گیر پدرسن : تردید ندارم که نشست روسای جمهور روسیه ، ترکیه و ایران می تواند در نتیجه بخش بودن اقدامات ما موثر باشد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی ، گیر پدرسن Geir Pedersen نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در جلسه شورای امنیت درباره این کشور گفت : من با ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه دیدار کردم. من همچنین با رئیس هیئت مخالفان دولت سوریه در مذاکرات دیدار کردم. تمامی جزئیات بسته و موارد توافق شده بیان شده است. این بسته در آستانه نهایی شدن است. ارزیابی من نشان می دهد هنوز اختلاف نظرهای قابل توجهی وجود دارد.البته نسبت به گذشته این اختلافات کمتر شده است.من متقاعد شده ام که ما می توانیم مذاکرات را به نتیجه برسانیم.من در تماس دائم با دولت سوریه و مخالفان هستم.من آمادگی خود را برای سفر به دمشق برای تکمیل کار خود در آینده اعلام می کنم.
وی افزود : من کاملا امیدوارم که سازمان ملل در جایگاهی باشد که پیش از آغاز مجمع عمومی توافق را اعلام کند. دولت های روسیه و ترکیه به طور کامل از اقدامات سازمان ملل در رابطه با مذاکرات در کمیته قانون اساسی حمایت می کنند. من به ایران سفر خواهم کرد و به حمایت کامل آن در آینده نگاه می کنم. من تردید ندارم که نشست روسای جمهور روسیه ، ترکیه و ایران که برای اواسط سپتامبر برنامه ریزی شده است می تواند سهم قابل توجهی در نتیجه بخش بودن اقدامات ما داشته باشد.
پدرسن تصریح کرد: من اواخر هفته برای مذاکراتی راهی واشنگتن خواهم شد. من از آمریکا و فدراسیون روسیه می خواهم که تلاش ها و گفتگوهای خود را در سال جاری افزایش دهند.در ماه های اخیر من شاهد این بودم که برخی سوری ها به پیشرفت ها در زمینه تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی در ژنو با دیده شک و تردید نگریسته اند.این موضوع سبب افزایش خشونت ها و نبود پیشرفت شده است.مشارکت زنان و جامعه مدنی سوریه در این رابطه موضوعی مهم محسوب می شود.این نشان دهنده یک واقعیت است و آن اینکه یک فرآیند واقعی و عملی تنها از راه نشست ها در وین حاصل نمی شود.این موضوع به بازگشت سوری ها بر سر زندگی خود نیاز دارد. ما باید شاهد صفحه جدیدی در زندگی در سوریه باشیم.کمیته تدوین قانون اساسی باید بر واقعیت های میدانی اثرگذار باشد. باید اقداماتی موثر در رابطه با بازداشت شدگان و افراد مفقود انجام شود. این کار باید به روشی موثر و گسترده انجام شود.
این مقام سازمان ملل گفت: اقدامات موثری تحت پوشش روسیه ،ترکیه ،ایران و سازمان ملل انجام شده است.ما شاهد بهبود در قوانین بین المللی و اقدامات بشردوستانه بوده ایم.برای نخستین بار کمیسیون بین الملل صلیب سرخ توانسته است نقشی میانجیگرانه را ایفا کند.اعضای تیم من بر این موضوع نظارت داشتند.اما این اقدامات به اندازه کافی صورت نپذیرفته است.در رابطه با قطعنامه 2254 تمامی طرف ها باید اقدامات یکجانبه را متوقف و با هم تبادل نظر کنند. به نظرم تمامی زنان ،کودکان و بیماران و سالمندان باید فورا آزاد شوند. کمیته بین المللی صلیب سرخ با نظارت گروه تحت هدایت من توانسته است اقداماتی موثر در رابطه با مفقودین در سوریه در راستای قوانین بین المللی و بشردوستانه و در چارچوب قطعنامه 2474 که در ماه ژوئن به اتفاق آراء در این شورا تصویب شد ، انجام دهد.
وی گفت: این موارد در دستور کار آتی گروه کاری قرار خواهد گرفت. بازیگران بین المللی موظفند در رابطه با گسترش مذاکرات حرکت کنند.آنها باید از فرآیند سازمان ملل برای حل و فصل اختلافات حمایت کنند و به طور مستقیم با طرف های درگیر در سوریه در ارتباط باشند.من شکی ندارم که چارچوب آستانه و چارچوب دیگر ادامه پیدا خواهد کرد. سازمان ملل هم راهکاری عملی برای همکاری با این گروه های کاری در پیش خواهد گرفت.زمان آن فرارسیده است تا تمامی اعضای دائم این شورا به روشی عملی در جهت تسهیل یک فرآیند سوری تحت هدایت سازمان ملل به روشی منسجم حمایت کنند.اگر سوری ها به اختلافات و نبود اعتماد خود پایان دهند و سوریه را به جایگاه خود در صحنه بین المللی بازگردانند ،آنگاه حمایت جامعه بین المللی در ژنو از آنها موضوعی کلیدی خواهد بود.من از این شورا می خواهم که از این موضوع حمایت کند.
پدرسن در ادامه گفت:من به شدت نگران اوضاع بد مردم سوریه هستم.باید به این منازعه به خاطر سوریه و مردم آن منطقه و جهان پایان داد.ما وارد مرحله ای حساس از تماس های طرفین درگیری با سازمان ملل و نهایی سازی کمیته قانون اساسی شده ایم.بازیگران بین المللی باید ثبات را در ادلب و در شمال شرق ایجاد کنند.آنها باید از تلاش های سازمان ملل حمایت کنند.این موضوع به سازمان ملل در ایجاد یک کمیته قانون اساسی و ایجاد اعتماد و امید پس از یک دوره طولانی کمک می کند.این کار آسانی نخواهد بود.این بخش مهمی برای یک آینده بهتر در سوریه و اجرای گام به گام قطعنامه 2254 خواهد بود.