در پنج ماه نخست امسال هزار و ۶ مورد غرق شدگی گزارش شده است
وی ادامه داد: ۸۲۵ غرق شده مرد و ۱۸۱نفر زن بودند و ۸۵ درصد آقا و ۱۵ درصد خانم فوت بوده اند.
وی درباره میانگین سنی غرق شدهها گفت: بیشترین آمار سنی بین ۱۱ تا۴۰ سال بوده که این حوادث دردناک است در حالی که میتوان با افزایش آگاهی از این حوادث پیشگیری کرد.
آقای کولیوند افزود: استانهای مازندران، گیلان و آذربایجان غربی در صدر بیشترین حوادث ناشی از غرق شدگی هستند و شهرستانهای ارومیه، کرج و رشت در صدر بیشترین فوتیهای ناشی از غرق شدگی قرار دارند.
وی گفت: بیشترین حوادث ناشی از غرق شدگی طی ۵ ماه نخست سال ۹۸ در ۱۳ اردیبهشت بوده است.
افزایش آمبولانسهای اورژانس به ۵۵۰۰ دستگاه
رئیس اورژانس کشور گفت : ۲۸۰ دستگاه آمبولانس با همه امکانات و تجهیزات در هفته دولت میان دانشگاه های علوم پزشکی توزیع می شود.
دکتر پیرحسین کولیوند در نشست خبری به مناسبت هفته دولت درباره دستاوردهای این سازمان با اشاره به اینکه طی یک دوره کوتاه تعداد آمبولانسهای اورژانس از ۲۴۰۰ دستگاه به ۵۵۰۰ دستگاه رسیده است، افزود: در اسناد سازمان بهداشت جهانی، اورژانس ایران در حوادث ترافیکی در رتبه هشتم قرار داشت، اما در سال گذشته در ردیف کشورهای اول قرار گرفت و پیشرفت ایران ثبت شد.
وی اضافه کرد: تعداد بالگردهای اورژانس از ۷ فروند به ۴۲ فروند رسیده است و تا امرور ۲۷هزار مصدوم را از این طریق جابجا کرده ایم که ۶۵درصد آنها مستقیم به اتاق عمل اعزام شدند ضمن اینکه ۵۵ درصد ماموریتهای هوایی ما مربوط به حوادث ترافیکی است و تاکنون ۵۵ درصد مرگ مادران باردار از این طریق کاهش یافته است.
کولیوند همچنین به تعداد و ماموریتهای موتورآمبولانسها نیز اشاره کرد و افزود: ۳۲۰دستگاه موتور آمبولانس داریم که بیشتر آنها در تهران هستند و روزانه۱۲۰۰ ماموریت انجام میدهند.
وی با اشاره به تصویب اساسنامه اورژانس کشور در مجلس، دولت و شورای نگهبان به عنوان یکی از دستاوردهای دولت، گفت: ایران در سال ۱۳۵۴ به عنوان چهارمین کشور دنیا اورژانس پیش بیمارستانی را با ۷ پایگاه راه اندازی کرد که این تعداد بعد از انقلاب به ۷۰ پایگاه رسید و اورژانس در سال ۱۳۹۶ به سازمان ارتقا یافت.
کولیوند درباره زمان رسیدن اورژانس بر بالین مصدومان نیز افزود: درحال حاضر زمان رسیدن اورژانس بر بالین بیماران و مصدومان در شهرهای کوچک از ۱۳ دقیقه به ۷ تا ۹ دقیقه، در شهرهای بزرگی، چون تهران از ۳۸ به ۱۳ دقیقه، در جادهها از ۲۰ به ۱۵ دقیقه و در جادههای روستایی از ۴۰ دقیقه به ۲۰ تا ۲۵ دقیقه رسیده ایم.
رییس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه میزان ماموریتهای اورژانس سالانه بین ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تا ۴ میلیون است، افزود: چندین سامانه هم در اورژانس ایجاد کردیم که بتوانیم در حوادث و بلایا به سرعت وارد عمل شویم و در عین حال کمترین هدر رفت منابع را هم داشته باشیم. به عنوان مثال سامانه AMS را ایجاد کردیم که همه آمبولانسهای دولتی را کنترل میکنیم و میدانیم که آمبولانس کجاست و چه ماموریتی را انجام میدهد.
یک چهارم تماسها با اورژانس، مزاحمتهای تلفنی است
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: روزانه در تهران بین ۱۲ تا ۱۳ هزار تماس تلفنی به اورژانس برقرار میشود که ۲۵ درصد این تماسها مزاحمتهای مردمی است.
دکتر پیرحسین کولیوند در نشست خبری به مناسبت هفته دولت درباره دستاوردها و فعالیتهای اورژانس کشور افزود: تعدادی از تماسهای مردمی با این مرکز با مشاوره برطرف میشود و نیازی به اعزام نیرو نیست، اما به طور متوسط میتوان گفت: روزانه ۵۵۰۰ مأموریت در تهران انجام میشود.
وی گفت: از اقدامات خوب این سازمان، مدیریت درمان سکتههای حاد مغزی و قلبی با کدهای ۲۴۷ و ۷۲۴ است، به طوری که ۷۰ هزار نفر از سکتههای قلبی و ۱۲ هزار نفر در بخش سکتههای مغزی نجات یافته اند، زیرا باید بیمار با سکته قلبی را در ۹۰ دقیقه به مراکز درمانی برسانیم. کولیوند ادامه داد: از میان ۷۰ هزار سکته قلبی انتقالی، ۴۷ هزار بیمار زیر ۶۰ دقیقه به مراکز درمانی رسیده اند.
وی با اشاره به افزایش آگاهی و نسبت آن با کاهش حوادث گفت: رانندهها باید اهمیت کار خود را بدانند در این حد که اگر یک جراح مسئول جان یک نفر در اتاق عمل است، یک راننده مسئولیت جان چندین نفر را بعهده دارد بنابراین باید سطح آگاهی و سلامت جسمی و روانی راکبان خودروهای عمومی را بالا ببریم.
کولیوند با ابراز تاسف از افزایش حوادث ترافیکی در خودروهای عمومی افزود: حوادث مربوط به حمل و نقل عمومی در اتوبوس، مینی بوس و ون در سال گذشته، ۱۱۹ مورد بوده که امسال به ۲۰۵ مورد رسیده است.
وی گفت: همچنین در سال گذشته تعداد فوتیهای ناشی از این حوادث ۶۶ مورد بوده است که بر اثر آن ۱۱۸۲ نفر مصدوم شدند، اما امسال تعداد فوتیها به ۹۹ مورد رسیده که تعداد مصدومان ناشی از این حوادث به ۲۴۰۲ مورد افزایش یافته است.
کولیوند افزود: متاسفانه بیشترین فوتیهای ناشی از این حوادث در سنین مولد یعنی ۱۴ تا ۴۰ سال هستند.
استخدام ۳هزار نیرو در اورژانس تا سال آینده
رئیس اورژانس کشور گفت: اورژانس کشور به ۱۵ هزار نفر نیروی جدید نیاز دارد که قرار است از ۹ هزار استخدام امسال سازمان امور استخدامی، هزار نیرو و از ۱۰ هزار استخدام سال آینده ۲ هزار نفر نیرو برای اورژانس در نظر گرفته شود.
آقای پیرحسین کولیوند در نشست خبری امروز که به مناسبت هفته دولت برگزار شد با اشاره به نیاز اورژانس به دانشکده فوریتهای پزشکی گفت: اورژانس کشور نیاز به بودجهای دارد تا علاوه بر ایجاد این دانشکده بر اساس دستور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیروی خانم برای اورژانس تربیت کند.
وی درباره بالگردهای اختصاصی اورژانس و دید در شب گفت: در این زمینه مشکلات مربوط به تحریم است، اما اقداماتی را برای بومی سازی آغاز کرده ایم که امیدواریم به نتیجه برسد.
وی همچنین به عملیات ۱۰ مورد انتقال عضو در سال ۹۸ به بیمارستانهای کشور اشاره کرد و افزود: در این بخش اورژانس شاهکار کرده است به طوریکه هفته گذشته نیز همزمان دو قلب را از یزد به تهران منتقل کردیم.
آقای کولیوند در ادامه به اقدامات اورژانس در ایام محرم و اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: در اورژانس کشور ۱۷ هزار نیرو و ۵ هزار و ۵۰۰ آمبولانس داریم که همه آنها در ایام محرم فعال هستند و از آنجا که مدیریت بهداشت و درمان در ایام اربعین نیز بر عهده اورژانس کشور است تمام تلاشمان این است که بهترین خدمات را ارائه دهیم و از بروز بیماریهای واگیر با توجه به گرمی هوا پیشگیری کنیم در این مورد نیز از قبل هم با وزارت بهداشت کشور عراق هماهنگیهای لازم به عمل آمده است تا این خدمات را به نحو احسن انجام دهیم.
رئیس اورژانس کشور درباره نظارت بر آمبولانسهای خصوصی نیز گفت: آمبولانسهای خصوصی بیماران غیر اورژانسی را منتقل میکنند و باید اقداماتشان را در چارچوب مقررات انجام دهند مردم نیز میتوانند انتقادات، پیشنهادها و شکایتهای خود را در سامانه ۱۹۰ اطلاع رسانی کنند.
وی درباره رسیدگی به شکایات افزود: در بخش آمبولانسهای خصوصی تخلفاتی مطرح شده است و ما آنها را پیگیری کردیم، حتی در هفته گذشته تخلف یکی از مراکز آمبولانس خصوصی را پیگیری کردیم که اگر تخلفش محرز شود فعالیت آن را متوقف و به مراجع قضایی معرفی میکنیم.