کشاورزان آبادانی و خرمشهری با احیای زمینهای بایر جانی دوباره به کشاورزی منطقه می دهند.
بد نیست بدانیم که نخیلات منطقه بعد از جنگ به سه میلیون نخل کاهش یافته اند و با همه آسیبهایی که دیده اند در صورت شرایط جوی مناسب میتوانند تا بیش از صد هزار تن خرما تولید کنند که همین امر آبادان و خرمشهر را به یکی از قطبهای بزرگ تولید خرما در کشور تبدیل کرده است . اما این ظرفیت نهایی کشاورزی و نخلداری این منطقه نیست و می تواند بسیار بیشتر از این میزان در تولید ملی نقش آفرین باشد .
حال اگر این زمینها آباد شوند کشاورزی منطقه و حتی کشور جانی دوباره میگیرد و میتواند علاوه بر تولید صد ها هزار تن خرما انواع محصولات را تولید و به بازار مصرف وارد کند.
عزم جزم برخی کشاورزان منطقه
خوشبختانه برخی کشاورزان منطقه آستین همت را بالا زده و با کوشش وتلاش خود برخی زمینها کشاورزی را که از دوران جنگ تا کنون بلا استفاده مانده بودند ، احیا کردند .
آقای تُمیِّر کشاورز آبادانی که توانسته به تنهایی 5 هکتار زمین کشاورزی را آباد کند گفت: قبلا علفهای هرز بسیار زیاد شده بود و نخلها ثمر نمیدادند. حیوانات وحشی هم از جمله گراز در این منطقه بسیار زیاد شده بود و زمینها کاملا بلااستفاده بودند . اما عزم خود را جزم کردم و تصمیم گرفتم زمینهای خود را آباد کنم و خوشبختانه با تلاش و کوشش در این امر بسیار موفق شدم .
یک جوان کشاورز آبادانی هم گفت: بیکار بودیم و می بایست کاری میکردیم تا از بیکاری رهایی یابیم لذا بهترین کار را در احیای این زمینهای کشاورزی دیدم و الان خدا رو شکر می کنیم که در این امر موفق شدیم .
افزایش محصول با شیوه های نوین کشاورزی
بنیامین خیر آبادانی یکی از آباد کنندگان این زمینهای بایر و کار آفرین در این زمینه گفت : انواع و اقسام سبزیجات ، خیار ، خیار چمبر ، خربزه ، فلفل ، فلفل دلمه ای و انواع خرما از جمله محصولات ماست .
جالب توجه اینکه این کارآفرینان کشاورز ، با رونق کسب و کار ، کشاورزی خود را توسعه داده و روشهای نوین علمی را در کسب و کار خود بکار بردند . مبارزه بیولژیک با آفات و حذف سموم ، استفاده از آبیاری قطره ای و احیای خاک از جمله اقدامات آنان بود.
خانم زارع کارشناس کشاورزی در این زمینه گفت : گاهی آب کم است و یا حتی با بی آبی روبرو هستیم و در زمان پر آبی، آب بر روی زمینها می ماند و علفهای هرز رشد می کردند اما با آبیاری قطره ای این مشکل را بر طرف کردیم .
وی افزود : استفاده از روشهای نوین علمی هم کار کشاورزان را راحت تر می کند و هم محصول بیشتر و در نتیجه درآمد بیشتری برای آنان ایجاد می کند .
بنا به گفته کشاورزان استفاده از روشهای علمی موجب شده که تولید محصولاتشان از 2 تن در هکتار با 10 برابر افزایش، به 20 تن در هکتار افزایش یابد .
اکنون در این زمینهای تازه احیا شده دیگر خبری از روزهای بیکاری گذشته نیست. و صاحبانشان از بیکاری رهایی یافته اند و درآمد بسیار خوبی را برای خود رقم زدند.
آقای دریس کشاورز دیگری در این منطقه می گوید: به حمدالله بعد از مدتها بیکاری، هم خودم و هم همسرم در زمینهای کشاورزی مشغول به کار هستیم و درآمد خوبی هم داریم .
خوشبختانه این کشاورزان در این زمینهای احیا شده برای همه فصول محصولات مناسب را کشت می کنند و همین امر درآمد این کشاورزان را چندین برابر کرده است .
در برخی زمینهای منطقه شلمچه هم که تا چند سال قبل مملو از مین و گلوله های انفجاری بود کشاورز دیگری به نام سید علی نظاری چندین هکتار از زمینهای شلمچه را آباد کرده است .
این کشاورز خرمشهری افزود : باید تلاش و همت کرد، باید از خونه بیرون آمد و آستین همت بالا زد، تا بتوانیم نان حلال درآوریم. توصیه من به جوانان این است که کشاورزی را به عنوان یک کار بسیار خوب و با درآمد خوب در نظر بگیرند و به این حرفه و صنعت بسیار عظیم روی آورند. امروزه همه چیز در کشاورزی مکانیزه شده و هزینه زیادی هم ندارد .
سید علی نظاری کشاورزی را کاری پر درآمد توصیف کرد و گفت: حیف است که این همه زمین وسیع و بلا استفاده وجود داشته باشد و از طرف دیگر جوانان منطقه و حتی جوانان روستایی بیکار باشند. اگر واقعا همت کنند میتوانند علاوه بر آباد کردن این زمینها، از بیکاری خلاص شوند و در تولید ملی کشورشان هم سهم مهمی داشته باشند.
این کشاورز علاوه بر امرار معاش خودش توانسته برای 4 نفر دیگه نیز فرصت شغلی ایجاد کند.
هزاران هکتار زمینهای بایر در اطراف شهرستانهای آبادان و خرمشهر وجود دارد که همت بالای کشاورزان این دو شهرستان بویژه همت جوانان روستایی را می طلبد.
هزاران نفر از جوانان روستایی این دو شهرستان که برای کار به شهر روی آورده اند اگر عزم خود را جزم کنند، میتوانند با آباد کردن زمینهای آباء و اجدادی ، هم سود سرشاری را نصیب خود کنند و هم سهم مهمی در اقتصاد ملی ایفا کنند .
نویسنده: شاپور زبردست