به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد اسلامی در مراسم فرمان آغاز عملیات طرح اقدام ملی تولید و توزیع مسکن با حضور رئیس جمهور، بر رونق بخشیدن به نهضت خانه سازی تاکید کرد و گفت: یکی از برنامههای محوری که مورد تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور است، بحث حوزه مسکن و رونق بخشیدن به تولید مسکن است.
وی افزود: ما از بدو ورود به وزارت راه و شهرسازی این اراده را کردیم که تولید مسکن را در کشور برای جامعه هدف به یک جریان پایدار تبدیل کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: باید بتوانیم امید به خانه دار شدن را در شهرهای بزرگ به زیر ۱۰ سال و در سایر شهرها به کمتر از سه سال برسانیم.
آقای اسلامی بر کاهش دغدغه مردم در خصوص خانه دار شدن و افزایش امید و اعتماد سازی با برنامههای تولید پایدار تاکید کرد و افزود: باید دو صحنه اعتماد سازی را ایجاد کنیم که یکی بین دولت و سازندگان و دیگری میان مردم و سازندگان است که بتوانند خانههای بادوام، مقاوم و متناسب با فرهنگ ایرانی - اسلامی داشته باشند و این نهضت ادامه داشته باشد.
وی با ابراز امیدواری در خصوص اینکه از نقش این نهضت و تولید مسکن بتوان در اقتصاد کشور یک اعتماد سازی کرد، گفت: امیدوارم این اقدام بتواند تأثیرات خود را در حوزه اشتغال بوجود آورد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این ۱۱۰ هزار واحد از طرح ۴۰۰ هزار واحد است، افزود: سعی کردیم با دقت و سنجیده نقاطی را انتخاب کنیم که در متن شهر و زمینهایی باشد که به وضعیت زندگی مردم متصل است و از لحاظ برخورداری از تأسیسات زیربنایی و سرانههای مورد نیاز کاستی نداشته باشد.
آقای اسلامی گفت: امروز عدد شروع شده ما با توضیحاتی که هر یک از این طرحها دارد که ۵ استان به صورت نمادین افتتاح خواهد شد، به ۱۶۷ هزار میرسد.
وی حجم سرمایه گذاری در بخش مسکن برای این ۱۱۰ هزار واحد را حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بیان کرد و افزود: این طرح به تنهایی ۱۳۰ هزار اشتغال پایدار را در حوزه ساختمان و تأسیسات فراهم میکند و متأثر از این اقدام، سایر بخشها نیز به مدار میآیند و رونق ساخت و ساز شکل خواهد گرفت.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه ریزی و هماهنگی با بانک مرکزی و همه بانکها گفت: با این هماهنگی مقرر شد بانکهای کشور بتوانند تسهیلات و منابع را تا سقف ۲۰ درصد که به کسب و کارها واگذار میکنند، امسال و سال آینده به بخش مسکن اختصاص دهند.
آقای اسلامی اضافه کرد: این مسئله باعث میشود که این طرحها بتوانند از منابع لازم برخوردار شده و منابعی را که بانکها در حوزه مسکن و ساختمان صرف کردند همواره با حداقل ریسک بوده و بازگشت آن از تضمین بالاتری برخوردار شود و همراهی بانکها بتواند پشتیبانی قوی تری را برای پیشبرد این طرحها بوجود آورد.
وی با اشاره به تفاهم با ستاد اجرایی حضرت امام در خصوص اجرای ۵۰ هزار واحد مسکونی در سطح کشور گفت: امروز ۶ هزار و ۵۰۰ واحد آن که مقدماتش فراهم شده، بخشی از این ۱۱۰ هزار واحد را تشکیل میدهد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: همچنین در راستای تولید مسکن، ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نیروهای مسلح را برنامه ریزی کردیم که در آستانه اجرا است که این واحدها در اراضی متعلق به نیروهای مسلح و یا اراضی که ما در اختیار آنها قرار خواهیم داد اجرا میشود.
آقای اسلامی به تفاهم و گفتگو با بانک مسکن اشاره کرد و گفت: در این تفاهم مقرر شد بانک مسکن طرح اتصال متقاضیان صندوق پس انداز یکم را به طرح مسکن اقدام ملی انجام دهد و کسانی که متقاضی تسهیلات بودند و به علت قیمتهای سنگینی که واحدهای مسکونی در کشور پیدا کرده است نمیتوانستند از تسهیلات دریافتی استفاده کنند، بتوانند از محل صندوق پس انداز یکم از این طرحها بهرهمند شوند.
وی افزود: این اقدام کمک میکند که منابع نقدینگی این صندوق ها، هم توان مردم را افزایش دهد و هم بتواند یک رونقی به ساخت و ساز در طرحهای مشارکتی بدهد که ما با بخش خصوصی در دست اجرا قرار داده ایم.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: همزمان با اجرای این طرح ها، فضاهای مکملی که واحدهای مسکونی نیاز دارند اعم از بازارچه، مدرسه، مسجد، سرویسها و خدمات مورد نیاز مردم و تأسیسات زیربنایی را در دستور کار قرار داده ایم به نحوی که بتوانیم اینها را در زمان خود اجرا کنیم و مردم بدون دغدغه در یک ساختمان با کیفیت مستقر شوند.
آقای اسلامی از نهادهایی که نقش ویژه در پیشبرد امر مسکن داشتند از جمله سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت بازآفرینی شهری، بنیاد مسکن و شرکتهای تابعه آن و بانک مسکن تشکر کرد.