مسئول بسیج مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی سپاه امام رضا(ع) گفت: 12 هزار رأس دام و یک هزار و ۵۰۰ قطعه طیور در طرح جهاد دامپزشکی واکسینه شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، رضا رضوی افزود: طرح خدمات دامپزشکی در قالب اردوهای جهادی را از اواخر
وی ادامه داد: تاکنون حدود 12 هزار دام سبک و سنگین، یک هزار و ۵۰۰ قطعه طیور و 150 قلاده سگ را واکسینه کردهایم و تمامی محلهای نگهداری دامها سمپاشی شد.
مسئول بسیج مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی سپاه امام رضا(ع) با بیان اینکه در بحث دامی فعالیتها محدود به مشاورههای تغذیه ، بهداشت و سلامت بوده است ، گفت: تلاش کردهایم روستاهای محرومی را انتخاب کنیم که نهادهای دولتی همچون جهاد کشاورزی و دامپزشکی کمتر به آنها توجه میکنند.
وی افزود: کارشناس مربیهای ما ، فرمهایی تحت عنوان شناسنامه روستا در اختیار دارند که در آن مشخص میکنند محصول غالب روستا زراعی، کشاورزی ، باغبانی ، دامی یا طیور است و آن را در اختیار ما قرار میدهند تا اقدامات لازم را انجام دهیم.
رضوی با اشاره به اینکه هزینه آزاد برای ویزیت یک دامداری توسط دامپزشک حداقل ۵۰۰ هزار تومان است ، گفت: فقط برای معاینات و تجویز داروی خاص ، هزینه دریافت میشود و دامپزشک برای ویزیت و معاینه تنها مبلغ ۱۰ هزار تومان را از دامداران دریافت میکند ، اما کارشناسان کاملا جهادی فعالیت میکنند.
مسئول بسیج مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی امام رضا(ع) یادآور شد: تیم کارشناسی ما متشکل از دو متخصص علوم دام ، دو دامپزشک و سه واکسیناتور است که همه آقا هستند و شاید در آینده از خانمهایی که در حوزه علوم دام اعلام آمادگی کردهاند در بخشهای مختلف استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه اعتبار خاصی را پیشبینی نکردهایم ، اما تصمیم داریم تمام روستاهای محروم را پوشش دهیم ، تصریح کرد: هزینههای رفتوآمد ، پذیرایی ، خودرو و مقدار جزئی جهت واکسیناسیون را از بودجه بسیج پرداخت میکنیم و بقیه واکسنها و سمها را اداره کل دامپزشکی رایگان در اختیار قرار داده است.
رضوی ادامه داد: این طرح را ابتدا از روستاهای بابانظر ، درخت بید ، تقیآباد ، چنارک ، چهلمه سنگ پایین ، دهنه چهل ، شورک صبوری ، خیرآباد ، جیزآباد از بخش رضویه و روستای سرغایه و حسنآباد در بخش احمدآباد مشهد ، شروع کردهایم و در پایان کار به سراغ بخشهای مرکزی و بقیه نقاط شهرستان میرویم.
مسئول بسیج مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی سپاه امام رضا(ع) افزود: در این روستاها بحث ویزیت ، واکسن و بهداشت دامها انجام نمی شد ، بنابراین به کمک دام پزشکی ، جهاد کشاورزی و امور عشایر خراسان رضوی این مناطق را شناسایی کردیم و سازمان بسیج مهندسین تهران ، خودروی کلینیک دامپزشکی سیار ، دستگاه سمپاش و از این قبیل وسایل را در اختیار ما قرار داد.
مسئول بسیج مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی سپاه امام رضا(ع) گفت: واکسیناسیون به سگها برای جلوگیری از بیماریهای مشترک سگ و گوسفند ، واکسن آبله و شاربن و ppr، سمپاشی تمام محلهای نگهداری دام با سم مکتومیل ، توصیه به کشاورزان جهت مرمت فضای دامداری برای جلوگیری از رشد و تکثیر کنه و دیگر بیماریها و مشاورههای تغذیه و اصلاح نژاد دام از جمله اقدامات در بحث واکسیناسیون و بهداشت در روستاها بوده است.