پس از چندین سال با بازگشایی مرز خسروی ، هزاران نفر از دلباختگان نام و راه حسین(ع) از این مرز راهی عتبات عالیات میشوند و کرمانشاه با فراهمکردنتمامی ملزومات این کنگره بزرگ مذهبی ،باردیگر میزبان پذیرایی از زوار امام حسین ( ع ) است.
امروز با بازگشایی مرز خسروی برکت نام و راه و نشان حسین بار دیگر نصیب کرمانشاه و کرمانشاهیان شد تا همچون صدها سال گذشته، افتخار میزبانی و خدمتگزاری به زوار این امام مظلوم را بجای آوردند.
بازگشایی مرز مسافری خسروی به روی مشتاقان حرم سالار شهیدان پس از چند سال انسداد در حالی بوده که از دیرباز کرمانشاه و مرز خسروی به عنوان دروازه عتبات عالیات و راه وصال ایرانیان دلداده به خاندان اهل بیت علهیم السلام بوده است.
مرز خسروی از دیرباز درمیان گذرگاههای مرزی غرب کشور، نزدیکترین و کوتاهترین راه به حرمهای مطهر اهل بیت در خاک عراق بوده است و به واسطه وجود زیرساختهای قابل توجه و برجسته استان کرمانشاه، امروز تردد زائران اربعین از خسروی میتواند از سویی به کاهش تراکم در مرزها منجر و از سوی دیگر با فراهم شدن زیرساختهای لازم در شهر قصرشیرین و پایانه مسافری مرز خسروی، تردد زائران و مسافران با سهولت و با رفاه بیشتری انجام شود.
بازگشایی پایانه مسافری مرز خسروی همچنین میتواند ظرفیت حضور مشتاقان و دلدادگان در اجتماع حماسی و معنوی اربعین را افزایش دهد. بدون شک این رویداد مهم، علاوه بر افتخار میزبانی زوار در استان کرمانشاه، برکاتی اقتصادی و معنوی بسیاری نیز برای مردمان این دیار به همراه خواهد داشت.
امروز وزرای کشور ایران و عراق در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک بازگشایی مرز خسروی برای تردد زوار اربعین را به صورت رسمی اعلام کردند و از ظهر امروز اولین گروه از زائران عتبات عالیات از مرز خسروی راهی کربلا شدند.
وزیر کشور ایران با ابراز خوشحالی از بازگشایی این مرز گفت: استانداران ۲ استان دیاله و کرمانشاه نقش تاریخی در بازگشایی این مرز داشتند.
رحمانی فضلی از امروز به عنوان روزی بزرگ و تاریخی در روابط ۲ کشور یاد کرد و ابراز امیدواری کرد بازگشایی این مرز در هرچه بهتر برگزار کردن مراسم اربعین موثر واقع شود.
وی با تشکر از رییس جمهور و نخست وزیر عراق، گفت: سلام رئیس جمهوری اسلامی ایران را خدمت شما ابراز میکنم.
به گفته رحمانی فضلی جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل برای خدمت رسانی به زوار اربعین را دارد و پس از پیگیری چند ساله برای بازگشایی امسال با بازگشایی این مرز شاهد سهولت در تردد خواهیم بود
وزیر کشور عراق نیز بازگشایی مرز خسروی را یک اتفاق مهم بین ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق دانست.
یاسین الیاسری همچنین آمادگی کشور عراق را برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی را اعلام کرد و افزود: تمهیدات لازم برای برگزاری مراسم اربعین اندیشیده شده است
اهمیت مرز خسروی
مرز خسروی که یکی از پایانههای رسمی و بینالمللی غربی ایران است در شهرستان قصر شیرین واقع شده است و ارتباط زمینی ایران و بخش عربی عراق توسط این مرز برقرار است. شهرستان قصرشیرین با داشتن ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارای دو مرز رسمی پرویزخان و خسروی میباشد که ارتباط اقلیم کردستان از طریق مرز پرویز خان و حوزه عربی کشور عراق از طریق مرز خسروی میسر است.
همه چیز مهیاست
هم اکنون به طور میانگین روزانه سه هزار مسافر و زائر عراقی از طریق مرز خسروی به ایران و عراق تردد میکنند.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز تا بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا نیز ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
همچنین با راه اندازی قرارگاه رسانهای اربعین در مرز خسروی گام مهم و موثری در انعکاس این رویداد بزرگ برداشته شده است.
افشین امیری مدیرکل صداوسیمای مرکز کرمانشاه و مسئول کمیته اطلاع رسانی و مستندسازی ستاد اربعین استان کرمانشاه میگوید: به حول قوه الهی با راه اندازی قرارگاه رسانهای اربعین و رادیو اربعین در مرز خسروی بصورت زنده از ۳۳ شبکه استانی و کلیه شبکههای بین المللی این اجتماع عظیم شیعیان جهان و شور حسینی عاشقان اباعبدالله الحسین در ایام اربعین به رخ جهانیان خواهیم کشاند.
زیرساختهای مخابراتی مرز خسروی تقویت خواهد شد
قبادیان مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه نیز با اشاره به تردد زائران اربعین حسینی از مرز خسروی گفت: نیاز سنجیهای لازم برای ایجاد و تقویت اپراتورهای مخابراتی در این مرز انجام شده است و شرکت مخابرات وشرکت زیرساخت بیش از گذشته در شهرستان قصرشیرین حضور دارند و اقدامات لازم را انجام میدهند.
فرمانده قرارگاه اربعین نیز با تایید اقدامات انجام شده میگوید: روزانه بیست هزار نفر زائر در قصرشیرین اسکان داریم که از این تعداد پنج هزار نفر در مرز خسروی اسکان داده میشوند لذا تامین زیرساختهای اب، برق و سرویسهای بهداشتی آن بخوبی باید انجام شود.
وی گفت:با توجه به گرم بودن شهرستان دو دستگاه برای بسته بندی آب در نظر گرفته شده است.
جعفر همتی گفت: با توجه به استقرار چندین پایگاه اورژانس، پارکینگها و محلهای ایست و بازرسی باید تانکرهای سیار به تعداد کافی در مرز حضور یابند.
تامین برق موکبها، پایگاههای اورژانس، پارکینگ ها، محل اسکان، دستگاههای خودپرداز، سیستم برق اضطراری، بیمارستانها صحرایی از دیگر مواردی است که بطور جدی در این پایانه مستقر میشود.
حالا همه چیز دست به دست هم داده تا زائران با ارامش خاطر به زیارت کربلای معلی بروند و بدون شک این هماهنگی از برکت نام حسین نشات گرفته است تا با زنده نگهداشتن نام و راهش، اتحاد میان دلدادگان و عاشقان، بیشتر و بیشتر شود و کنگره عظیم اربعین حسینی علاوه بر تقویت اتحاد داخلی، تبدیل به یک پدیدهای فرهنگی و محور وحدت دو ملت ایران و عراق نیز می شود.
خبرنگار : صدیقه میهمی