سخنگوی سازمان انتقال خون از آغاز طرح نذر خون در سراسر کشور خبر داد
وی افزود: نیاز به خون و فرآوردههای خونی همچون پلاسما و پلاکت نیاز روزانه و همیشگی است، زیرا با گسترش مراکز خون و انکولوژی و افزایش مراکز جراحی قلب باز در اکثر استانها و مراکز پیوند اعضا نیاز به خون و فرآوردههای آن افزایش یافته است.
آقای حاجی بیگی گفت: بیماران خاص همچون تالاسمیها هر دو هفته یکبار نیاز به تزریق خون دارند و ۲۰ درصد خون اهدایی به مصرف بیماران تالاسمی میرسد.
وی ادامه داد: با گسترش مراکز جامع انتقال خون اهدا کنندگان میتوانند پلاکت و پلاسما را نیز اهدا کنند اکثر پلاکت اهدایی به مصرف بیماران سرطانی و پلاسمای اهدایی برای بیماران کبدی و سوختگی مصرف میشود.
آقای حاجی بیگی در ادامه به آمار خونهای اهدایی در ۵ ماهه نخست امسال پرداخت و گفت: در ۵ ماه اول امسال یک میلیون و ۹۱ هزار نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که ۸۶۰ هزار واحد خون اهدا شد که از این میزان ۱۰۰ هزار واحد برای نخستین بار اهدا میشد.
وی افزود: در این مدت استانهای تهران، فارس، خراسان رضوی و مازندران بیشترین میزان اهدای خون را داشتند و استانهای چهارمحال و بختیاری، قزوین و کهکیلویه و بویر احمد درمقایسه با مدت مشابه پارسال بیشترین میزان رشد اهدای خون را دارا بودند.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان انتقال خون کشور افزود: بانوان استانهای چهارمحال بختیاری، البرز و فارس بیشترین میزان رشد اهدای خون بانوان را در کشور در این ۵ ماه به دست آوردند.
وی ادامه داد: در ۵ ماه گذشته یک میلیون و ۵۲۲ هزار واحد خون و فراوردههای خونی شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاسما و پلاکت در مراکز درمانی و بیمارستانی سراسر کشور توزیع شد.
آقای حاجی بیگی گفت: بیشترین میزان خون اهدایی گروه خونی o مثبت بود که ۳۴ درصد اهداکنندگان را تشکیل میدهد و یک درصد اهداکنندگان را گروه خونی AB منفی تشکیل میدهند که کمیابترین گروه خونی در کشور شناخته میشود.
وی افزود: ۹۰ درصد اهداکنندگان، گروه خونی مثبت و تنها ۱۰ درصد گروه خونی منفی دارند با این وجود سازمان انتقال خون کشور به تمامی گروههای خونی نیاز دارد تا ان شاءالله هیچ بیماری در بیمارستان دغدغه تأمین خون نداشته باشد.