معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی زیرساختهای موجود در دانشگاهها را برای افزایش دو برابری دانشجویان نامناسب برشمرد
وی با اشاره به طرح دو فوریتی افزایش دو برابری دانشجویان رشتههای پزشکی و دندان پزشکی افزود: زیرساختها به هیچ وجه برای پذیرش این دانشجویان آماده نیست.
لاری با بیان اینکه گسترش فضاهای باز فرهنگی موجب افزایش اعتماد و کاهش بی اعتمادی در جامعه به ویژه در شرایط انتخابات خواهد شد گفت: تشکلهای سیاسی، فرهنگی، ورزشی، انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی در دولت تدبیر و امید رشد ۱۵۶ درصدی داشته اند.
وی افزود: توجه به افزایش کیفیت با آموزش و ارتقای فعالیتهای این تشکلها و توجه به آموزشهای فرهنگی برای ۱۸ هزار عضو علمی و ۴۵۰ هزار نفر کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی در کنار دانشجویان مورد توجه قرار گرفته است.
۵۵ درصد دانشجویان علوم پزشکی دخترند
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ۵۵ تا ۶۰ درصد دانشجویان ما دخترند.
خانم لاری امروز افزود: ۲۰۸ هزار دانشجو در رشتههای علوم پزشکی تحصیل میکنند.
وی اضافه کرد: براساس اولویتها به تمام دانشجویان دختر خوابگاه داده میشود و دانشجویان پسر نیز یا در خوابگاههای دولتی و یا در خوابگاههای مشارکتی و استیجاری ساکن میشوند.
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سیاستهای این معاونت در بخش امور دانشجویی و فرهنگی گفت: سیاستهای ما براساس سیاستهای دولت قرار دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید امن باشد نه امنیتی افزود: اجازه دخالت سازمانها و نهادهای دیگر را به مسائل دانشگاهی نمیدهیم و دانشجویان باید بتوانند با آزادی به فعالیتهای فوق برنامه و فعالیتهای سیاسی در چارچوب قانون بپردازند.
خانم لاری تصریح کرد: ما میخواهیم شور و نشاط عقلانی را که مورد تأکید وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز است برای دانشجویان فراهم کنیم و با ایجاد برنامههای متنوع به گسترش فضای آزاداندیشی و تقویت تضارب آراء، فعالیتهای سیاسی دانشجویان را گسترش دهیم.
وی افزود: ما متولی فراهم کردن امکانات رفاهی در شأن دانشجویان علوم پزشکی هستیم.
خانم لاری تصریح کرد: حفظ و تأمین سلامت جسم و روان دانشجویان با برنامههای ورزشی از دیگر سیاستهای ما است که در این زمینه، ورزش قهرمانی و همگانی را گسترش میدهیم.
وی ادامه داد: سلامت روان دانشجویان با ارتقاء فعالیت اداره مشاوره و سلامت روان انجام میگیرد. در ۵ سال گذشته تعداد تشکلهای دانشجویی و کانونهای فرهنگی به چندین برابر افزایش پیدا کرده است و ما با ۱۵۶ درصد افزایش نرخ مشارکت دانشجویان در فعالیتهای فرهنگی و فوق برنامه مواجه هستیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: افزایش کمی در این مدت صورت گرفته و از این پس سعی داریم با تعمیق و کیفی سازی از طریق توانمندسازی و آموزش فعالان فرهنگی، این برنامهها را در دانشگاهها گسترش دهیم.
خانم لاری گفت: ۱۸ هزار عضو هیأت علمی و ۴۵۰ هزار کارمند و ۲۰۷ هزار دانشجو در دانشگاههای علوم پزشکی حضور دارند که ظرفیت آنها را برای فعالیتهای فرهنگی نباید نادیده بگیریم و برنامههایی برای مشارکت بیشتر آنها خواهیم داشت.
وی با اشاره به شرایط سیاسی کشور یادآور شد: دو انتخابات مهم در دو سال مهم از زمان باقی مانده دولت پیش رو داریم که سعی داریم با رویکرد تعاملی با نهادهای تأثیرگذار چالش عمدهای در دانشگاهها نداشته باشیم، اما در غیر این صورت ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: سیاست گذاری اصلی ما در حوزه فعالیت سیاستهای دانشجویی، تعامل بیشتر و هم افزایی با نهادهای درون دانشگاه و نهادهای مؤثر در خارج از دانشگاه است.
خانم لاری تصریح کرد: اگر ما نتوانیم تعامل خوبی با این نهادها داشته باشیم نمیتوانیم در این زمینه تأثیرگذار باشیم. هم اکنون از وضعیت فضای سیاسی دانشگاهها راضی نیستیم، زیرا موانع زیادی برای این فعالیتها وجود دارد و ممکن است به بی تفاوتی سیاسی بیانجامد، اما باز کردن فضای سیاسی در دانشگاهها باعث ایجاد اعتماد در دانشگاهیان و افزایش نرخ مشارکت سیاسی آنان میشود.
وی تأکید کرد: ایجاد فضای امید و نشاط عقلانی از دیگر برنامههای ماست که با توجه به شرایط تحریم اقتصادی بتوانیم یک فضای خوبی را در دانشگاه ایجاد کنیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به چالشهای موجود در حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی گفت: تحریمها باعث شده است بودجهها کم شود و جوابگوی نیازهای رفاهی دانشجویان نباشد.
خانم لاری با اشاره به دو قول مهم دکتر سعید نمکی به حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی افزود: وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی قول داده است که در سال آینده بودجه فرهنگی و دانشجویی از ذیل بودجه آموزشی جدا شود.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: همچنین وزیر بهداشت قول داده است که در سال ۹۸ بودجه سرانه فرهنگی- رفاهی هر دانشجو که ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مصوب شده وسپس در ابلاغ کاهش یافته بود جبران شود.
وی تورم و مشکلات اقتصادی را در بخش تغذیه دانشگاهها یکی از چالشها برشمرد و ادامه داد: دانشگاهها برای تغذیه دانشجویان با مشکل مواجه هستند و ما سعی داریم با تنظیم یک الگوی تغذیه این مشکلات را تا حد امکان کاهش دهیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص وضعیت خوابگاههای دانشگاههای علوم پزشکی گفت: بسیاری از خوابگاهها فرسوده هستند و هزینه زیادی باید صرف تعمیر و تجهیز آنها شود و با توجه به دوری اکثر این خوابگاهها از دانشگاه، هزینه زیادی صرف ایاب و ذهاب میشود که همه این موارد هزینه دانشگاهها را افزایش میدهد.
خانم لاری ادامه داد: ۲۱ خوابگاه در دست ساخت داریم که از این میان ۲ خوابگاه تکمیل و سایر خوابگاهها تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: برای تکمیل خوابگاههای در دست ساخت، وامهای بانکی گرفته شده است و در حال برنامه ریزی برای بازپرداخت این وامها با اولویت دانشگاههای کم برخوردار هستیم تا هر چه سریعتر این طرحها به مرحله کاربردی برسد.