8 میلیارد و 500 میلیون تومان برای طرح های بازآفرینی شهری در خراسان جنوبی پرداخت شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی کشور در بازدید از بافت های
پژمان افزود: این مبلغ برای 42 طرح باز آفرینی در 7 شهر استان که 33 درصد جمعیت شهری را دارند، هزینه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی کشور روند اجرای طرحهای های روبنایی و زیرساختی طرح بازآفرینی این مناطق را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اجرای بهتر طرح های بازآفرینی نیازمند همت و عزم و اراده جمعی است و وظیفه ماست تا با شناخت کامل و پشتیبانی لازم برای رونق بافت های فرسوده گام برداریم.
پژمان کیفیت معماری را در بازآفرینی شهری نقد کرد و گفت: ساخت و سازها در بافت های فرسوده نباید با نماهای تکراری و الگوهای واحد باشد، باید معماری اصیل اسلامی ایرانی احیا شود تا آیندگان از اصالت خود بدانند.
استاندار هم در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری گفت: با سر زدن به شهرستانهای مختلف استان و بازدید از بافت های فرسوده این شهرها، مشخص شد بیشترین مشکلات از نظر کمبود امکانات شهری، مربوط به شمال شهر بیرجند است.
معتمدیان مشکلات شمال شهر بیرجند را مربوط به دوران قبل از انقلاب دانست و افزود: مهاجرت از روستا به شهر و در پی آن متمرکز شدن جمعیت قابل توجهی در سکونت گاه های غیر رسمی مشکلاتی را در بحث زیر ساخت ها و توزیع امکانات شهری ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه از بودجه بازآفرینی استان در سال 97 تنها 20 درصد جذب شد گفت: این استان سومین استان کشور به لحاظ کم در آمد ترین هاست و باید به لحاظ تخصیص اعتبار متفاوت دیده شود.
استاندار دلیل استقبال نکردن مردم از طرح های بازآفرینی را، تسهیلات آن دانست و گفت: تسهیلات باز آفرینی نیازمند بازنگری است و این آمادگی وجود دارد که با کمک ظرفیت های استانی و تسهیلات خوب بتوان امور مربوط به بازآفرینی را پیش برد.
میرجعفریان معاون امور عمرانی استاندار هم گفت: باید درطرح جامع محلات هدف طرح بازآفرینی، قسمت هایی را که قابلیت سکونت ندارند، تملک کامل شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز با بیان اینکه در خراسان جنوبی هزار و 7 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بیشتر آن در بیرجند است، گفت: انبوه سازان به دلیل تسهیلات نامناسب تمایلی به ساخت و ساز در این بافت های فرسوده ندارند.
جعفری سهمیه خراسان جنوبی را برای دریافت تسهیلات بافت فرسوده، هزار و 760 واحد اعلام کرد و گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی مردم در این محلات، استقبال کمی از تسهیلات شده است و تاکنون تنها 30 نفر برای دریافت این تسهیلات مراجعه کرده اند.
در این نشست حاضران از معاون وزیر، مساعدت در ساخت 1000 واحد مسکونی ستاد اجرایی فرمان امام، مساعدت در پیاده روسازی بافت فرزان و ساماندهی خیابان جمهوری را خواستار شدند.
در پایان احکام هیئت اجرایی بازآفرینی محله های هدف شهر بیرجند به شهردار، معاون عمرانی استاندار و مدیرکل راه و شهرسازی داده شد.