عضو هیات مدیره هلدینگ زر: پالایشگاه غلات زر وارد کننده محصول گرانول باکتری برای تبدیل بوی بد فاضلاب به بیوگاز است و امروز یکی از تولید کنندگان این باکتری ها در کشور محسوب می شود.
توده های بیولوژیکی آن به علت خاصیت گرانولی از قدرت ته نشینی بالایی برخوردار است.
فاضلاب صنعتی از کف این راکتور توسط ورودی های متعدد وارد و در حین حرکت به سمت بالا در تماس با توده های بیولوژیکی قرار گرفته و تصفیه فاضلاب انجام می شود.
عضو هیات مدیره هلدینکگ زر گفت: شرکت دانشبنیان زر تنها شرکتی است که درحال حاضر اقدام به واردات این کالا به کشور برای راهاندازی تصفیهخانه صنعتی خود کرده است.
مهدی امینی افزود: سیستمهای نوینی برای تصفیهخانههای فاضلاب در دنیا ابداع شده که با استفاده از «بیوماس گرانول باکتری» زیست تودهای، راندمان تصفیه فاضلاب را بالاتر میبرند.
تصفیه خانه بیولوژیکی ساوجبلاغ اولین نمونه در کشور
وی ادامه داد: این سیستم تکنولوژیک برای نخستین بار است که در کشور ما برای ارتقای اثربخشی راهاندازی شده و قادر است در زمانی کم و باکیفیت بالا، آب را تصفیه کند.
مهدی امینی اضافه کرد: این محصول وارداتی دانش گرانول باکتریها را به همراه دارد و گرانول باکتریها، لجن و گلولای نیستند و موتور محرک مجموعه تصفیه فاضلاب به حساب میآیند.
وی گفت: در حین فرآیندهای تصفیه فاضلاب در این مجتمع علاوه برآب تصفیه شده دو محصول دیگر نیز تولید می گردد که اولین آن گاز زیستی یا بیوگاز و دیگری گرانول باکتری است که از استحصال گاز بیوگاز راکتورهای موجود جهت تولید انرژی (برق و حرارت) استفاده می شود.
امینی ادامه داد: درحال حاضر یک دستگاه بویلر به ظرفیت دومیلیون کیلو کالری در ساعت که سوخت آن بیوگاز است مورد بهره برداری قرار گرفته است و در طرح توسعه نهایی جهت بهره وری بیشتر به عنوان سوخت مورد نیاز جهت نیروگاه تولید برق مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه گفت: در این راستا پروانه احداث نیروگاه بیو گاز به ظرفیت 1 مگاوات از سازمان انرژی های تجدید پذیر(ساتبا) اخذ شده است.
حرکت به سوی کاهش گازهای گلخانه ای
امینی گفت: این پروژه گامی در جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و کمک به وضعیت محیط زیست با توجه به عدم نیاز به سوختهای فسیلی و همچنین ایجاد بازار کار و اشتغال جهت جوانان این مرز و بوم خواهد شد.
عضو هیات مدیره هلدینگ زر افزود: شرکت دانشبنیان زر بهعنوان صنعت سبز با واردات گرانول باکتریها و قرار دادن آنها در راکتورهای تصفیهخانه فاضلاب، مانع از انتشار بوی بد فاضلاب شده و بوی بد را به بیوگاز تبدیل کرده و در آینده نزدیک نیز این گاز را به برق تبدیل خواهد کرد.
قائمدمقام گروه صنعتی و پژوهشی زر گفت: با توجه به محدودیت منابع تجدید پذیر و منابع آب به خصوص در کشور ایران احداث تصفیه خانه بیولوژیک را یکی از رسالت های اجتماعی خود دانسته و در همین راستا اقدام به راه اندازی تصفیه خانه ای با این روش برای اولین بار در کشور کرده است.
تامین نیاز داخلی گرانول باکتری ها
وی افزود: با توجه به اینکه تولیدمثل در باکتری گرانول وجود دارد از این پس ایران هم یکی از قطبهای تولید این باکتریها خواهد بود و مانند برخی کشورهای دیگر میتواند در زمینه صادرات این محصول فناورانه نیز ورود کند.
امینی ادامه: ازین پس شرکتها و کارخانجاتی که به فکر تصفیه فاضلاب و پسماندهای خود هستند، نیازی به واردات این گرانول باکتریها ندارند و میتوانند آن را از تصفیه خانه پالایشگاه غلات زر تاًمین نمایند.