
غلامی گفت: با شناختی که از سبقه آموزش عالی در کشور داریم و همچنین آنچه که در جهان رخ داده است، با نگاهی به آینده میتوانیم طرحی را رقم بزنیم تا به عنوان یک مجموعه علمی در آینده غافلگیر نشویم.
وی افزود: نگاه به آینده و آینده پژوهی در آموزش عالی میتواند راهگشا در موضوعات مختلف باشد، کاری که ما مقدمتا به آن ورود پیدا کرده ایم.
غلامی گفت: در شرایط کنونی انتظار از دانشگاهها این است که اثرگذاری آنها محسوستر شود و همچنین در حل مسایل و مشکلات پیش قدم شویم.
وی افزود: در بخش تربیت نیروی انسانی و دانشجو پس از گذر از توسعه کمی بسیار که برای پاسخ به تقاضای ورود به دانشگاهها صورت گرفته است، هم اکنون در مرحلهای قرار داریم و آن پاسخ به سوال درخصصوص توان ورود فارغ التحصیلان به بازار کار و جامعه است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: توانمندی بیش از پیش دانش آموختهها و همچنین مهارت و شناخت دانش آموختگان از کارآفرینی موضوعی مهم است و دانشگاهها در این باره در سالهای اخیر طرح مهارت آموزی را آغاز کرده اند.
غلامی افزود: یکی از وظایف ما این است که از کلاسها و نشستها استفاده و امیدواری به آینده را بیشتر کنیم، زیرا این امیدواری موجب فعالتر عمل کردن ذهن خلاق جوانان میشود.
وی با اشاره به موضوع فناوری و توسعه آن گفت: هم اکنون تعداد درخور توجهی پارک و مراکز پژوهشی در کنار دانشگاهها تاسیس شده است که نقش مهمی در موضوع فناوری دارد.
غلامی افزود: محدودیت مالی که امسال وجود دارد، حتما برطرف میشود، اما نگرانی ما این است که بخشی از منابع مالی به موقع در اختیار قرار نگرفته است و امیدواریم منابع مالی پیش بینی شده امسال در اختیار دانشگاهها قرار گیرد.
وی گفت: طرح ساماندهی آموزش عالی را از سال قبل پیگیری کرده ایم و این ساماندهی به معنای ارتقای کیفی است و باید با شناسایی نقاط ضعف برای رفع آنها تلاش کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: باید از واحدها و موسسات کوچک حمایت کنیم تا به سمت ماموریت گراشدن حرکت کنند.
غلامی گفت: گسترش کمی درحال حاضر به هیچ وجه توجیه و کشش ندارد، ولی اگر رشتههای جدید و بین رشتهای تعریف کنیم، در موضوع آینده نگری به معنای محدودیت و ممنوعیت نیست.
وی افزود: همچنین وظیفه داریم که از بخش غیردولتی حمایت کنیم، زیرا این موضوع در کیفی سازی بخش غیردولتی موثر خواهد بود.
اجلاس روسای دانشگاهها و مراکز آموزشی در دانشگاه علامه طباطبایی درحال برگزاری است.