نمایندگان، قیام خونین ۱۷ شهریور ۵۷ را برگی زرین در تاریخ انقلاب اسلامی و نماد مقاومت برابر رژیم ستمشاهی دانستند
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه در قیام ۱۷ شهریور شهدای بسیاری داده شد، اما همین شهدا زیرساختی برای تشکیل حکومت اسلامی شدند چراکه همگی سربازان امام خمینی بودند؛ امام (ره) فرمودند این کودکانی که در گهواره هستند به این عبارت پاسخ میدهند حالا چه در انقلاب و چه در مسائل بعد از انقلاب؛ در ۱۷ شهریور سربازان امام تحول کردند چراکه متدین بوده و این حرکت را باور داشتند.
آقای کامران تصریح کرد: حرکت مردم در ۱۷ شهریور در منطقه و دنیا تاثیرگذار بود و مقام معظم رهبری نیز بارها فرمودند که باید خاطره شهدا و به ویژه شهدای ۱۷ شهریور را حفظ و احیا کرد.
وی اظهار داشت: بازخوانی تاریخ انقلاب برای نسل جوان یک تابلو و آزمایشگاهی از غیرت و مردانگی است که در یک جو مشهود میتوان استقامت کرد و خون داد و همین استقامت و ایستادگی برای نسل جوان یک درسی است که جوانان همین درس را در دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم تکرار کردند و امروز نیز تاثیر آموزش و درس است که حرکت انتفاضه در جهان اسلام در فلسطین، لبنان و یمن جواب داد.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هم قیام ۱۷ شهریور را برگ زرینی بر تاریخ و دفتر انقلاب اسلامی و بیان رسوایی حکومت وابسته به نظام استکبار جهانی دانست و افزود: بازخوانی تاریخ انقلاب اسلامی به ویژه رخدادهای مهم و تاثیرگذار مثل قیام ۱۷ شهریور درس عبرت و هدایت نسلی است که در آن صحنهها نبودند.
آقای سالک افزود: کشتاری که در ۱۷ شهریور صورت گرفت، بر کسی پوشیده نیست و هزاران انسان به ویژه زنانی که با کودکان شیرخوار خود در صحنه بودند، مورد اصابت گلوله حکومت وابسته به باقیمانده حکومت شاه قرار گرفتند. اثر وضعی ۱۷ شهریور، سرعت بخشیدن به تحقق اهداف انقلاب اسلامی و آرمانهای حضرت امام خمینی بوده، هست و خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد تاثیر بازخوانی تاریخ انقلاب اسلامی به ویژه رخدادهای مهم و تاثیرگذار مثل قیام ۱۷ شهریور بر روی نسل جوان تصریح کرد: تاثیرات بسیاری برای نسل جوان دارد. بیان خاطرات انقلاب اسلامی، درس، عبرت و هدایت است یعنی هدایت نسلی که در آن صحنهها نبوده و اطلاعات و اخبار را میشنود و تصمیم میگیرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز قیام ۱۷ شهریور را نقطه عطفی بر انسجام مردم در برابر رژیم پهلوی برشمرد و گفت: نتیجه این انسجام در ۲۲ بهمن سال ۵۷ باعث پیروزی انقلاب اسلامی شد.
نصرالله پژمانفر تصریح کرد: در واقعه ۱۷ شهریور سال ۵۷ رژیم منحوس پهلوی بسیاری از زنان، کودکان و مردان را که دنبال احقاق حق بودند، بسیار مظلومانه به شهادت رساند. رژیم منحوس پهلوی احساس میکرد که میتواند با فشار جلوی مردم را بگیرد.
وی گفت: این موضوع در واقع تحلیل غلط دشمن بود. اگرچه در آن میدان تعداد بسیاری از مردم، زنان، مردان و کودکانی که مظلومانه در جهت احقاق حقوق خود و طرح مسائل اختناقی که در دوران پهلوی بود در آنجا جمع شده بودند، همه را به خاک و خون کشیدند و در یک فضای بسیار نگران کنندهای وضع نابسامانی را ایجاد کردند.
آقای پژمانفر با بیان اینکه شهادت تعداد بسیاری از مردم توانست جلوی حرکت کور رژیم پهلوی را بگیرد، تصریح کرد: این قیام با گستردگی بسیاری در کل کشور توانست مردم را پای صحنه خون خواهی این جمعیت آورد. مراسمی که برای این شهدا مثل سوم، هفتم و چهلم برگزار شد، نقطه عطفی در تجمع و انسجام مردم در برابر رژیم بود که نتیجه آن در ۲۲ بهمن سال ۵۷ باعث پیروزی شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی هم گفت: انتشار اخبار شهدا در قیام ۱۷ شهریور، انگیزه مقاومت را در شهرستانها بالا برد و خشم مردم را نسبت به شاه بیشتر کرد و این شهدا نماد مقاومت در برابر رژیم شاهنشاهی هستند.
آقای رحیمی افزود:۱۷ شهریور بخشی از تاریخ انقلاب است و در اوج همبستگی و یکپارچگی مردم، این قیام رخ داد و این همدلی بین مردم باعث شد تا انقلاب به پیروزی برسد و شهدایی که در روز ۱۷ شهریور به شهادت رسیدند، نمادی از مقاومت مردم در برابر رژیم شاهنشاهی شدند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: خشونتی که در ۱۷ شهریور اتفاق افتاد نقطه عطفی در سرعت بخشی به حوادث انقلاب شد چراکه منجر به پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شهرستانها نیز متعاقب ۱۷ شهریور، حوادث زنجیرهوار و متعددی اتفاق افتاد، تصریح کرد: در تهران نیز این حوادث از شدت بیشتری برخوردار بود و در نهایت چند ماه بعد منجر به حوادث بهمن ماه و بعد پیروزی انقلاب اسلامی شد.