نیمی از کشتارگاه های صنعتی مرغ استان اصفهان رتبه بندی شدند.
محمد کشتکار افزود:با توجه به بازرسی های صورت گرفته رتبه بندی این واحدها به صورت یک کشتارگاه در درجه +A, شش واحد در درجه A وبقیه در حوزه B است.
وی با بیان اینکه با توجه به این رتبه بندی از اول مهر,مرغ تولیدی در سه درجه کیفیت +A,AوB توزیع می شوداضافه کرد:مرغ گرید +A به وزن یک کیلو و 300 تا دو کیلو گرم (مرغ سایز),سالم , مشابه مرغ سبز(بدون آنتی بیوتیک) ,بدون هیچ آلودگی میکروبی و از هیچ دارویی در هنگام پرورش آن استفاده نشده است.
کشتکار ادامه داد: مرغ گرید A هم همان مرغ سایز ولی باقیمانده میکروبی و ودارویی در آن در حداقل های مجاز است و مرغ گرید B هم از نظر بهداشت و سلامت مصرفش مجاز اما باقیمانده میکروبی و دارویی دارد و سایز نیست.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: مرغ سایز طعم و ارزش غذایی بالا و چربی کمتری دارد و باقیمانده دارویی بسیار کم (حد مجاز) دارد.
کشتکار اضافه کرد:درست است که مرغهای تولید شده بر اساس کیفیت و نوع تولید، حائز رتبه میشونداما همه رتبههای مرغ قابل مصرف است، اما کیفیت ماندگاری , تولید و خوراک و ... رتبه آنها را تعیین میکند که قابل تغییر است و واحد تولیدی میتواند با ارتقاء امکانات و شرایط بهداشتی رتبه خود را افزایش دهند.
با این سند محصولات گوشت مرغ شناسنامهدار می شوند و برای نظارت امکان ردیابی مییابند.
استان اصفهان با میانگین تولید سالانه 170 هزارتن مرغ رتبه دوم کشور را دارد.
19 کشتارگاه صنعتی طیور و دو هزارو 300 واحد مرغ گوشتی با ظرفیت38 میلیون و 500 هزار قطعه در هردوره پرورش در استان اصفهان فعال است.