یکصدو شصت و یکمین جلسه شورای شهر تهران
هاشمی:افکار عمومی، کارنامه شورا و شهرداری را قضاوت میکند
حوزه حمل ونقل از مهمترین اولویتهای شهر تهران است
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن هاشمی در ابتدای یکصدو شصت و یکمین جلسه شورا با اشاره به اینکه در ابتدای سال سوم شورای پنجم قرار داریم افزود: اگرچه شورا نمیتواند در امور اجرایی دخالت کند، اما مردم انتظار دارند با نظارت موثر در خدمات شهری بهبود یابد. رییس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه افکار عمومی کارنامه مدیریت شهری را قضاوت میکند از کمیسیونهای تخصصی شورا خواست با نظارت موثر ومطالبه گری جدی از مدیران شهری، خدمت رسانی به شهروندان را افزایش دهند.
وی ادامه داد: در حوزه خدمات شهری، اقدامات ستادی و نظارتی انجام شده که باید تاثیر عینی در نظافت و پسماند داشته باشد.
محسن هاشمی تاکید کرد: در حوزه شهرسازی، باید از ابزارهای خود برای هدایت ومدیریت ساخت وساز مانند کمیسیون ماده پنج، شوراهای معماری و طرح تفصیلی برای تامین سرانههای هفتگانه عمومی مورد نیاز مردم استفاده کرد.
وی یادآور شد:مطابق با مصوبه شورا، باید تکلیف اموال و املاک شهرداری که در اختیار دیگران است مشخص شود و اصلاحات ساختار منابع انسانی و هزینههای شهری با سرعت بیشتری پیش رود.
رییس شورا گفت: در حوزه فرهنگی و اجتماعی، میتوان با استفاده از ظرفیت بزرگ زیرساختهای فرهنگی شهرداری، در ایجاد رونق و نشاط در حوزه فرهنگ وهنر، تحرک اجتماعی و امور خیریه و درامد پایدار برای مدیریت شهری استفاده کنیم.
وی یادآور شد: در حوزه عمرانی نیز تکمیل پروژههای نیمه تمام و راکد که با اعتبارات محدود میتوان آنها را به بهره برداری رساند، در اولویت قرار گیرد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران حوزه حمل ونقل را از مهمترین اولویتهای شهر تهران، دانست و تاکید کرد: توسعه حمل ونقل عمومی که تاثیرمستقیمی بر کاهش آلودگی هوا و ترافیک دارد باید با تامین ناوگان و تجهیزات مترو واتوبوسرانی ایجاد شود.
ابقای اعضای کمیسیونهای تخصصی شورای اسلامی شهر تهران در سال سوم
اعضای کمیسیونهای تخصصی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، برای سال سوم، بدون تغییر ابقا شدند.
در یکصد و شصت و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، موضوع انتخاب ریاست و اعضای کمیسیونهای تخصصی این شورا در دستور کار قرار داشت که با پیشنهاد ابراهیم امینی که به دلیل حضور نداشتن اقای هاشمی، ریاست این جلسه را به عهده داشت، مقرر شد اعضا با همان ترکیب قبلی در کمیسیونهای تخصصی برای سومین سال شورا حضور پیدا کنند.
همه ۱۷ عضو حاضر در این جلسه به این پیشنهاد رای مثبت دادند تا به این ترتیب اعضای کمیسیونهای تخصصی برای سال سوم پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ابقا شوند.
تصويب طرح «الزام شهرداری به ایجاد سامانه هوشمند و انتشار عمومی اطلاعات فضای سبز»
طرح الزام شهرداری به ایجاد سامانه اطلاعاتی فضای سبز یکی از دستور جلسات صد و شصت و یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران بود که به پیشنهاد کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران مطرح و تصویب شد.
خانم زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره ضرورت اجرای این طرح اظهار کرد: فضای سبز تهران پس از معابر بیشترین سطح تهران را دارد، اما اطلاعات مربوط به فضای سبز به روز نیست و باید این اطلاعات مکان محور و جزئی باشد.
وی ادامه داد: بر این اساس طبق ماده ۲ قانون حفظ و گسترش فضای سبز که نگهداشت و آبیاری فضای سبز را برعهده شهرداری تهران گذاشته است و بر اساس آیین نامه اجرایی در قالب طرحی شهرداری تهران را مکلف می کنیم با ارائه لایحه ای، این اطلاعات را تهیه و در قالب سامانه بارگذاری کند.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران تصریح کرد: در سال ۹۷ از مجموع بودجه هایی که برای نگهداشت فضای سبز و سازمان فضای سبز شهرداری تهران تخصیص یافته است، با وجود اینکه ۷۰ بودجه صرف حقوق کارکنان شده است، اعتبار خوبی به این امر داده می شود.
خانم صدراعظم نوری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸ هزار نیروی کارگری در حوزه فضای سبز وجود دارد که این تعداد نیرو قابل تأمل است، گفت : بر اساس تکالیف برنامه پنجساله سوم، الزام شهرداری برای ایجاد این سامانه علاوه بر اینکه می تواند در ارائه اطلاعات از وضعیت فضای سبز مؤثر باشد، درباره قراردادهای شهرداری با پیمانکاران با فضای سبز نیز گام مؤثری برای شفافیت خواهد بود، چرا که به درستی نمی دانیم آیا این تعداد کارگر در فضای سبز وجود دارد و هزینه تمام شده قراردادها برای این موضوع آیا هزینه واقعی است؟
وی ادامه داد: در قالب این طرح در ماده واحده و تبصره های آن تلاش شده است که اطلاعات به صورت کامل از فضای سبز و درختان در سایت ارائه شود، بر آن اساس از شهروندان نیز مشارکت خواسته ایم تا در این حوزه همراه ما باشند.نمونه اجرایی این طرح در بوستان طبیعت منطقه ۲۱ انجام شده است.
سیدحسن رسولی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر نیز به عنوان مخالف این طرح توضیح داد: با ضرورت تدوین این طرح مخالف نیستم، اما دلایل مخالفت من این است که آن چیزی که مدنظر این طرح است در حوزه فضای سبز موجود است.
وی ادامه داد: برای مثال برخی از موارد طرح مذکور در ورودی بوستان ها مشاهده می شود اما این اطلاعات ناقص است. حال باید دید با توجه به ناقص بودن اطلاعات لازم است این طرح مطرح شود یا نه؟
وی با بیان اینکه ما در سامانه شفافیت تمامی قراردادها را بدون طبقه بندی منتشر کرده ایم، گفت: آیا واقعا نیاز است تمامی قراردادهای ریز برای پیمانکاران فضای سبز به صورت جزء منتشر شود یا خیر؟
در ادامه محمد فرجود مدیرعامل فاوا در این باره عنوان کرد: ما اطلاعات فضای سبز و بوستان ها را داریم و باید متراژ فضای سبز را تهیه کنیم. با اقدامات صورت گرفته در سال گذشته ۶ میلیارد تومان در بخش هزینه رُفت و روب شهر تهران کاهش داده ایم که باید تلاش کنیم این مسئله در فضای سبز نیز اعمال شود.
فرجود تاکید کرد: سامانه یکپارچه ای در ارتباط با آنچه که در این طرح گفته شده وجود ندارد و باید اطلاعات مکانی نیز بارگذاری شود.
این طرح در نهایت پس از توضیح زهرا صدراعظم نوری رئیس این کمیسیون با ۱۶ رأی از ۱۷ عضو حاضر در صحن به تصویب رسید.
این طرح با پیشنهاد محمد سالاری و اظهارنظر محمود میرلوحی در نهایت به طرح الزام شهرداری به ایجاد سامانه هوشمند و انتشار عمومی اطلاعات فضای سبز تغییر یافت.
رییس کمیته عمران شورا :شهرداری تدبیری برای رفع خطر بافت ده ونک بیاندیشد
رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به توقف عملیات نوسازی و صادر نکردن مجوز برای بازسازی بافت فرسوده محله ده ونک پیشنهاد تشکیل کمیته ای برای تسریع در رسیدگی این موضوع ارائه داد.
افشین حبیب زاده در یکصد و شصت و یکمین جلسه علنی شورا در تذکری گفت: ده ونک یکی از محله های قدیم و جزء میراث فرهنگی شهر تهران است که در دوره های مختلف مدیریت شهری توجه به این محله نشده و هر روز بر مشکلات آن افزوده میشود.
رییس کمیته عمران شورا با اشاره به توقف عملیات نوسازی این محله گفت: مشکلات خطرآفرینی در بافتهای فرسوده تهران و به خصوص برای ده ونک وجود دارد که باید تصمیمات مدیریتی جدی گرفته شود .
وی با اشاره به تبصره یک قانون «تعیین وضعیت املاک واقع در طرحهای دولتی و شهرداریها» مجلس شورای اسلامی مصوب سال ۶۷ اصلاحی در سال ۸۰ گفت: طبق این مصوبه در صورتی که اجرای طرح و تملک املاک واقع در آن به موجب برنامه زمانبندی مصوب به حداقل 5 سال بعد موکول شده باشد، مالکین املاک واقع در طرح از کلیه حقوق مالکانه مانند احداث یا تجدید بنا یا افزایش بنا و تعمیر و فروش و اجاره و رهن و غیره برخوردارند. باتوجه به اینکه از زمان اجرای این طرح در ده ونک بیش از 5 سال می گذرد و شهرداری تهران در این خصوص اقدامی انجام نداده است، شهرداری باید ضمن اتخاذ تدابیر ویژه جهت رفع خطر از بافت مسکونی و تجاری این محله، شرایط و مجوزهای انجام تعمیرات ضروری را به ساکنین ده ونک بدهد .
حبیب زاده پیشنهاد داد کمیته ای متشکل از نمایندگان محله، شورای شهر، شهرداری و مجلس برای رسیدگی سریع و جدی موضوع تشکیل شود.
قول شهردار تهران برای راه اندازی آسانسورهای ایستگاه های مترو بسیج و محمدیه
زهرا نژاد بهرام در یکصد و شصت و یکمین جلسه شورا گفت: با توجه به اینکه شهر تهران دارای شهروندان زن و مرد است و الگوی رفتاری برای کشور بوده و نیز شهر تهران الگوی اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی ایران و خاور میانه محسوب می شود هر نوع تصمیم در مدیریت این شهر فراتر از حوزه سرزمینی تهران، ری و تجریش است.
وی ادامه داد:با توجه به اینکه زنان شایسته ای در سطوح مختلف مدیریت ارشد در شهرداری و کشور فعالیت می کنند لازم است با عنایت در تغییر در معاونت ها، شهردار تهران زنان شایسته را برای معاونت خود معرفی کند.
نژاد بهرام خاطر نشان ساخت: تغییر در مدیریت های ساختار سازمانی شهرداری تهران از حقوق پذیرفته شده شهردار تهران است اما با توجه به تغییر بدون عنایت به پاسخگویی به نیمی از جمعیت شهروندان این شهر پذیرفته شده نیست.
نژاد بهرام در تذکر دیگری با اشاره به مصوبه ستاد مناسب سازی که در پیش از عید به تصویب رسید گفت: در بازدیدی که با اعضای شورای شهر از ایستگاه های مترو محمدیه وبسیج داشتیم متاسفانه بر خلاف مصوبه ستاد مناسب سازی این امر در دو ایستگاه مورد اشاره مورد توجه قرار نگرفته بود و در همان جا آقای شهردار و مدیر عامل مترو قول دادند تا پایان مهر ماه این دو ایستگاه به آسانسور مجهز شوند و ما نیز پیگیر هستیم.