طبق اعلام مدیرکل بازرسی، حدود ۷ میلیون دستگاه کارت خوان بدون هویت وجود دارد که در نقطه کور سازمان امور مالیاتی قرار دارند. این عدد بزرگ و البته اعجاب آور نشان میدهد هر احتمالی برای سوء استفاده از این دستگاهها وجود دارد.
پژوهش خبری صدا وسیما: در دنیای امروز، تکنولوژی به شکل فرآیندهای رو به پیشرفت و تحول است و صنعت پرداخت الکترونیک نیز از این قاعده مستثنی نیست و با رشد چشمگیری در جهان و به تبع آن با سرعت مناسبی در ایران در حال توسعه است. امروزه اهمیت صنعت پرداخت الکترونیک نه تنها برای فعالان این صنعت واضح است، بلکه در ده سال اخیر برای آحاد جامعه و اعضای اصناف مختلف نیز آشکار شده است؛ به طوری که در بانک های کشور بیش از 90 درصد تراکنش ها به صورت الکترونیک انجام می شود.
اما متاسفانه در این بین، طبق اعلام مدیرکل بازرسی، حدود ۷ میلیون دستگاه کارت خوان بدون هویت وجود دارد که در نقطه کور سازمان امور مالیاتی قرار دارند. این عدد بزرگ و البته اعجاب آور نشان میدهد هر احتمالی برای سوء استفاده از این دستگاهها وجود دارد. در شرایطی که اقتصاد کشور با مشکل اساسی فرار مالیاتی روبرو است و دولت با کسری بودجه مواجه است، فرار ۷ میلیون دستگاه کارت خوان از زیر چتر مالیات موضوع عجیبی است. حال این سوال مطرح می شود که چرا نظام بانکی اجازه می دهد تا ۷ میلیون دستگاه کارت خوان، هویت مشخصی نداشته باشد؟ چه نهاد نظارتی مسئول این مسئله است؟ راهکارهای آن چیست؟ این ها سوالاتی است که ذهن هر فرد را در این خصوص درگیر می کند؛ لذا تلاش کردیم برای پاسخ به این سوال ها به روش اسنادی و به شیوه توصیفی- تحلیلی موضوع را مورد توجه بیشتر قرار دهیم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// زهره دانشمندی