بخش گردشگری میتواند به عنوان اقتصاد نوظهور در کنار حوزه نفت برای کشور ارزآوری داشته باشد
وی با بیان اینکه ساختار این سازمان با تبدیل شدن به وزارتخانه ارتقا پیدا کرده است گفت: با ساختار جدید، قویتر و چابکتر، موضوعات و مأموریتهای این وزارتخانه ارتقا مییابد و بیشتر میتواند به اهداف خود نزدیک شود.
مونسان افزود: بنابر آمار بانک مرکزی در عملکرد سال ۹۶ این وزارتخانه، ۱۱ ممیز ۸ دهم میلیارد دلار سهم گردشگری از جی دی پی کشور بود که با ۴ ممیز ۷ دهم میلیون نفر گردشگر مواجه شده بود و در سال ۹۷ به ۷ ممیز ۸ میلیون نفر گردشگر ورودی رسید که این آمار بالاتر از آنچه گمان میکردیم شد و هم اکنون منتظر گزارش بانک مرکزی هستیم.
سرپرست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به برنامههای این وزارتخانه در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت:: بخش گردشگری میتواند به عنوان یک اقتصاد نوظهور در کنار حوزه نفت برای کشور ما ارزآوری داشته باشد و کمترین صدمات را مربوط به موضوعات تحریم دارد بنابر این برای کسب درآمد راحت به نسبت سایر بخشهای اقتصادی، بخش گردشگری میتواند گامی تأثیرگذار برای ایجاد نشاط باشد.
مونسان با بیان اینکه گردشگری داخلی ما ارتقا پیدا کرده و جزو سبد خانوار قرار گرفته است افزود: خوشبختانه بخش گردشگری داخلی توانسته است سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در این بخش راغبتر کند و هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری است که سرمایه گذاران در حوزه گردشگری ورود پیدا کردند.
وی تاکید کرد: علاوه بر ساخت اقامتگاه و هتل باید طرحهای محرک گردشگری هم رونق پیدا کند.
مونسان همچنین به برنامههای پیشنهادی در حوزه میراث فرهنگی این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه میزان بودجه این بخش اندک بوده سال گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان بودجه برای حوزه میراث فرهنگی داشتیم که تنها ۳۴ اثر ثبت شده را در بر داشت.
وی با بیان اینکه بناهای مهم تاریخی کشور کمتر از ۴ میلیون تومان است، افزود: با تغییر ساخت و تبدیل شدن به وزارتخانه امیدواریم هم دولت و هم مجلس حداقل بودجهی را برای این وزارتخانه در نظر بگیرند که ما بتوانیم توقع به حق مردم را در خصوص بناهای تاریخی که هویت و مطالبه مردم هستند به طور کامل بپردازیم.
سرپرست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه یک میلیون سایت شناخته شده تاریخی در کشور وجود دارد، گفت: با تأمین اعتبار کامل، آنها هم به مجموعه میراث فرهنگی اضافه میشوند و در دو سال گذشته تلاش شده است که کمبود اعتبار با مشارکت حداکثری مردم جبران شود.
مونسان تاکید کرد: بنابراین ذیل بناهای تاریخی درجه یک، بقیه بناها در قالب قوانین بودجه ای، حق بهره برداری با استانداردهای معاونت با میراث فرهنگی را به بخش غیر دولتی واگذار کردیم که خوشبختانه این بناها با سرمایه گذاری مردم مرمت شد و به فضای کسب و کار تبدیل شد.
وی با بیان اینکه در سال ۹۶ طرح تجاری سازی صنایع دستی را آغاز کردیم گفت: در این طرح تلاش شده است تا روی برندینگ محصولات کار شود و روی بسته بندی و ارتقاء محصولات و بازاریابی کار کنیم البته بخش جدیدی به نام کاربردی کردن صنایع دستی را هم اضافه کردیم که میتواند موجب رونق تولید در بازار شود.
سرپرست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پایان افزود: سال گذشته ۲۸۱ میلیون دلار صادرات صنایع دستی کشور بود و تخمین میزنیم که حجم قابل توجهی صادرات به صورت چمدانی باشد که امیدواریم با تغییر ساختار بتوانیم به اهداف خود برسیم.