آثار ارزشمند بسیاری در فهرست حافظه جهانی ثبت شده که از آن جمله میتوان به کتابهای ادبی برجسته اشاره کرد
وی گفت: میراث مکتوب، سرمایه معنوی ملت هاست و در شرایطی که کشورهای مختلف جهان درگیر تنشهای قدرت طلبانه است، ملتها نیازمند همگرایی هستند تا با کشف میراث مشترک به تعامل سازنده برسند.
بروجردی افزود: کشورهای مختلف در دورههای متفاوت با یکدیگر دوستی و ارتباط داشته اند و از قبل همین دوستی، میراث گرانبهایی به اشتراک گذاشته اند.
وی گفت:: گذرگاه تجاری جاده ابریشم، نمونهای از تبادل کشورهای منطقه با یکدیگر است، اما در طول سالیان، جنگها و بلایای طبیعی آسیبهای زیادی به این میراث زده است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: یونسکو برای تقویت مناسبات میان ملتها در شناسایی میراث مشترک، "کمیته حافظه جهانی" را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: دبیرخانه برنامه حافظه جهانی، در یک سال گذشته به دنبال روشهای دسترسی بهتر به میراث مشترک بوده است و باید دانست که در این مسیر، آموزش و آگاه سازی نقش مهمی دارد.
بروجردی گفت:: کمیته حافظه جهانی ایران با تشکیل کارگروههای تخصصی در حوزههای آموزش، حفاظت و دسترسی و شیوههای حفاظت از آثار ثبت شده، آمادگی دارد امکانات و تسهیلات خود را با دیگر کشورها سهیم شود.
صبح امروز نشست منطقهای شناسایی و تبادل میراث مستند در کتابخانه ملی برگزار شد.
"یونسکو" در هر کشوری متولی کمیته حافظه جهانی است، اما به دلیل این که در کشور ما "سازمان اسناد و کتابخانه ملی" ساز و کار بهتری برای این نمایندگی داشته، در کشور ما این مسئولیت از سال ۱۳۸۴ به این سازمان سپرده شده است.