کارشناس علوم دینی هدف قیام حضرت سیدالشهدا (ع) را بسیار فراتر از سرنگونی حکومت یزید دانست و افزود: امام (ع) به انجام تکلیف الهی توجه داشتند
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: حتی اگر دعوت های پرشمار بزرگان و عامه مردم، به ویژه اهالی کوفه نبود، باز هم امام حسین (ع) وظیفه خود می دانستند که در برابر طاغوت و حاکمی که کمر به تحریف دین بسته است، بایستند.
امام جمعه موقت تهران مبارزه با منکر و اجرای معروف را اساس حرکت امام حسین عنوان کرد و گفت: هدف امام فقط براندازی حکومت یزید و برپایی دولت جدید نبود، بلکه هدفی فراتر از آن داشتند.
وي با تشریح بخشی از روند حرکت سیدالشهدا (ع) تا کربلا گفت: وقتی واقعه قیام مسلم ابن عقیل رخ داد، ماجرا نمود دیگری گرفت و از آن پس بود که امام (ع) همراهان خود را در جدایی و ترک کاروان آزاد گذاشتند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: امام حسین (ع) هنگام نماز خطاب به حر فرمودند که شما با ما نماز می خوانی؟ گویی او را خطاب قرار می دهد که آیا یزید را دارای اهلیت راهبری امت می خوانی یا ما را شایسته زعامت می دانی؟
وی افزود: امام با این رفتار به حر تاکید کردند که چشمان خود را باز کنید و واقعیت موجود را دریابید و همین جاست که حر، که با دقت به فرمایشات امام گوش می کرد، متوجه شد و تصمیم سرنوشت سازش را می گیرد.
این کارشناس علوم دینی در پاسخ به این سوال که آیا سید الشهدا (ع) فقط به انجام تکلیف توجه داشتند یا اینکه نتیجه آن نیز مد نظر ایشان بود، گفت: امام برای هر حرکتی، همه جوانب ماجرا را در نظر می گیرند و آنگاه اقدام می کنند.
وی افزود: وقتی کسی به تکلیف و وظیفه الهی اش توجه دارد و عمل می کند، معنی اش این نیست که به نتیجه و عاقبت کار توجهی ندارد، بلکه او همه جوانب را در نظر گرفته و نتیجه و تبعات کار را نیز می داند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: وظیفه این نیست که گفته شود من فقط در زمانی با یزید می جنگم که پیروز جنگ باشم، بلکه به فرموده پیامبر (ص) این راه، مسیری است که به بهشت ختم می شود، حتی اگر به شهادت بیانجامد.
وی افزود: بنابر این در انجام وظیفه، نتیجه نیز مشهود است و انسان مومن از همین رو با تمام قدرت برای انجام وظیفه گام بر می دارد.
کارشناس علوم دینی تصریح کرد: مومنان و پیروان سیدالشهدا (ع) نیز در هر حرکتی هم وظیفه گرا هستند و هم نتیجه گرا.