بیست و دومین جشنواره تولیدات مراکز استان های صداوسیما با شعار شبکه های استانی، رونق تولید، توسعه پایدار، فرصتی برای توسعه آموزش رسانه ای فراهم کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان شمالی بیست و دومین جشنواره تولیدات مراکز استانهای صداوسیما با شعار شبکههای استانی، رونق تولید، توسعه پایدار، فرصتی برای توسعه آموزش رسانهای فراهم کرد.
خراسان شمالی؛ پرچمدار جشنواره بیست و دوم
به عقب برمی گردیم. بعد از اعلام آمادگی استان خراسان شمالی، پنجم شهریور پارسال در مراسم اختتامیه بیست و یکمین دوره
"گنجینه فرهنگها و معرفت ها" عهده دار برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی و رسانهای شد.
رویدادی که با برگزاری آن تعداد زیادی از هنرمندان، بازیگران، برنامه سازان و برترینهای مراکز استانی صداوسیما، مهمان خراسان شمالی شدند.
حتی با جابجایی ۳ استاندار در این مدت، خللی در برگزاری جشنواره پیش نیامد و استاندار، نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و شمار زیادی از صاحب نظران، از برگزاری آن حمایت کردند.
خراسان شمالی آماده میزبانی
تجهیز محل اسکان مهمانان، تجهیز محل مراسم و کمیسیونهای جشنواره، طراحی دکور و صحنه آرایی و سیستم صوت از دیگر اقدامات صورت گرفته برای میزبانی شایسته این رویدادبزرگ فرهنگی بود.
تجربیات و موهبتهای جشنواره
چند روز قبل از جشنواره و در مجموع در فرصتی ۵ تا ۷ روزه، گروههای برنامه ساز کودک و نوجوان از تهران، در شهرستانها و نقاط محروم استان، مستقر شدند و اسباب نشاط و شادمانی کودکان و نوجوانان را فراهم کردند. این فرصتی مغتنم و ارزشمند و حرکتی پسندیده، مسئولانه و متعهدانه از هنرمندان بود و قطعاً این خاطره شیرین سالها و تا پایان در خاطر کودکانی که کمتر به این امکانات دسترسی
کودکی که از روستای غلامان به شهر راز آمده بود میگفت: خیلی دوست داشتم خاله شادونه را از نزدیک ببینم.
کودک فاروجی هم که به برنامه عمو مهرداد رفته بود از دیدن این شخصیت تلویزیونی ابراز رضایت و خوشحالی میکرد.
گروه اجتماعی شبکه ۵ هم برنامه شب فیروزهای را به شیروان آورد تا در ایام جشنواره، چند شب، فرهنگ خراسان شمالی از این شبکه سراسری پخش شود. حضور بازیگران مطرح کشور همچون احمد نجفی، خشایار راد و عمار تفتی، موجب شد در این ایام، بوستان شیرکوه شیروان، محلی برای جشن و شادی مردم باشد.
با نزدیک شدن به روز افتتاحیه، ویژه برنامههای این جشنواره هم از شبکههای شما و شبکههای استانی صداوسیما در سراسر کشور رونق گرفت و هر شب، ۱ تا ۳ شبکه استانی با مرکز خراسان شمالی ارتباط زنده برقرار کردند و نام خراسان شمالی در سراسر کشور بر سر زبانها افتاد.
همچنین گروههای برنامه ساز از شبکه سلامت هم به بجنورد آمدند و ارتباطهای متعدد با شبکههای سراسری برقرار شد.
اوج نمایش فرهنگ
اختتامیه موسیقی، هم وجه غالب این جشنواره بود و با توجه به جلب رضایت عمومی، از امتیازات این جشنواره به شمار میرفت.
در حاشیه محل برگزاری نشستهای تخصصی کمیسیون ها، سیاه چادرهایی از عشایر برپا و زمینه انتقال فرهنگ غنی، آداب و رسوم و لباسهای محلی خراسان شمالی برای برنامه سازان و هنرمندان سراسر کشور مهیا شد.
کم و کاستیهای احتمالی این جشنواره هم با توجه به داشتههای محدود استان، تا حدی قابل چشم پوشی است و میتوان از اندوختههای این همایش، برای تجربههای آینده بهره گرفت.
کارگاههای رسانهای
در سه روز برگزاری جشنواره، کمیسیونهای تخصصی ۶ گانه خبر، سیما، صدا، پژوهش، فضای مجازی و شعر و موسیقی محیطی
محمدی یکی از شرکت کنندگان در کمیسیون صدا، با مفید دانستن محتوای ارائه شده در این نشستها گفت: بهترین اساتید رسانهای کشور در این مدت کاربردیترین موارد تخصصی و آموزشی را مطرح کردند.
چهری یکی دیگر از شرکت کنندگان در این کمیسیونها، ارزیابی حضوری و فنی تولیدات خبری، آموزش تخصصی و آشنایی با روشهای نوین تولید اخبار را از مزایای این کمیسیونها عنوان کرد.
جشنواره تولیدات مراکز، گامی در توسعه فرهنگ و هنر
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور هم که خود از برگزار کنندگان جشنواره تولیدات مراکز در زمان معاونت این سازمان بود، با حمایت از برگزاری جشنوارهها گفت: آن چیزی ارزشمند است که ما را از مرتبه انسان بودن ارتقا دهد و به سمت وصال حق ببرد و هنرمندان، توان مقید ساختن این زیباییها را دارند.
درخشش هنرمندان خراسان شمالی در جشنواره بیست و دوم
اما برنامه سازان شبکه اترک در جشنواره تولیدات مراکز استانهای صداوسیما ۱۵ عنوان برتر کسب کردند.
دریافت یک هدهد در بخش موسیقی، کسب ۱۴ عنوان برتر، کسب ۴ عنوان کاندیدای هدهد و ۲ اثر شایسته تقدیر از افتخارات
در بخش شعر و موسیقی: مجتبی ابوالقاسم پور برای طراحی و تنظیم موسیقی گنجینه در بخش موسیقی محلی تلفیقی، هدهد جشنواره بیست و دوم را کسب کرد.
محسن میرزا زاده هم عنوان برتر و دیپلم افتخار خوانندگی را برای آهنگ دخترم ریحان به خود اختصاص داد.
در معاونت خبر، در بخش اصلی، گزارش رادیویی خبری با عنوان شعبده بازی پستی، کاری از امین صادقی، برتر کشوری شد و دیپلم افتخار گرفت.
در معاونت سیما، در بخش اصلی، علی میرقراچورلو جایزه بهترین تهیه کنندگی و دیپلم افتخار را برای مستند گزارشی، سلام آبادی
و براتعلی اسدی، جایزه بهترین تدوین و دیپلم افتخار را برای اثر مستند گزارشی سلام آبادی را کسب کردند.
همچنین مرضیه عرشیافر، کاندیدای جایزه بهترین مستند برای اثر نواهای سرزمین کهن شد.
در بخش جنبی، مهدی احمدی جایزه بهترین مستند و دیپلم افتخار را برای اثر سفیر سلامت و مرضیه عرشیافر جایزه بهترین مستند دفاع مقدس و دیپلم افتخار را برای اثر قرعه شهادت به خود اختصاص دادند.
همچنین وی کاندیدای کسب هدهد بهترین مستند برای اثر قرعه شهادت در بخش ویژه هم شد.
مهدی احمدی کاندیدای کسب هدهد بهترین مستند برای اثر سفیر سلامت در بخش ویژه و محسن سرداریان، کاندیدای کسب هدهد بهترین برنامه شبانگاهی برای برنامه شبهای اترک شدند.
در معاونت پژوهش، نظارت و برنامه ریزی: مریم محمدی و لیدا مقدسی عنوان پژوهش برتر و دیپلم افتخار را برای اثر شهدای مدافع حرم از آن خود کردند.
خلیل باقری مشک آبادی هم عنوان پژوهش برتر و دیپلم افتخار را برای اثر مولفههای بومی برنامه سازی کسب کرد.
در معاونت صدا، خیرالنسا احمدی در بخش مینی فیچر برای برنامه مادری در کودکی، زهرا حیدری در بخش بهداشت و سلامت برای برنامه نرگس، غزاله رحیمی در بخش منابع طبیعی برای برنامه درخت و شیدا دوست رضوی در بخش رادیونما آثار برتر کشور شناخته شدند و دیپلم افتخار گرفتند.
در معاونت فضای مجازی هم علی جنتی در بخش دفاع مقدس با موشن گرافیک مدافعان و در بخش طبیعت و محیط زیست با موشن گرافیک آتش سوزی توانست دو عنوان برتر و دیپلم افتخار را به خود اختصاص دهد.
همچنین این معاونت در بخش عکس نوشت و پوستر و در بخش رصد شایسته تقدیر شناخته شد.
استان خراسان شمالی با توجه به قابلیتهای فراوان و تا حدی ناشناخته اقلیمی جغرافیایی، فرهنگی هنری، صنعتی و کشاورزی، امیدوار بود که بتواند از فرصت عظیم رسانهای این جشنواره، برای معرفی استعدادها و ظرفیتهای خود در عرصه ملی و بین المللی، بهره گیرد که مطابق نظر مهمانان و کارشناسان این مهم محقق شد.
نویسندگان: امین صادقی و علی احسانی فر