با نزدیک شدن به اول مهر، دانش آموزان مدارس خشتی و گلی امیدوارند سال جدید تحصیلی را در مدارس جدید آغاز کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمان با نزدیک شدن به مهر ؛ جنب و جوش خانواده ها در استقبال از سال تحصیلی جدید آغازشده است اما هنوز هستند دانش آموزانی که خانواده هایشان آمدن مهر را با دلهره به انتظار می نشینند : دانش آموزان مدارس خشتی و گلی .
گرچه درسالهای گذشته گامهای بلندی برای نوسازی مدارس در پهناورترین استان کشور
حسین دانش آموز یکی از روستاهای بخش نگین کویر فهرج امسال به کلاس سوم ابتدایی می رود،مدرسه پنج کلاسه او 38 سال قبل ساخته شد و در آن زمان برای پدر و مادر حسین و هم سن و سالانشان نعمت بزرگی بود زیرا برای اولین بار امکان تحصیل را برایشان فراهم میکرد اما اکنون و با شرایط تغییر یافته جامعه و سبک معماری مدارس جدید ، این مدرسه واقعا برای حسین و هم کلاسی هایش ، نامطلوب و کمی ناامید کننده است.
او میگوید مدرسه ام را دوست ندارم ، وقتی مدارس تر و تمیز و خوشگل را از تلویزیون می بینم احساس بدی دارم . مدرسه ما قراضه است . دوستش هم میگوید وقتی درس میخوانیم خشتهای کلاس ما از در و دیوار جدا شده و به زمین می افتند.
آقای صوفی دبیر یکی از مدارس روستایی شهرستان ریگان هم می گوید سقف های مدرسه ما شکاف های بزرگی دارد و هیچ امنیتی
خانم مرشد یکی دیگر از معلمان این مدارس خشت وگلی است او ضمن اشاره به سختی کاردر این نوع مدارس می گوید : متاسفانه برخی بچه ها ترک تحصیل می کنند چرا که هیچ امکانات اموزشی ، رفاهی و حتی تفریحی ندارند و محیط مدرسه و ساختمان آن ، هیچ کششی در آنها ایجاد نمیکند.
وضعیت سرمایشی و گرمایشی این مدارس هم در حد چند دهه قبل است یعنی پنکه و بخاری نفتی . اقای غلامی رئیس یکی از این مدارس می گوید به علت کمبود آب ما از کولر نمی توانیم استفاده کنیم و مجبوریم در گرما پنکه روشن کنیم و در زمستان هم این بخاریهای نفتی هستند که این خشت وگل ها را گرم می کنند، بخاریهایی که سوخت ناقص هم دارند و بچه ها از سر درد و مشکل تنفسی گلایه مند هستند.
آقای امین باقری فرماندار ریگان میگوید قرار بود این مدارس چند سال قبل تخریب و به جای آنها مدارس جدید و استاندارد ساخته
اقای رخشانی مهر رئیس سازمان نوسازی وتجهیز مدارس کشور که قول داده بود سال 96 این مدارس کاملا جمع اوری شوند و نشد ، حالا در آستانه مهر 98 ، دوباره وعده جمع آوری این مدارس را مطرح کرده و گفته است تا اول مهر امسال پرونده این مدارس در 30 استان کشور بسته خواهد شد . وی مهر امسال را سال تحول بزرگ می داند و می گوید از سال گذشته تا کنون 600 کلاس درس جمع اوری شده وبرای نوسازی مدارس باقی مانده کشور 3 هزار میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده است که به سرعت کار درحال اجراست .
آقای رخشانی مهر یاداوری می کند استان کرمان جز آخرین استانها از نظر سرانه فضای اموزشی است و از لحاظ مدارس خشت وگلی هم بعد از سیستان وبلوچستان دومین استان کشور است. وی در عین حال می پذیرد که وجوداین مدارس هر چند کم و در مناطق دور دست ، اما شایسته دانش اموزان و نظام اموزشی ما نیست.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کرمان می گوید : در مجموع 30 مدرسه خشت وگلی با ظرفیت 1273 دانش اموز در این
او می افزاید سه هزار بخاری نفتی هم در کلاسهای درس وجود دارد که به تدیج در حال جمع اوری انها هستیم و تا اول مهر 750 کلاس درس به سیستم جدید سرمایشی و گرمایشی مجهز خواهند شد .
اما مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان ضمن تشکر از همکارانش در سازمان نوسازی و تجهیز مدارس میگوید جانب احتیاط را رعایت کرده ایم و برای این احتمال که باز هم در اول مهر برخی مدارس نوسازی شده ، نیمه تمام مانده باشند برنامه ریزی کرده ایم . آقای اسکندری نسب میگوید : برای اینکه دانش اموزان با استرس کمتری در کلاس درس حاضر شوند ما برای سال تحصیلی جدید برخی مدارس نامقاوم را جابجا کردیم و در مدارس مقاوم نوبت دوم ایجاد کرده ایم تا زمانیکه مدارس جدید را تحویل بگیریم.
اقای اسکندری نسب با بیان اینکه جمع اوری مدارس کپری در استان کرمان در سال گذشته تمام شد و بجای انها کانکس گذاشته ایم می گوید به تدریج برای حذف همه مدارس غیراستاندارد تلاش خواهیم کرد .
آقای ورناصری معاون فنی سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور که چند روز قبل میهمان کرمانیها بود مشکل فرسودگی مدارس را
در هر صورت اقای حسینی سرپرست قبلی وزارت آموزش و پرورش در سفر پنجشنبه گذشته خود به استان کرمان وعده داد جشن برچیدن مدارس خشتی و گلی در کشور را حتما تا اول مهر امسال برپا میکنیم و فقط در استان سیستان و بلوچستان این جشن در ماه آبان برگزار خواهد شد. باید دید آقای حاجی میرزایی که دیروز به عنوان وزیر جدید آموزش و پرورش از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت در تحقق این وعده مسئول سلف خویش تا چه حد پای کار است .