به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان ، دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی گفت: 150 مقاله به دبیرخانه علمی همایش رسید که 115 مقاله پذیرفته شد.
محمدنقی پاداشت افزود: در دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی ، 34 عنوان مقاله به زبان فارسی و 79 مقاله به زبان انگلیسی ارائه شد.
وی گفت : 10 مقاله در قالب سخنرانی ارائه شد که 5 مقاله بین المللی از کشورهای فرانسه ، ایتالیا ، هلند ، ترکیه و افغانستان و ۵ مقاله نیز از اعضای هیئت علمی دانشگاه های داخل کشور بود.
دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی اضافه کرد : این 2 همایش به صورت مشترک از سوی پژوهشکده چای کشور و دانشگاه زنجان با حضور ۱۲۰ نفر محقق و پژوهشگر برگزار شد.
رئیس انجمن ژنتیک ایران در این همایش با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت فنآوری گفت: مهمترین چالش کشور در درجه اول آب ، درجه دوم آلاینده های محیطی و در درجه سوم به خطر افتادن سلامت مواد غذایی است.
بهزاد قره یاضی با بیان اینکه از سال 1996 محصولات تراریخته به بازار جهانی عرضه شدند افزود: به سبب مقبولیت زیاد این محصولات مصرفشان روز به روز بیشتر می شود به طوری که در سال 2018 بیش از 191 میلیون هکتار زمین در جهان به کشت محصولات تراریخته اختصاص یافت.
وی گفت: 70 کشور دنیا به طور رسمی اعلام کرده اند که محصولات تراریخته را پذیرفته اند، 120 کشور آن را مصرف می کنند.
رئیس انجمن ژنتیک ایران افزود: 50 درصد محصولات تراریخته دنیا را سویا ، 30 درصد را ذرت ، 13 درصد را پنبه و بقیه نیز کلزا ، چغندر قند ، یونجه ، کدو ، بادمجان ، سیب و سیب زمینی است.
بهزاد قره یاضی گفت : پارسال 8 و 9 دهم میلیون تن ذرت وارد کشور شد که 7 و نیم میلیون تن آن تراریخته بود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور هم گفت: توسعه کشت زعفران ، گل محمدی و زیره سبز به عنوان مهمترین گیاهان دارویی کشور در دستور کار قرار دارد.
شکرالله حاجی وند افزود: سطح کشت گیاهان دارویی در کشور 206 هزار هکتار است که زعفران با 111 هزار هکتار بیشترین سطح کشت را دارد.
وی افزود: توسعه آکشت زعفران در 3 هزار هکتار از اراضی کشور در دستور کار قرار دارد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور در ادامه گفت : گیاه دیگری که برای وزارت جهاد کشاورزی بسیار مهم است گل محمدی است که توسعه آن با همکاری موسسه تحقیقات جنگل و مرتع انجام می شود.
شکرالله حاجی وند افزود : توسعه ۱۲۰ هزار هکتاری کشت و پرورش گل محمدی و زیره سبز است که سطح در دستور کار قرار دارد.
فرماندار لاهیجان هم در این همایش گفت : به رغم سابقه طولانی بیش از 2 هزار ساله ایران در استفاده از گیاهان دارویی ، کمترین بهره را از تجارت این گیاهان دارویی داریم.
اسماعیل میرغضنفری افزود: با توجه به اطلاعات موجود از 2 هزار و 500 گونه گیاهان دارویی شناخته شده در جهان ، ایران روی 200 گونه کار می کند.
وی گفت: کشورهای اروپایی که بیشترین صادرکنندگان داروهای شیمیایی هستند در تجویزهای پزشکی بیش از 70 درصد از گیاهان دارویی استفاده می کنند و این آمار در ایران ، بین 3 تا 4 درصد است که آسیبی بسیار جدی است.
وی اضافه کرد: در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ تجارت جهانی گیاهان دارویی حدود 14 هزار میلیارد دلار بود که هم اکنون این رقم به 120 تا 125 میلیارد دلار رسیده است که نشان می دهد علاوه بر تاثیرات آن در حوزه دارویی ، می تواند در تجارت هم بسیار سودآور باشد.
ذبیح نیکفر نماینده لاهیجان و سیاهکل هم گفت: کشور ایران از مناطق خاص دنیاست که تنوع آب و هوایی زیادی دارد و این امر سبب شده که ذخایر عظیمی ازگیاهان و قارچ ها را که ترکیبات فعال زیستی را درخود دارند در اختیار داشته باشیم .