به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین، شهردار تهران در میزگرد شهرداران یونیدو که در سازمان ملل در وین جریان دارد گفت: از تمامی ظرفیت های فناوری های هوشمند و دیجیتال در مسیر تحقق شهری برای همه استفاده می کنیم.
پیروز حناچی شهردار تهران در این میزگرد تخصصی که با حضور مدیرکل یونیدو و شهرداران شهرهای مختلف جهان برگزار شده است؛ افزود : با این نگاه در برنامه تهران هوشمند که به عنوان یکی از نمونههای موفق تحول دیجیتالی و انقلاب صنعتی چهارم در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا، بیش از هر چیز، به دنبال به خدمت گرفتن فناریهای نوین در جهت کسب نتایج قابل توجه در حوزه هایی مانند افزایش ایمنی عمومی، پایداری محیط زیست، سهولت در جابهجایی و افزایش کیفیت زندگی و سلامت شهروندان بوده ایم.
شهردار تهران با اشاره به اینکه ترافیک و آلودگی هوا دو معضل جدی در کلان شهرها محسوب میشود و شهر تهران نیز از این موضوع استثنا نیست ؛ گفت : در موضوع آلودگی هوا، بیش از 90 درصد آلودگی هوا در تهران ناشی از ذرات معلق زیر 2.5 میکرون و با منشاء عمدتا خودروها است. برای حل این موضوع، تغییرات جدی در قوانین تردد خودروها در شهر (طرح مدیریت ترافیک) را بر یک بستر تمام الکترونیکی از آوریل 2018 ایجاد کردیم.
وی افزود: برای مثال، مقررات تشویقی نظیر اعمال تخفیف 25 درصدی برای خودروهای با آلایندگی کمتر و تخفیف 90 درصدی برای خودروهای برقی و هیبریدی وضع کردیم. همچنین قوانین سخت گیرانه ای برای تردد خودرو های آلاینده در شهر اعمال کردیم. تمام این موارد را بر اساس شبکه گسترده از دوربینهای شهری و به کمک ابزارهای پردازش تصویر و هوش مصنوعی کنترل کردیم.
حناچی در این باره گفت ؛در نتیجه این اقدامات حجم ذرات معلق در هوای تهران به شدت کاهش یافت به نحوی که بر خلاف سالهای پیش، در سال گذشته، حتی یک روز تعطیلی ناشی از آلودگی هوا نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار در ایران، اولین سرویس اشتراکی جابجایی مبتنی بر دوچرخه در کلان شهر تهران راه اندازی شده است ؛ تاکید کرد که پس از یکسال از آغاز فعالیت، 200 هزار شهروند تهرانی از این خدمات استفاده میکنند. در حال حاضر، روزانه 3500 سفر به وسیله دوچرخه های اشتراکی در تهران انجام می شود اما امیدواریم که در آینده نزدیک، حداقل 1 درصد سفرهای درون شهری تهران از این طریق صورت پذیرد.