به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای ماشاء الله عظیمی در گفتگو با رسانه ملی افزود: بخش تعاون همچنان علاقمندان خاص خود را دارد و هم اکنون خیل عظیمی از مردم کشور در این بخش فعال هستند.
وی ضمن اشاره به تشکیل ۱۹۹ هزار تعاونی در کشور گفت: اکنون از این تعداد ۱۰۴ هزار شرکت تعاونی با ۱۵ میلیون نفر عضو در سطح جامعه فعالیت میکنند.
عضو هیئت رئیسه و دبیرکل اتاق تعاون ایران با اشاره به اینکه ۵۲ درصد تعاونیهای کشور در بخش تولید فعال هستند، افزود: این تعاونیها برای یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کرده و شش درصد سهم در جی. دی. پی اقتصاد ایران دارند.
وی اضافه کرد: طبق قانون باید سهم بخش تعاون از اقتصاد ملی تا پایان برنامه پنجم توسعه به ۲۵ درصد میرسید، اما این هدف محقق نشد و در حال حاضر تعاون فقط شش درصد از مجموع اقتصاد کشور را شامل میشود.
آقای عظیمی گفت: خوشبختانه در سند توسعه بخش تعاون الزامات و اقدامات رسیدن به هدف مورد نظر در اقتصاد پیش بینی شده است.
وی افزود: تحقق پذیری این مهم همراهی، همدلی و هم افزایی همه مسئولان و دستگاههای اجرایی را میطلبد.
عضو هیئت رئیسه و دبیرکل اتاق تعاون ایران ادامه داد: متاسفانه دستگاههای مختلف تاکنون اقدام عملی و همراهی لازم را در این رابطه نداشته اند.
وی گفت: بخش اقتصاد بویژه تعاون هم اکنون با ریسکهای عمدهای همچون بی ثباتی قیمتها ناشی از تامین مواد اولیه، پیچیدگی مقررات، تامین مالی، وجود فساد در بدنه اجرایی برخی دستگاهها و ... مواجه است.
آقای عظیمی افزود: برای رسیدن بخش تعاون به سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد ملی هم تامین زیر ساختها و هم حذف این موانع لازم و ضروری است.
وی با اشاره جایگاه ویژه بخش تعاون در اشتغالزایی گفت: این بخش منجر به ایجاد اشتغال پایدار و ارزان میشود.
عضو هیئت رئیسه و دبیرکل اتاق تعاون ایران با اعلام اینکه تعاون یک بخش سر زندهای است، اظهار داشت: تفاوت آمار سال گذشته و امسال نشان میدهد اقتصاد تعاونی اقتصاد زیر ساختی کشور است، چون با انسان و تولید به همراه محبت سر و کار دارد.
وی در ادامه از مردم خواست بیشتر به اقتصاد تعاونی توجه کنند، مسئولان بیشتر به قانون عمل کنند و تعاونگران نیز پایدارتر از گذشته در بخش تعاون سرزنده و فعال باشند.