چهارمین همایش بین المللی تئاتر پیاده روی اربعین از ۱۸ مهر از مرزهای ایران آغاز میشود و تا اربعین حسینی ادامه خواهد داشت
آقای کوروش زارعی افزود: سال گذشته ۲۰ گروه تئاتر با ۱۲۰ هنرمند به مدت ۲ روز در موکبهای نجف و ۵ روز در مسیر پیاده روی اربعین (نجف تا کربلا) اجرا داشتند.
وی همچنین درباره شرایط اجرا گفت:: گروههای تئاتری علاقهمند به اجرای تئاتر در مسیر پیاده روی اربعین تا دوم مهر مهلت دارند برای ارائه آثارشان که در حقیقت نذر فرهنگی (کمک هزینه و دستمزدی به کسی داده نمیشود و فقط ایاب و ذهاب برعهده مرکز هنرهای نمایشی) است، اقدام کنند، همچنین زمان کارها نباید بیشتر از ۲۵ دقیقه باشد و سعی میکنیم پذیرش آثار بیشتر به زبان عربی باشد، چون بیشتر مخاطبان، عرب زبان هستند.
زارعی افزود: حدود یک ماه است که کارهای مقدماتی انجام شده است و امسال تلاش میکنیم علاوه بر زبان فارسی به چهار زبان عربی، انگلیسی، اردو و ترکی اجرا داشته باشیم.
وی اضافه کرد: سال گذشته از نقالی و پرده خوانی و دیگر سبکهای تئاتر آیینی بهره بردیم و سعی میکنیم تا کشورهای دیگر را در این کار فرهنگی دخیل کنیم و قرار است این همکاری بیشتر شود.
زارعی با اشاره به اینکه سبقه اجرای تئاتر آئینی در پیاده روی اربعین به سال ۹۵ میگردد، گفت: سه سال است که با موضوع «محرم و عاشورا» در پیاده روی اربعین در موکبهای ایرانی و عراقی به اجرا پرداخته و با تشویق زائران نیز روبرو بوده ایم.
مدیرمرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری همچنین با اشاره به مشارکت کمیته ستاد فرهنگی اربعین افزود: با توجه به اینکه ما میخواهیم مرکززدایی کنیم امسال دبیر هنری و اجرایی همایش اربعین برعهده سید شهاب الدین طباطبایی و آرش ساربان از حوزه هنری مرکز خوزستان است ضمن اینکه ستاد همایش هم در خوزستان متمرکز است و مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری فقط بخش نظارت را برعهده دارد.
باید مشکلات فرهنگی را در اولویت قرار دهیم
مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: مشکلات و مسائل فرهنگی ما بسیار بیشتر از مشکلات اقتصادی است و پرداختن به آنها از نان شب مهمتر است.
آقای کوروش زارعی امروز در نشست خبری تئاتر «غریبه شام» افزود: ما در این نمایش صرفا به واقعه کربلا نپرداختیم، هر چند روایت این واقعه، کاربزرگی است، ولی با توجه به شرایط حساس فرهنگی و تشکیکهایی که به این وقایع تاریخی و مسائل امروزی از جمله مدافعان حرم وارد میکنند، پرداختن به عاشورا ضروری است.
وی با بیان اینکه باورها و اعتقادات جوانان از سوی دشمنان هدف قرار گرفته شده است گفت: دشمنان تلاش میکنند آنها را به سمت بی اعتقادی، بی باوری، فساد و اعتیاد بکشند و میخواهند نسل جوان را نابود کنند.
این کارگردان تئاتر تصریح کرد: ما سعی کردیم به سوالات مردم در نمایش «غریبه شام» پاسخ دهیم و بگوییم وجود امنیت چقدر ارزشمند است، امنیتی که در درگیریهای سال ۸۸ ارزش آن را درک کردیم. آن روزها نمیتوانستیم در خیابانهای شهر راه برویم و حالا در مرزهای کشور با دشمنان کشور میجنگیم تا امنیت کشورمان و منطقه حفظ شود.
وی افزود: دشمن با جنگ و تحریم نتوانست مملکت ما را نابود کند و حالا میخواهد با نابودی و هدف گرفتن عقاید، نسل جوان کشور را نابود کند، این وظیفه ماست که در عرصه فرهنگی کار کنیم و باید کمک کنیم تا فرهنگ ایرانی و اسلامی را نابود نکنند.
آقای زارعی خطاب به مسئولان گفت:: من از متولیان و مسئولان فرهنگی، مجلسیها و دولتیها میخواهم مشکلات فرهنگی و هنری را برطرف کنند.