ارادتمندان و عاشقان اهل بیت (ع) در این ایام حزن و ماتم علاوه بر عزاداری با طبخ وتوزیع غذای نذری در راه معشوقشان خدمت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز یزد، پخت غذای نذری از جمله سنتهای دیرینه ماه محرم مردم یزد به خصوص درروزهای تاسوعا و عاشورا است که نزد مردم شهر و بیشتر روستاها همراه با طبخ انواع غذاهایی مانند آش، آبگوشت، قورمه سبزی و خورشت قیمه این آئین مرسوم بوده است.
تاسوعا و عاشورا در میان مناسبتهای ماههای قمری اوج تهیه و توزیع غذای نذری در بین مردم استان یزد است که در هر شرایطی نسل به نسل برای برآورده شدن حاجت انجام میدهند.
برای تهیه غذای نذری روزهای اولیه ماه محرم مکانهایی برای پخت غذا پیش بینی میشود، مردم محلات در کارگروهی با عشق و علاقه، بانیان را در این سنت پسندیده یاری میدهند.
در میان غذاهای مختلفی که برای عزاداران پخت میشود باید به معروفترین آنها یعنی قیمه اشاره کرد که به خاطر خوشمزه بودن و داشتن کالری زیاد بیشتر مورد استفاده مردم قرار میگیرد.
برای پخت غذا و آماده کردن آن از شب قبل در محلهای پیش بینی شده و در برخی مواقع در کنار حسینیه ها، دیگهایی بر روی اجاقهای گاز و حتی اجاقهای چوبی قرار میدهند تا پذیرای عزاداران امام حسین (ع) باشند.
مراسم عزاداری از ابتدای صبح با حضور سوگواران در تکایا با برنامهها خاص منطقه تا بعد از اقامه نماز ظهر و عصر ادامه دارد و بعد از سوگواری برای صرف غذا اقدام میکنند.
در هر محله و حسینیهای محل مناسبی به تفکیک عزاداران مرد و زن برای صرف غذا پیش بینی میکنند، مردم و سوگواران با نظم و ترتیب خاصی از نذریهای آماده شده استفاده میکنند.
امسال نیز علاوه بر حسینیهها، تکایا و مساجد مرکز استان و جای جای شهرستانها و مناطق استان میتوان به تهیه و توزیع بیش از ۱۸ هزار پرس غذا در روستای منشاد، پخت آش گندم در شاهدیه و توزیع ۱۱ هزار پرس غذا در حسینیه سفید اشکذر به همت عاشقان ابا عبدالله الحسین (ع) اشاره کرد.